Meny
 

Smarte, trådløse tech-nyheter

Smarte, trådløse tech-nyheter

Teknologinyhetene denne høsten preges av talestyrte assistenter, smarte løsninger for hjemmet, klokker som kan motta anrop og telefoner med portrettfunskjoner.

Din personlige assistent: Google Home

 

Det ble tidligere i år delt at Google Home skulle få en norskspråklig taleassistent, og den smarte hjelperen er snart å finne i butikkene.

 

- Akkurat nå er det talestyrte assistenter og andre smarte løsninger for hjemmet som er det hippeste, forteller Martin Johnsen, selger på Kjell & Company.

 

Taleassistenter har allerede kommet på plass i en del norske hjem, og når Google Home kommer på norsk vil den være en super assistent i hverdagen.

 

-Med en slik kan man for eksempel kunne styre lyset eller finne ut hvor mange ledige sykler det er ved nærmeste bysykkel-stativ, forteller Martin og legger til:

 

- Vi har fått inn Google Home Mini med europeisk kontakt og fører også den større utgaven Google Home, som begge snart kommer med norsk språk. Vi fører også Apple sin taleassistent: Apple Homepod og Amazon sin Echo Dot Gen 2 som har samme bruksområde som Google sin taleassistent.

 

Lader uten ledning

 

Trådløs ladning av telefon med Qi-ladere er også blitt meget populært.

 

- Med trådløs ladning trenger man ikke lenger å plugge en lader inn i telefonen. Man legger bare telefonen oppå laderen, og vipps så trenger man ikke lenger slite med knekte ledninger, sier Martin.

 

Tech-produkter til hjemmet  


Smarte løsninger for hjemmet gjør hverdagen lettere og tilgjengeligheten større. Det finnes flere måter å få et smart hjem på, hvor man integrerer andre hjelpemidler til taleassistenten:

 

-Med smarthjem-løsninger kan man for eksempel tenne og slukke lys i hele huset, sette på varmen automatisk, kontrollere strømforbruket eller spille musikk i de fleste rommene i hjemmet, forteller Martin.

 

-For å kontrollere lyset kan vi anbefale Philips Hue Startpakke med smarte LED-pærer. Da får du med deg tre pærer som kan lyse i 16 millioner farger og som du kan styre fra mobilen eller gjennom en talestyrt assistent som Google Home, legger Martin til.

 

 

Få internett i hagen

 

For de med dårlig trådløs internettdekning hjemme anbefales mesh-systemer. Det er en genial måte å sikre deg godt nett når du surfer. Et mesh-system består av flere noder som er plassert rundt om i hjemmet. Den ene erstatter din eksisterende ruter og kommuniserer med andre noder for å gi deg best dekning der du befinner deg.

 

 

1. TP-link Deco mesh-system Plus, 3999,- // 2. Apple Homepod, 4199,-// 3. Asus lyra mesh-system, 4290,- // 4. Google Home Mini, 590,-// 5. D-link covr mesh-system, 2490,- // 6. Amazon sin Echo Dot Gen 2, 649,-// 7. Google wifi-mest system, 3589,-// 8. Philips Hue Startpakke med smarte LED-pærer 3-pk, 1499 kr,- //9. Google Home, 1549,- // 10. Linocell Trådløs Qi-lader, 199,90.

 

Apple lanserte ny Iphone

 

Det skjer alltid mye nytt og spennende på mobilfronten og det er ikke en hemmelighet at de fleste vil ha det nyeste og beste. Det er særlig på kamera av de nye telefonene har mye spennende å trekke kunder med.

 

-Nå har vi fått to av de nyeste iPhonene (Xs og Xs Max) og snart kommer også iPhone Xr. Det ventes også ny modell fra Huawei, Mate 20 Pro, som ser ut til å bli en veldig spennende nyhet, forteller butikksjef på Telia, Kristian.

 

Apple iPhone Xs og Xs Max har den raskeste prosessoren som noen gang har sittet i en iPhone. Dette bidrar til at bildene den tar er bedre enn noen sinne. Xs Max har også en veldig stor skjerm og nesten ingen rammer, som gjør at den fungerer utmerket som en telefon til å se film på.

 

- Huawei Mate 20 Pro kommer også til å være en råtass. Vi vet ikke alt offisielt om den enda, men den lover å være utrolig spennende; ikke minst på kamerafronten og batterikvalitet, forteller Kristian.

 

Kvaliteten på telefonene tilsier at prisen ikke heller er billig, men hos Telia får man en god avtale gjennom mobilbytteprogrammet Telia Svitsj

 

- Med Svitsj har kundene mulighet til å betale en fast månedspris for telefonen og hvert år bytte til ny telefon – samtidig som de slipper å betale den siste halvparten av den gamle telefonen, forteller Kristian.

 

Nå kan klokken også motta anrop

 

Smartklokke er både gøy og praktisk. De nyeste klokkene har innebygget SIM-kort, hvilket betyr at man kan bruke klokken til å ringe eller sende meldinger med, selv om man ikke har med seg telefonen.

 

-Dette er kjekt for de som bruker det til for eksempel trening – klokkene har dessuten også veldig ofte pulsmåler og skritteller, sier Kristian.

 

Telia har også trådløse ørepropper som har gjort et ordentlig inntog i markedet. Apple sine AirPods og Samsung sine IconX er begge gode varianter som er verdt å investere i.

 

 

1. Telia, Apple Airpods, 1699,-// 2. Telia, Apple Iphone XS, fast månedspris med Svitsj// 3. Telia, Apple Ihone XS Max, fast månedspris med Svitsj // 4. Telia, Samsung Gear IconX, 2299,-// 5. Telia, Iphone XR, forhåndssalg fra 19. oktober// 6. Telia, Samsung Galaxy watch 4G 46mm, 3999,-// 7. Elkjøp, Apple watch series 4, 4690,-// 8. Elkjøp, Sony trådløse around ear hodetelefoner, 2990,-

Sist endret - 08 mai 2019