Meny
 

Meld deg inn i Storo Storsenters kundeklubb – send Storo til 2070, og du vil motta eksklusive tilbud og aktiviteter fra Storo Storsenter. Vår personvernvilkår finner du her.

Disse plantene kan du ha ute nå

Disse plantene kan du ha ute nå

Calluna og pyntekål gjør uteplassen dekorativ. Foto: Mester Grønn

Her er plantene som tåler å stå ute i høst!

- Plantene som egner seg ute nå er Erica (lyng), Calluna (lyng), pernettia, pyntekål og sølvkrans, fordi de trives i litt kjøligere vær, forteller Marianne hos Mester Grønn.

 

Lyngvariantene Erica og Calluna er to populære høstplanter, som kommer i ulike farger og størrelser. Erica er intens og kraftig i fargen, men kun ettårig. Calluna er flerårig, og blomstene holder seg gjennom vinteren.

 

- Lyng, og resten av høstplantene, bør holdes jevnt fuktig, men pass på at de ikke blir stående med røttene i vann, sier hun.

 

Sølvkrans, lyng og pyntekål er fint både sammen og alene. Foto: Mester Grønn

 

Calluna tåler frost

Plantene passer både for de med og uten grønne fingre, så lenge man husker på vanningen.

 

- Utover vanning trenger de ikke mye stell. Husk at når temperaturen blir kjøligere vil plantene trenge mindre vann, sier Marianne.

 

Mange av høstblomstene står helt til frosten kommer, men når den jevne kulden kommer (-5 grader) vil kun Calluna og Erica fortsette å se fine ut.

 

- Når det kommer ordentlig frost vil de ikke stå lenger, men lyngen calluna vil holde seg, ettersom den er flerårig. Erica tørker inn, men beholder blomstene fint utover vinteren.

 

Pernettia tåler noe frost. Foto: Mester Grønn

 

Pernettia inneholder naturlig “frostvæske”

Pernettia er en flott, ettårig høstplante med vakre bær i rosa, lilla og hvitt, som tåler noen få kuldegrader.

 

- Pernettias bær inneholder en naturlig “frostvæske” som gjør at den kan stå fint langt utover høsten og vinteren. Denne kan tørke lett mellom hver vanning, og kan plasseres i både sol og skygge, sier hun.

 

Pyntekålen er også en populær, ettårig høstplante, som bare blir finere utover høsten. Ifølge Mester Grønn er det de lave nattetemperaturene om høsten som gjør at pyntekålen får den vakre fargeutviklingen.

 

- Pyntekål tåler også noe frost, og kan beholde fargen gjennom vinteren. Den trenger kun å vannes hvis det er en tørr høst, og kan plasseres i både sol og skygge. Blir den stående i vann vil bladene gulne, så det kan være lurt å følge med på den, avslutter hun.

 

Kilder: mestergronn.no

 

Mester Grønn finner du i 1. etasje!

Sist endret - 08 mai 2019