Meny
 

Meld deg inn i Storo Storsenters kundeklubb – send Storo til 2070, og du vil motta eksklusive tilbud og aktiviteter fra Storo Storsenter. Vår personvernvilkår finner du her.

Interiørtrendene som gjelder i høst

Interiørtrendene som gjelder i høst

Tropisk grønt, brente toner og et hint av luksus er bare noen av trendene du finner i butikkene denne høsten.

- Naturen og livet i jungelen preger interiøret hos Princess i høst. Mørkegrønne farger er nydelige i kombinasjon med toner av sand, lilla, sennepsgult og sort, sier Nora hos Princess.

 

Fargebildet er mørkt og forførerisk, og vi ser innslag av dyremønstre, enkle grafiske og abstrakte mønstre, samt plante- og palmemønstre som gir masse energi til rommet.

 

- Velour og et hint av gull gjør stilen elegant og leken. Små detaljer i glass og vakker keramikk gjør stilen komplett, sier hun.

 

Materialene som fremhever denne trenden er velour, jacquardvev, sateng, fuskepels, farget glass og keramikk.

 

 1. Kunstig gummifiken 63 cm, kr. 499,90 Princess // 2. Stol, kr. 3.550,- NoDe // 3. Grønn vase, kr. 49,90 Princess // 4. Putetrekk blader, kr. 149,- Kremmerhuset // 5. Apefigur, kr. 249,- Kremmerhuset // 6. Telysholder, kr. 25,- Princess // 7. Romduft, kr. 229,90 Princess // Med forbehold om utsolgte produkter (Foto: princessbutikken.no og produsentene)

 

Spicy Deco og brente farger

En annen trend denne høsten er brente farger som minner om bladene på trærne.

 

- I denne trenden ser vi varme høstfarger. Lune sennepsgule farger er lekre sammen med vinrødt og petroleum. Stilen er leken, lun og litt glamorøs, med hint av Art Deco, med runde og organiske former, sier Nora hos Princess, og legger til:

 

- Miksen av velour og ull får frem en rustikk eleganse. Messing, farget glass og tente lys gir den gode stemningen i høstmørket.

 

Cordfløyel på vei inn i trendbildet

Vi finner lune høstfarger hos flere av interiørbutikkene denne sesongen.

 

- Vi nordmenn er fortsatt glad i den skandinaviske og minimalistiske stilen, men den kan enkelt kombineres med varme og være både lun og koselig. Elementer av personlig karakter og fokus på funksjonalitet gjør hjemmet praktisk og personlig, forteller Kristin hos Kremmerhuset.

 

For sesongen ser vi at det kalde grå møter det varme brune kombinert med sort metall, farget glass, betong og keramikk.

 

- Cordfløyel er på full fart inn i trendbildet og det er også skinn i interiøret. Vi får inn stoler i cord, puter i cord og ulike skinnmaterialer, og en skikkelig lekker skinnpuff i cognac-farget skinn, sier Kristin.

 

1. Teppe, kr. 1.299,- Kremmerhuset // 2. Skinnpuff, kr. 3.999,- Kremmerhuset // 3. Gult putetrekk cord, kr. 179,- Kremmerhuset // 4. Pute i burgunder, kr. 199,90 Princess // 5. Vase, kr. 79,90 Nille // 6. Potte på bambus-stativ, kr. 349,- Kremmerhuset // 7. Oppbevaringspuff, kr. 299,90 Nille // Med forbehold om utsolgte produkter (Foto: kremmerhuset.no og produsentene)

 

Et “touch” av luksus

- Vi er på slutten av et tiår, og det gir ofte trendbildet litt refleksjon bakover i tiden og inspirasjon av historien. Selv om vi fortsatt ønsker det rent og enkelt mot minimalisme og funksjonalitet, ser vi snev av det glamorøse og det å unne seg litt ekstra, sier Kristin hos Kremmerhuset, og legger til:

 

- Vi ser et hint av 1920-30-tallet med en «touch of lux» over noen produkter. Er du åpen for et snev av luksus, vil du elske noen av de kule elementene med svarte detaljer, gulldetaljer, champagneskåler og lignende.

 

Hos Princess kaller de denne stilen “Memory lane”.

 

- Bærfarger i alle toner er karakteristisk for stilen, med mørkeblått, vinrødt og lyng som hovedfarger. Fargebildet er mørkt, med mørke bunnfarger kombinert med lyse farger og klare kontraster, forteller Nora hos Princess.

 

1. Lampe, kr. 1499,-  Christiania Belysning // 2. Stol, kr. 20.799,- Bolia // 3. Pute, kr. 249,90  Princess // 4. Lysestake, kr. 349,- Kremmerhuset // 5. Fat, kr. 79,- Kremmerhuset // Med forbehold om utsolgte produkter (Foto: princessbutikken.no og produsentene)

 

Hvordan blande trendene med ting du allerede har?

- Den enkleste form for fornyelse er å kjøpe noen nye puter til sofaen! Tre til fire nye puter i kul sammensetning kan virkelig fornye et helt rom, forteller Kristina hos Kremmerhuset, og legger til:

 

- Ved å blande stoffer som skinn, velour, cord og lignende, får man dybde i sammensetningen. Legger man til en ny, edgy vase med pampas eller andre strå er man virkelig med på sesongens hotteste trend!

 

- Folk blir mer og mer opptatt av å ha det personlig og skape sitt eget hjem istedenfor å kopiere alt som blir hot. Dette ser vi både i mote- og interiørbransjen. Komfort, hygge, varme og personlig er nøkkelordene i denne sesongen, sier Leila hos NoDe, og fortsetter:

 

- Nå er det lov å blande gammelt med nytt, moderne med klassisk og flere typer stoffer. Da kan man med noen små forandringer i form av gardiner, pynteputer og små gjenstander, eller ved å erstatte de hvite veggene hjemme med fargede vegger, skape et nytt uttrykk og stil i stuen.

Sist endret - 30 august 2019