Meny
 

Meld deg inn i Storo Storsenters kundeklubb – send Storo til 2070, og du vil motta eksklusive tilbud og aktiviteter fra Storo Storsenter. Vår personvernvilkår finner du her.

Solbrilletrendene for bypåsken 2020!

Solbrilletrendene bypåske 2020

Gå bypåsken i møte med de fineste solbrilletrendene. 

En artikkel av Krogh Optikk.

En av de tydeligste solbrilletrendene for 2020 er tydeligere bruk av metall og hele metallinnfatninger, fasongen er gjerne firkantet og i gullfarge. Denne trenden startet i 2019, men vi ser at det vokser og at store deler av kolleksjonene til kjente motehus nå er metallbriller.

 

Ellers er det mye oversized solbriller i acetat, noe cateye og ikke minst er Limited Editions noe mange av motehusene prioriterer. Logobruken er der, men mye mindre «flashy», nå skal det være litt mer sofistikert rett og slett. Vi ser lite neon-fargede solbriller i år, og det er heller ikke like mye speilglass å se på solbriller til bybruk.

 

Solbrillene for gutta er gjerne litt mer konservative i stilen enn solbrillekolleksjonene for damer. Men så skal det også sies at skillet mellom dame- og herrekolleksjoner mange steder er i ferd med å viskes ut noe. Jenter kan også bruke solbriller beregnet for menn, som gir et kult oversized uttrykk. Solbriller er for mange en del av et stiluttrykk, noe som gjør at vi våger nye stiler og farger sammenlignet med innfatninger eller gensere.

 

 

Hos oss opplever vi stor interesse for solbrillene fra Celine, Tom Ford, Gucci, Oliver Peoples og Saint Laurent. Samtidig som vi også opplever entusiasme fra kundene våre rundt solbrillemodellene fra nykommere som Barton Perreira og Moscot. Flere disse solbrillemerker har en stor kundegruppe pga sin kvalitet, sitt materialvalg og ekspertise innen solbrilledesign. Kvalitet og skikkelig håndverk trumfer logoer og glamfaktor, det er noe vi faktisk opplever som en liten trend akkurat nå. Billig bruk-og-kast er ut og kvalitet som varer, er in.

Vi kommer ikke utenom Ray-Ban, som har vært et folkekjært solbrillemerke fra lanseringen av Aviator helt tilbake i 1937 og frem til i dag. Etterspørselen etter solbrillene deres har hatt jevn stigning de siste årene, særlig etter at det ble mulig å sette originale Ray-Ban styrkeglass i solbrillene deres. Ray-Ban har modeller som passer til alle aldre og svært mange bruksområder. Det er aldri «feil» å bruke Ray-Ban! Pilotsolbriller har generelt sett lenge vært en bestselger innen solbriller etter at Ray-Ban først lanserte den ikoniske Aviator-modelen, og de aller fleste motehus og kolleksjoner har pilotsolbriller i nye designvarianter, men med nåtidens lille twist eller i materialer som eks.vis titan. 


Årets påskesolbrille

Selv om ski- og toppturene nå utsettes til neste påske, vil de sporty Oakley-solbrillene fortsatt være relevant til joggeturer i byen eller skogsturer i nærområdet. Denne påsken skal tilbringes i byen på balkongen eller trappeoppgangen med en kopp kaffe og god bok, eller turer rundt i byen. Derfor vil en solbrille fra Celine, Tom Ford eller Ray-Ban være en favoritt. Utvalget er enormt av ulike designsolbriller fra de motehusene.

 

Hvordan velge solbriller til bybruk?

Man skal alltid tenke på følgende, uansett om det er bybruk eller ikke: solbrillen skal sitte godt slik at den ikke sklir fremover, glassene skal beskytte mot UV-stråler, og de kan gjerne være polariserte. Solbrillen til bybruk har ofte noe lysere glass, men de bør være såpass mørke at du ikke generes av skarp sol, avhengig av bruken og hvor mye du er i sola.  Solbrillene til bybruk kan bety design, form og farge ekstra mye for mange. En solbrille til bybruk blir en del av et antrekk i enda større grad enn en solbrille til sportsbruk. Til sportsbruk derimot er det viktig at solbrillen dekker bedre for lys og refleksjoner som kommer fra siden og forfra. Se et utvalg av våre designsolbriller her:

Oliver Peoples

Bottega Veneta

Gucci

Saint Laurent

Gucci

 

Sist endret - 03 april 2020