Meny
 

Meld deg inn i Storo Storsenters kundeklubb – send Storo til 2070, og du vil motta eksklusive tilbud og aktiviteter fra Storo Storsenter. Vår personvernvilkår finner du her.

Lyst på en deilig kopp kaffe? Se her!

Lyst på en deilig kopp kaffe? Se her!

Det er en kunst å lage en perfekt kopp kaffe. På Storo finner du en rekke fantastiske kafeer, hvor du kan nyte en deilig kopp eller ti i sommerferien!

Kaffebrenneriet

 

Kaffekunnskap er kjernen i det Kaffebrenneriet jobber med, så alle baristaene som jobber der kan mye om kaffe, opprinnelse, prosessering, smaker, bryggetips og anbefalinger til bruk.

- Vi har et eget KaffeAkademi der alle gjennomgår åtte obligatoriske kurs og som avsluttes med en eksamen. Vi smaker og snakker kaffe hver dag, så dette er noe vi føler vi fint kan hjelpe våre gjester med, forteller Marit hos Kaffebrenneriet.

 

Kaffebrenneriet tilbyr alle standard kaffedrikker som Svart kaffe, Café au Lait, Cappuccino, Cortado, Americano, Espresso, Caffe Mocca, Karamell Mocca og sin egen Tors Hammer, som består av enkel eller dobbel espresso i kaffekopp som fylles opp med kaffe. De serverer også isvarianter av flere av sine drikker.

 

 

- Våre bestselgere er våre faste og tradisjonsrike kaffer som Husets Espresso, Fransk Kontinental og Royal Malabar. Mange av de andre kaffene våre er sesongbasert og er også veldig populære da de er inne i sortimentet vårt, som for eksempel Luiz Paulo fra Brasil, Nombre de Dios fra El Salvador eller La Merced fra Guatemala, forklarer Marit.

 

15 til 20 ulike typer kaffebønner på hylla

Kaffebrenneriet har til enhver tid mellom 15 til 20 ulike typer kaffebønner på hylla. Her finner du ulike land, ulike bønnetyper, ulik prosessering og ulik brenningsgrad.

- Vi selger primært utstyr til håndbrygging som for eksempel V60, Aeropress og den ikoniske Chemexen. Vi selger også det meste av tilbehøret du trenger som hellekanner, bryggevekt, filter mm, avslutter Marit. 


Sjekk også ut Kaffebrenneriet sin bryggeguide, for tips til hvordan man best brygger sin egen kaffe med ulikt utstyr.

 

BIT

 

BIT tilbyr både traktekaffe og espressobasert kaffe. De har også en egen traktekaffe som heter Etiopisk Sidamo. Her er brenningen lys og smaken er fruktig med hint av aprikos og bergamot.

- God balanse, fin syrlighet og friskhet. Den er dyrket på mellom 1700 og 1900 moh, forteller Tuva hos BIT og fortsetter:

 

- Vår espresso er en økologisk blanding fra Bolivia, Uganda, Honduras og Guatemala. Fire komponenter som sammen med en mørk brenning gir en kraftig smak og god bitter sødme. Vi lager våre espressodrikker på manuell espressomaskin fra produsenten LaMarzocco fra Italia. Dette er Rolls Roycen innen espressomaskiner. 

 

Kaffeutvalget og bakevarer
BIT tilbyr også caffe latte, cappucino, cortado, americano og caffe mocca. De tilbereder også andre espressobaserte kaffetyper etter ønske. 

- Alle våre melkebaserte kaffedrikker kan også tilbys med soyamelk, havremelk eller laktosefri melk, forteller Tuva og fortsetter:

 

Til kaffen anbefaler vi helt klart våre ferske bakevarer som bakes i butikken hver dag. Vi baker disse fra grunnen og benytter kun ekte Tine smør, fersk Tine melk, ferske egg, fersk gjær og norsk mel.

 

 

Jordbærpikene

Jordbærpikene har flere espressobaserte kaffedrikker, kalde og varme, med og uten melk og smakstilsetninger.

- Våre gjester har flere melketyper å velge mellom, vi bruker lettmelk dersom gjesten ikke ber om noe spesielt, men har også H-melk, soyamelk og havremelk, forteller daglig leder hos Jordbærpikene, Viviann.

 

Alle kaffedrikkene lages med vår egen espresso. Denne brennes og pakkes i Italia og består av en blanding av kaffebønner fra Brasil, Sumatra og India.

- Dette gir kaffen god fylde, balansert sødme, godt med fuktighet, lite syre og en anelse smak av sjokolade, forteller Viviann.

 

For den søtsugne

For den som er glad i noe søtt kan jeg anbefaler Jordbærpikene sin deilige frappe!

- Vår frappe fås i alle smaker - men min favoritt og bestselger er salt karamell.  Ellers er mange av gjestene også glade i Chili moccaen vår, laget med vår egen espresso, steamet melk og Jordbærpikenes egen sjokoladesirup. Denne toppes med krem, marshmallows og kanel, sier Viviann.

 

 

Latte med smakstilsetning er også en slager, og den kan også tilføres deilige søte smaker som karamell, hasselnøtt, sjokolade, irish, vanilje og salt karamell.

 

Skravlekoppen

I mars 2019 lanserte kaféen konseptet Skravlekopp. 1 av 5 er ensomme i landet vårt, og Skravlekopp er starten på en liten folkebevegelse mot ensomhet, noe som skal få folk til å prate mer sammen.

 

- Velger du å drikke kaffen din av en skravlekopp viser du at du er åpen for å prate med andre. Vi ønsker oss altså mer prat, at folk skal se hverandre, bry seg om hverandre og bruke mindre tid på skjerm, avslutter Viviann.

 

Baker Hansen

Hos Baker Hansen serverer de to kaffevarianter som er i deres standardutvalg. Standardutvalget deres er Baker Hansens eget og er satt sammen av bønner fra ulike deler av Guatemala og fra Fedecocagua kooperativet. De samme bønnene er brukt i begge variantene, men de har ulik brenningsgrad. Bønnene er dyrket i høylandet i vulkansk jord, som gir en søt og rund smak. Baker Hansens Espresso er espressobrent, noe som gir en fin og elegant syrlighet med preg av sjokolade i ettersmaken.

 

-Min favoritt er mocca! Jeg er så glad i sjokolade, og kaffesmaken med sjokoladen er en fin kombo, forteller Linn hos Baker Hansen og fortsetter:

 

- Den kaffen vi selger mest av er sort kaffe, denne er veldig god i smak, litt søt/syrlig kaffe. Bønnene er egenbrent, og spesielle for Baker Hansen. Dette skaper en aroma i kaffen som er unik hos oss.

 

- Vi får mange tilbakemeldinger om at den sorte kaffen er god, og vi selger også kaffeposer med bønner av kaffen slik at du kan lage det hjemme selv, avslutter Linn.

 

 

Flere typer kaffe som serveres hos Baker Hansen

Deres utvalg består av Espresso, cortado, americano, latte, cappucino, mocca, traktekaffe og frappé. De har også et utvalg av herlige bakevarer og lunsjretter.

 

Lille P

Lille P har trakterkaffe med nykvernede bønner fra enten Peru eller Etiopia.

 

-Vi selger mye av begge to, den fra Peru har en søt aroma av mandel og kakaobønner, den fra Etiopia har aroma av jasmin og bergamott, forteller Helene hos Lille P og fortsetter:

 

-Vi tilbereder også espresso med bønner fra Peru, espressoen har en aroma av mørk sjokolade og marsipan og passer perfekt med melk.

 

Flere typer kaffe hos Lille P

De serverer Caffe latte, Cappuccino, Cortado, Americano og Caffe mocca. All kaffe er økologisk. De har også soyamelk, havremelk eller laktosefri melk de til som ønsker det! 

 

-Til kaffen kan vi anbefale en nystekt havrevaffel, avslutter Helene.  

Sist endret - 25 juni 2020