Meny
 

Meld deg inn i Storo Storsenters kundeklubb – send Storo til 2070, og du vil motta eksklusive tilbud og aktiviteter fra Storo Storsenter. Vår personvernvilkår finner du her.

Slik får du de luftigste fastelavnsbollene

Slik får du de luftigste fastelavnsbollene

Søndag 23. februar er det klart for fastelavn igjen! Her er Jordbærpikenes beste bolleoppskrift.

- Det viktigste for å få luftige boller er å la bollene heve, og ikke elte dem for hardt, forteller Vivian, butikksjef hos Jordbærpikene Storo.

 

Hos Jordbærpikene lager de alle bakervarene sine selv, og Vivian har derfor lang erfaring med baking.

 

- Elt deigen på lav styrke slik at du ikke dreper gjæren. Deigen skal heve til dobbel størrelse før den deles opp i emner, og skal så etterheves på brett. Følger du disse punktene unngår du at bollene blir flate og kompakte, tipser hun.

 

Følg oppskriften under, og lær deg å bake boller selv, da vel!

 

Dette trenger du (ca. 20 boller):

1 kg mel

0,6 l H-melk (romtemperert)

100 g meierismør (romtemperert)

1,8 dl sukker

15 g tørrgjær

1 ts vaniljepulver

0,5 ts salt

3 egg (til pensling)

 

Krem:

1 pakke vaniljekrem

0,5 l fløte

 

Pynt (valgfritt):

Jordbær

Melis

 

Slik gjør du:

 

1. Bland tørrvarene

 

 

Here we go! Start med å blande alle tørrvarene i en bolle.

 

2. Ha i romtemperert smør og melk

 

 

 

Finn frem smøret og melken, og ha det i bollen. Husk at begge deler må være romtemperert slik at gjæren ikke dør. Elt så alt sammen i en food prosessor på lav styrke, eller for hånd. Det er viktig at deigen ikke eltes for hardt dersom du vil unngå kompakte boller.

 

3. La deigen heve

 

 

Let it grow! La deigen heve i bakebollen i ca. 20-30 minutter, til den har hevet til ca. dobbel størrelse. Dette er viktig for å få så luftige boller som mulig! Sett den gjerne på et lunt sted, som for eksempel gulv med varmekabler eller lignende, så hever den fortere.

 

4. Del opp

 

 

Del opp deigen i emner i så lik størrelse som mulig. Jobb med å brette hvert emne innover slik at den får luft, og trill den rund uten å klemme for hardt. Til slutt skal du sitte igjen med ca. 20 emner. Sett alle på et brett, og la emnene etterheve i ca. 20-30 minutter.

 

6. Pensle og stek

 

 

Pisk sammen eggene i en bolle, og finn frem en bakepensel. Pensle så inn emnene, før du steker dem på 180 grader i rundt 10-15 minutter. Husk at alle ovner er forskjellige, så følg med underveis!

 

7. Avkjøl

 

 

Bollene er ferdige når de får en gyllen farge. La bollene avkjøles før du begynner på neste steg.

 

9. Del bollene i to

 

 

Nå kommer den beste delen! Del bollene i to på midten. Finn frem en bakebolle, og bland sammen lik mengde med vanlig krem og vaniljekrem. Fyll så bollene med kremen.

 

10. Pynt!

 

 

Nå gjenstår det bare å pynte bollene med det du liker best - og så er de klare for å spises! Vi har valgt jordbær og melis. Bon appétit!

 

 

Sist endret - 25 juni 2020