Meny
 

Meld deg inn i Storo Storsenters kundeklubb – send Storo til 2070, og du vil motta eksklusive tilbud og aktiviteter fra Storo Storsenter. Vår personvernvilkår finner du her.

Slik spiser du sunnere i hverdagen

Slik spiser du sunnere i hverdagen

Nytt år = nye muligheter? Å spise litt sunnere er lettere enn du tror!

 

- Et sunt kosthold er viktig for å forebygge utviklingen av livsstilsykdommer, spesielt hjerte og karsykdommer. Det skal også dekke våre behov for nødvendige næringsstoffer, vitaminer og mineraler, forteller Hege, vikarierende butikksjef hos Sunkost Storo.

 

Enkle grep kan være å spise mer variert, mer av frukt og grønt og mindre av rødt kjøtt, raffinert sukker og salt.

 

- Bytt ut saft, brus og juice med vann, og bruk mer grovt mel fremfor lyst og fint. Prøv også å holde pulsen oppe i ca 30 min hver dag ved å f.eks. gå til og fra jobb/skole. Ikke kompliser ting for mye, tipser hun.

 

Få flere tips til et sunnere kosthold her!

 

 

1. Blender fra SMEG, kr. 2159,- Elkjøp // 2. Sukrin+, kr. 79,- Sunkost // 3. Omega-3 høykonsentrert, kr. 299,- Sunkost // 4. D-vitamin, kr. 99,- VITA // 5. Multivitamin, kr. 149,- Sunkost // 6. Cocosa kokosolje, kr. 134,- Sunkost // 7. Proteinbar fra Barebells, kr. 35,- pr. stk. Get Fit

 

Ekstra vitamintilskudd fint i vintermånedene
Sunkost har massevis at vitaminer og tilskudd du kan ta dersom du kjenner at du trenger en piff nå på vinteren.

 

- Som en grunnpakke anbefaler vi en multivitamin, f.eks Sunkost multivitamin samt Omega-3 og D-vitamin. D- vitamin anbefales spesielt nå i vintermånedene. Trener du regelmessig kan et ekstra protein-supplement være fint, sier Hege.

 

Unn deg en liten godbit av og til

For å opprettholde et sunt kosthold så er det viktig å ikke gjøre for store omveltninger på en gang, da kan man ”sprekke” og falle tilbake til gamle vaner.

 

- Kjenner du at du er i ferd med å sprekke så ikke kjøp «hele kiosken», men unn deg en liten godbit. Det er ofte alt som skal til, sier hun.

 

Hva med å lage deg en sunn og deilig smoothie? Se oppskrift her.

 

Tips til et sunnere kosthold:

  • Elliminér raffinert sukker og hvetemel, og kjøp inn et annet sukker og andre, sunnere meltyper. Eksempler er Cocosa kokosblomstsukker som kan brukes i bakevarer, te og frokostblandinger, og mel av for eksempel urkorn.
  • Hva med å innføre én kjøttfri dag pr. uke? Dette er både sunt og miljøvennlig. Hos Sunkost finner du flere ferdige vegetarretter, som for eksempel burgere, nuggets og pølser.
  • Forsøk å bruke mer linser og bønner i stedet for pasta og poteter.
  • Spis mer fisk.

Fisk trenger ikke å være kjedelig! Foto: Pink Fish

 

Sunn mat “to go”
Synes du det er vanskelig å spise sunt når du er på farten? Hos Pink Fish får du både sunne og gode retter - som du i tillegg kan forhåndsbestille i Pink Fish-appen!

 

- Pink Fish et helt nytt tilbud innen fastfood-kategorien – nå kan du spise sunne og raske måltider basert på superdigge fiskeretter, sier mesterkokk og vinner av Bocuse d’Or 2009, Geir Skeie, som står bak konseptet til Pink Fish.

 

Rettene du får hos Pink Fish er laget fra bunnen av med ekte gode råvarer. Poké-bowls, lakseburgere, supper og salater er bare noe av det som står på menyen. Alt av restaurantens emballasje er dessuten nedbrytbar.

 

- Våre retter baseres på mye friske grønnsaker, og selvfølgelig norsk fisk. Laks er jo vår helt, men vi bruker også andre typer fisk i løpet av året. Vi har også vegetariske og veganske alternativer, sier Geir.

 

Bestill maten din på forhånd i Pink Fish-appen eller på restaurantens hjemmeside! Her velger du blant annet hvor og når du skal hente maten din.

 

Deilige og sunne salater og pokébowls! Foto: Pink Fish

 

Psst! Sjekk ut oversikten over spisesteder på senteret her!

 

Digg mat med gode næringsstoffer

- Fisk inneholder veldig mange vitaminer og mineraler som er viktig for kroppen. Spesielt Omega-3 som er viktig for hjernen og immunforsvaret. I tillegg tenker jo også vi i Pink Fish på bærekraft, og det er bra for miljøet å spise mer fisk, sier Geir.

 

Pink Fish tilbereder friske grønnsaker daglig fra sin grønnsaks-kjøler, og all fisk grilles eller marineres når du bestiller den.

 

-  Fordelen med at maten vår lages på bestilling, fremfor at den står og holdes varm, er at næringsstoffene og vitaminene holder seg i maten, forteller han, og legger til:

 

- Det viktigste med vår mat derimot er at den skal smake digg, du skal ønske å komme til oss fordi vi har mat som smaker veldig bra. Ikke bare fordi det er sunt - det at det er sunt skal være en bonus!

 

 

 

Sist endret - 16 januar 2019