Meny
 

Meld deg inn i Storo Storsenters kundeklubb – send Storo til 2070, og du vil motta eksklusive tilbud og aktiviteter fra Storo Storsenter. Vår personvernvilkår finner du her.

Den fineste pynten til Allehelgensdag

Den fineste pynten til Allehelgensdag

Foto: Mester Grønn

Allehelgensdag faller alltid på den første søndagen i november. Opprinnelig ble dagen innført for å minne om alle helgenene, men i dag er det også en minnedag for våre nære og kjære som har gått bort. 

- Det har blitt mer og mer vanlig å legge ned kranser og tenne lys på graven til sine nærmeste på Allehelgensdag, forteller Christofer Stray hos Mester Grønn Storo.

 

Pynter opp gravstedet

De flotte kransene som du finner i butikken før Allehelgensdag kommer i flere varianter, både med og uten pynt.

 

- Vi har kranser av mose, granbar og reinlav, som er pyntet med for eksempel kongler, kastanjer og røde bær, sier han.  

 

Om det er snø eller ikke har også litt å si for hva man kjøper.

 

- Hvis det er snø ute på Allehelgensdag går det mest av grønne kranser. Når det er bart ute går det mest av reinlav og lyse kranser, fordi det synes bedre, forteller Christofer.

 

Holder seg lenge

- Vi bruker holdbare materialer, som er laget for å tåle kulden godt, og for å ligge lenge. For eksempel holder mosekransene seg fine bare de får fuktighet fra lufta rundt seg, sier han.

 

Dersom du ikke ønsker en ferdigkrans, lager Mester Grønn også kranser på bestilling.

 

- Det kan være lurt å bestille et par dager før du ønsker kransen ferdig, så du er sikker på at vi har tiden og varene vi trenger, forklarer Christofer.

 

Christofer hos Mester Grønn forteller at Allehelgensdag har blitt en viktig dag for oss nordmenn.

  

Lag din egen personlige krans

Ønsker du en enda mer personlig krans? Hvorfor ikke pynte eller lage en selv?

 

- Du får kjøpt halmkranser som er fine å pynte selv, for da har du et tomt ”lerret” som du kan fylle med hva du vil. Velg tørre produkter som bær, kastanjenøtter og kongler fremfor avskårne blomster, råder han, og legger til:

 

- Dersom du har en tujahekk som må klippes, er restene fra dette fine å binde sammen til en Allehelgen-krans.

 

Christofer forteller at det er en teknikk man må lære seg for å lage en fin krans, men at dette fint kan læres ved å se videoer på Youtube, eller ved tips fra nettsiden til Mester Grønn

Sist endret - 08 mai 2019