Meny
 

Reise bort i sommer?

Reise bort i sommer?

Fjell, strand eller by - dette bør du pakke i kofferten!

Endelig sommerferie! Vi har funnet frem fire pakketips til hver destinasjon, som vi håper vil være nyttige når du skal pakke kofferten din.

 

Sightseeing i storbyen

1. Badedrakt fra UNDR, kr. 399,- Urban // 2. Instax Square polaroidkamera, kr. 1399,- Elite Foto // 3. Solbriller Dior Reflected 321, kr. 3940,- Synsam // 4. Bum bag fra Nike, kr. 249,- Urban // 5. Oransje topp, kr. 299,- Mango // 6. Nike Air Huarache, kr. 1199,- Urban // 7. Koffert Epic, kr. 1599,- Morris // 8. Denimskjørt, kr. 350,- Monki

 

Pakketipsene til deg som skal på storbyferie:

 

1. Sneakers

Storby = mye gåing, sightseeing og shopping! Pakk med deg noen kule sneakers med gode såler, så er du klar for å gå hele dagen. For å spare plass i kofferten kan det være lurt å gå for et par i en nøytral farge, som passer til fleste av klærne du har med deg. Da slipper du å ha med deg unødvendig mange par sko - og du kan bruke den ledige plassen i kofferten til nye minner fra ferien i stedet!

 

Hos oss har vi hele 8 butikker du kan kjøpe sko til storbyferien! Her kan du sjekke ut noen av sommerskoene du finner i butikkene våre nå!

 

2. Basisplagg

Vi er kanskje ikke de eneste som pakker med for mye klær når vi skal på ferie? Et tips er å pakke med mange basisplagg som passer til det meste, som ensfargede overdeler, denimskjørt og sorte underdeler. På den måten har du plutselig mange antrekk, som du heller kan piffe opp med kule accessories. Et annet tips er å pakke etter et bestemt fargeskjema, slik at alt passer sammen og at du alltid har noe å ha på deg!

 

3. Bum bag

En praktisk bum bag rommer alt det nødvendigste du må ha med deg rundt på storbyferie! Den gir deg rask tilgang til tingene dine, og du får hendene fri til å for eksempel ta bilder! Bruk den som en skulderveske tvers over kroppen, med selve vesken foran på magen, så har ikke lommetyvene noen sjanse! Kule bum bags finner du blant annet hos Urban og DNA.

 

4. Badedrakt

Pakk med badetøy selv om du ikke skal på strandferie! En trendy badedrakt kan du fint bruke som topp med et skjørt eller en shorts under, og passer perfekt til både dagtid og kveldstid. Er du heldig er du kanskje i en by hvor det finnes bademuligheter også? Lekre badedrakter finner du i flere av våre butikker, blant annet Urban, Change og Marinka.

 

Usikker på hva slags badetøy som passer for deg? Les mer her! 

 

Late dager på stranden

1. Stripete kjole, kr. 349,- Mango // 2. Stråveske, kr. 249,- L´Occitane // 3. Slippers fra Roots, kr. 399,- Eurosko // 4. Bikinioverdel, kr. 149,- H&M // 5. Solbriller Gucci GG0101S, kr. 2899,- Synsam // 6. Termoflaske fra RAW, kr. 149,- Kitch’n // 7. Koffert American Tourister, kr. 1599,- Morris // 8. Bikiniunderdel, kr. 149,- H&M

 

Alt du trenger til strandferien. Her er våre pakketips:

 

1. Strandbag

Kurver og stråvesker er populære som aldri før! Ikke bare er stråvesken fin å se på - den er også superpraktisk å pakke med i kofferten for å bruke som strandbag. Her har du plass til bøker, drikke, håndkle og solkrem - rett og slett alt du trenger for en fin dag på stranda! Stilige stråvesker finner du blant annet hos L´Occitane, Clas Ohlson og Mango.

 

2. Slippers

En annen trend denne sesongen er slippers, og du du finner dem både i retrovarianter fra 90-tallets sportsmerker og med detaljer som sløyfer, pels og lignende. Hos oss finner du slippers blant annet hos DNA, Eurosko, Bianco og Urban. Slippersene er både trendy, komfortable og tåler å bli brukt i stranden. Passer både til strandantrekket og til middag ute på kvelden!

 

3. Termoflaske

Aldri mer varm drikke på stranda! Pakk med deg en termoflaske med kald drikke i strandbagen, og du har kaldt vann i mange timer! Slik sparer du både penger og miljøet. Det blir vel ikke bedre enn det? Fine og geniale termoflasker finner i mange butikker på senteret, blant annet Høyer, G-Sport og Kitch’n.

 

4. Lette kjoler

Pakk med deg noen fine, luftige kjoler som passer til både strand og middag! Blir du solbrent kan det gjøre vondt å ha på seg klær, så da er en komfortabel kjole helt perfekt. Velg gjerne en som dekker skuldrene, så får skuldrene hvile fra sola når du er på vei hjem fra stranda. Hva med en lekker omslagskjole i lin? Hos blant annet Nadine, Mango og Days Like This finner du massevis av fine kjoler til strandferien!

 

Visste du at?

  • Spania var landet flest nordmenn reiste til i 2017
  • Etter Spania var Danmark landet flest av oss reiste til i fjor
  • Nordmenn gjennomførte 15 millioner innenlandsreiser i 2017
  • Det røde passet er det mektigste passet i verden, og brukes i 68 land
  • Røde pass brukes av land knytet til EU og Storbritannia, tidligere medlemmer av Warszawapakten, tidligere kommunistiske land i Asia, og enkelte Sør-Amerikanske land
  • Blått er den vanligste passfargen i verden, og brukes av 77 land
  • Grønne pass benyttes i 43 nasjoner, og er særlig brukt i muslimske land
  • Sorte pass brukes i mange afrikanske land, men brukes også i land hvor fargen sort har en tilknytning til landet, slik som New Zealand 

Kilde: SSB og Travel + Leisure

 

Alt til fjellturen

1. Solbriller Oakley Latch, kr. 1505,- Krogh Optikk // 2. Sports-BH Bergans, kr. 249,- G-MAX // 3. Jakke Bitihorn, kr. 3499,- Norrøna // 4. Tynn fjellbukse Bitihorn, kr. 1499,- Norrøna // 5. Flaske Camelbak, kr. 239,- Traktøren // 6. Ansiktsservietter Ole Henriksen, kr. 195,- Kicks // 7. Superundertøy underdel fra Kari Traa, kr. 549,- G-Sport // 8. Sekk fra Gregory Amber, kr. 1699,- G-MAX // 9. Tynne ullsokker fra Devold, kr. 99,- G-MAX // 10. T-skjorte i ull, kr. 199,- G-Sport // 11. Fjellsko fra Helly Hansen, kr. 1699,- G-MAX

 

Alltid beredt på fjelltur! Her er noe av det du bør pakke med deg:

 

1. En godt utrustet sekk

Når du skal på fjelltur er det lurt å være godt utrustet - uansett årstid. Sekken bør sitte godt, med støtte i ryggen og magebelte. Slik unngår du feilstillinger og overbelastning på skuldre og rygg. Sekken bør inneholde mat, drikke, førstehjelpssaker, solkrem, myggspray og ekstra skift, for å nevne noe. Skal du sove i telt og har sminke på kan noen ansiktsservietter være gode å ha. Disse kan du også bruke som våtservietter. Hjelp til å finne en god sekk til fjellturen kan du få hos blant annet G-MAX, G-Sport og Norrøna.

 

Les mer om hvordan du pakker sekken riktig her!

 

2. Lag på lag med klær

På fjellet kan det være varmt når det er sol, men også kjølig når solen er borte. Kle deg derfor med flere lag, slik at du enkelt kan fjerne eller legge til et lag ettersom hvor varme eller kald du føler deg. Start med superundertøy eller tynt ullundertøy innerst, så en genser (og evt. underdel) før du tar på deg en lett fjellbukse og fjelljakke ytterst. Gå gjerne for en vindtett variant. G-MAX, G-Sport og Norrøna hjelper deg gjerne med å finne ut hvilke klær du bør velge til de forskjellige lagene.

 

3. Fjellsko

Velg fjellsko/tursko etter hvordan terrenget er der du skal gå. Husk at de skal bære både deg og sekken din i lange strekninger, både oppover, nedover og bortover. Fjellstøvler har ofte bedre ankelstøtte enn vanlige tursko, noe som kan være en fordel i ulendt terreng. Hjelp til å velge riktig sko for din tur kan du få hos en av våre sportsbutikker.

 

4. Sportssolbriller

Uansett hvor du skal på ferie bør du ha med deg et par solbriller. Skal du på fjelltur eller drive med sport kan det være lurt å gå for en sportssolbrille, designet for å ikke skli eller falle av når du er i bevegelse. Mange av disse kommer også med forskjellige typer glass til forskjellig bruk. Du finner et godt utvalg av solbriller til sportssbruk hos blant annet G-MAX, Krogh Optikk og Synsam.

Sist endret - 12 juni 2018