Meny
 

Miljøvennlig og bærekraftig: Lag ditt eget handlenett

Lag ditt eget handlenett

Ved å bytte ut plastposene med et hjemmelaget handlenett bidrar du til et bærekraftig miljø.   

Plastsøppel i havet er et enormt miljøproblem, og det regnes med at omtrent åtte millioner tonn plast havner i havet årlig. Dette er problematisk for dem som lever i og av havet. Ved å tenke over sitt eget plastforbruk og redusere dette, er man med på å ta et steg i riktig miljøvennlig retning.

 

Enkelt å lage – enkelt å bruke
Ikke bare er det mer miljøvennlig og droppe å bruke så mange plastposer, det er også hyggeligere å gå rundt med varene sine i et flott nett.

- Det er egentlig veldig enkelt å lage egne handlenett, men det kommer selvfølgelig an på hvor komplisert mønster man vil ha, forteller Siri hos Nøstet Mitt, og fortsetter:

- Sånn tidsmessig er det vanskelig å beregne hvor lang tid det tar å lage et nett, for det er mange variabler å ta hensyn til, blant annet erfaring og hvor kjapp man er til å hekle.


Hvor mye tåler nettene man lager selv?

- Nettene tåler ganske mye. Vi anbefaler å bruke sterkt bomullsgarn og garn som inneholder lin når man skal produsere, da blir nettene ekstra slitesterke.

 

Dette nettet henger hos Nøstet Mitt, og er kun et av mange nett du enkelt kan lage selv. Det finnes mange forskjellige oppskrifter du kan følge.

 

Trenger du hjelp til å lage eget nett? Kom innom Nøstet Mitt i fjerde etasje, så hjelper de deg mer enn gjerne! De har flere forskjellige oppskrifter og vesker i butikken, så her er det bare å la seg inspirere.

Sist endret - 19 juni 2018