Meny
 

Meld deg inn i Storo Storsenters kundeklubb – send Storo til 2070, og du vil motta eksklusive tilbud og aktiviteter fra Storo Storsenter. Vår personvernvilkår finner du her.

Slik lager du Pavlova til 17. mai!

Slik lager du Pavlova til 17. mai!

Luftig marengs, vaniljekrem og friske bær - hvorfor ikke servere gjestene dine deilig Pavlova på nasjonaldagen? Her er Jordbærpikenes beste Pavlova-oppskrift.

- Pavlova-kaken er perfekt å servere til for eksempel 17. mai, konfirmasjoner og sommerbursdager, sier Liss hos Jordbærpikene Storo.

 

Kaken er lett å få til, du lager marengs, steker den, og pynter med deilig krem eller vaniljekrem og ferske bær.

 

Velg mellom å lage en stor marengsbunn, eller mange små, slik som vi har gjort her. Denne oppskriften utgjør rundt 8-10 små Pavlova-bunner.

 

Luftig marengs = suksess!

- Det viktigste du må gjøre for å få et godt resultat er å passe på at marengsen blir luftig pisket. En kontrollregel er at den ikke skal falle av vispen. Gjør den det, har du pisket for hardt, sier Liss.

 

Husk at marengsen på kjøles godt ned før du pynter den, gjerne mellom 30 minutter til en time.

 

- Du kan med gjerne lage marengsbunnen noen dager i forveien, oppbevar den tørt og innpakket i bakepapir, så holder den seg. Pynt med vaniljekrem og bær rett før servering, så holder kaken seg fin så lenge som mulig!

 

Se fremgangsmåten steg-for-steg under!

 

Jordbærpikenes Pavlova-oppskrift

Vanskelighetsgrad: Lett

Tidsestimat: Ca. 3 timer, inkludert steketid

 

Du trenger:

4 eggehviter

150 g sukker

50 g melis

1 ss maisenna

1 ts balsamico-eddik

 

Til pynten:

Vaniljekrem eller pisket krem

Friske bær

Melis

 

 

Dette gjør du:

 

1. Bland sammen en luftig marengs

 

 

Ha romtempererte eggehviter i en kjøkkenmaskin, bruk visp og pisk de litt sammen før du tilsetter sukkeret litt av gangen. Pisk så blandingen til du har en hvit og luftig marengs. Tips! Du kan gjerne ha i litt rødt fargepulver for å sette farge på marengsen.

 

 

2. Tilsett resten av ingrediensene

 

 

Slå av maskinen, sikt inn melis og så maisenna. Tilsett balsamicoeddik, og vend alt forsiktig sammen med en slikkepott til alt er blandet. Ha så marengsen over i en sprøytepose.

 

3. Sprøyt ut bunnen

 

 

Dekk et stekebrett med bakepapir og bruk sprøyteposen til å sprøyte ut pavlovabunner. Du kan velge mellom å lage én stor, eller flere små bunner på ca. 10 cm i diameter, som vi har gjort her.

 

4. Stek og avkjøl

 

 

Forvarm ovnen til 100°C, og stek marengsen i 45 minutter. Skru så ned varmen til 90°C, og stek videre i ca. 1 time. Når marengsen er ferdigstekt slår du av varmen, og lar den stå i ovnen til den er kald. Beregn 30-60 minutter på avkjøling. Når pavlovaen er ferdige, skal de være sprø utenpå og seige inni.

 

5. Pynt!

 

 

Topp pavlovaen med pisket krem eller vaniljekrem, og avslutt med friske bær. Bruk gjerne en sprøytepose til å fordele kremen fint. For best mulig resultat kan du med fordel lage klar marengsbunnen dagen før, og pynte med vaniljekrem og bær rett før servering.

 

6. Bon appetit!

 

 

Nå kommer den beste delen - nå kan du servere (og smake på) det du har laget! Sett deg ned og nyt.

 

 

 

 

Sist endret - 07 mai 2019