Meny
 

Start 2019 med å rydde vekk alt du ikke trenger

Start 2019 med å rydde vekk alt du ikke trenger

Foto: Strawberry Publishing 

Hjemmet ditt føles mye mer rolig og behagelig når det rundt deg er i balanse, og nyåret er den perfekte tiden til å rydde, kaste eller gi bort ting man ikke trenger. 

Ryddeguruen Synnøve Skarbø hadde tidligere i høst et samarbeid med Clas Ohlson, hvor de tipset om rydding og aktuelle produkter til ryddingen. Her får du den ultimate guiden med tips fra Synnøve Skarbø og Flying Tiger Copenhagen.

 

Synnøves hovedregel

I boken «Synnøves system: Slik ryddet jeg meg lykkelig» kom Synnøve frem til at hun trengte en hovedregel for å finne ut hva hun skulle beholde eller ei. Hun kom frem til de to magiske spørsmålene: trenger jeg dette og elsker jeg dette? Hvis du kan svare et rungende «ja» på ett eller begge spørsmålene, beholder man gjenstanden.

Pakk ned ting du skal beholde i oppbevaringsbokser, vakumposer og møbler med oppbevaringsplass fra Clas Ohlson.

 

 

1. Undersengskuff, 159,- // 2. Oppbevaringsveske, 39,90,- // 3. Vakumposer 2-pack, 69,90 // 4. Skuffeinnsatser, 24,90 // 5. Sittepuff med oppbevaring, 149,- // 6. Oppbevaring for gavepapir, 89,90 alt fra Clas Ohlson.

 

Kasteprosessen

- Det tar tid å kaste. Det er derfor du skal begynne med en kategori om gangen.

 

- I kasteprosessen skal du tenke kategori framfor rom. Med det mener jeg at du tar for den alle gjenstander innenfor samme «familie». Samtlige klær i hele huset på en gang. Både de som henger i gangen, ligger på badet og de som befinner seg på soverommet. Rykk dem opp med rota og legg dem utover gulvet.

 

- Kjør kasteprosess med utgangspunkt i hovedregelen på hvert enkelt plagg: Trenger du det? Elsker du det? Sorter deretter klærne i fire bunker:

 

1. Behold

2. Kast

3. Gi bort

4. Selg

 

- Når du har vært gjennom alt, tar du ytterligere en runde i beholdbunken. Du kommer garantert til å flytte over enda litt til.

 

-Lag også en fremdriftsplan og plott den inn i kalenderen din. Du bør rekke å gå gjennom hele huset på en måneds tid.

 

Flying Tiger Copenhagen har også råd til ryddingen.

 

Tingene du har i hjemmet ditt kan godt bære på en interessant historie, men noen historier har blitt fortalt igjen og igjen.

 

-Det kan være deilig å bytte ut den utslitte kosmetikkpungen med en ny, fresh kosmetikkpung, forteller Michelle hos Flying Tiger Copenhagen og legger til:

 

-Start med å organisere og da ser det mye mer ryddig ut med en gang. Hvis det for eksempel er kaos ved skrivebordet; kjøp oppbevaringskrukker for penner og kabelholdere til ledningene som fyker rundt. Ryddig på 1-2-3.

 

 

1. Kurv med to rom, 70,- // 2. Sminkeordner, 40,- // 3. Kosmetikkmappe, 60,- // 4. Knaggrekke til dør, 80,- // 5. Knagg til dør, 30,- // 6. Oppbevaringskurv, 70,- // 7. Rullereol, 300 ,- alt fra Flying Tiger Copenhagen.

 

Til badet

 

-Det er mange som kan ha små bad og ofte kan man da ha behov for smarte oppbevaringsmuligheter på badet. Hyllestativet vårt i bambus er da perfekt for dette, forteller Michelle og fortsetter:

 

-Den er smal, slik at den kan plassers på trange plasser. Den er også enkel å montere selv! Og i bambushyllen er det både plass til en sminkeordner, små kurver og oppbevaringsbokser slik at det blir holdt orden på sakene.

 

Knaggrekker til dør i bambus med to kroker er også perfekt for baderom. Matcher hyllestativet gjør den òg!

 

-Og hvis du heller ikke har mulighet for å skru hull i veggene i gangen har vi knaggrekker til dør, med ti plasser til alt fra skjerf til jakker. 

 

 

1. Bambusbrett, 100,- // 2. Veggreol, 250,- // 3. Bucketlist, 50,- // 4. Kabelholdere, 30,- // 5. Oppbevaringskrukke, 25,- // 6. Oppbevaringskrukke, 30,- // 7. Kabelklips, 30,- // 8. Magnettavle med ukedager, 30,- // 9. Magnettavle med ukedager, 30,- alt fra Flying Tiger Copenhagen.

 

Hvordan kvitte seg med ting

-Vår "bucketlist 2019"-bok kan være perfekt for dette. Sett deg mål for året. Kanskje du vil kvitte deg med genseren du arvet fra grandtanten i 2009, skriv på bucketlisten din at den må fjernes i løpet av 2019. Og hvis den da ikke har blitt fjernet når vi bikker mot 2020, er listen ikke fullkommen. 

 

-Vi har også en 5års dagbok for de som liker å planlegge. Sett deg mål og se tilbake på saker og ting. Har jeg fullført dette målet jeg satt for 2 år siden? Nei? Da er det kanskje på tide å gjøre noe med det, avslutter Michelle.

 

Sjekk ut bøkene til Synnøve Skarbø, i tillegg til Marie Kondo sine ryddebøker for flere ryddetips.

 

 

1. Synnøves system: Slik ryddet jeg meg lykkelig, 299,- // 2. Synnøves system: ryddelykke fra A til Å begge fra Ark // 3. Magisk rydding, Marie Kondo, 379,- // 4. Mer ryddemagi, Marie Kondo, 379,- begge fra Tanum.

Sist endret - 22 mars 2019