Meny
 

Meld deg inn i Storo Storsenters kundeklubb – send Storo til 2070, og du vil motta eksklusive tilbud og aktiviteter fra Storo Storsenter. Vår personvernvilkår finner du her.

Alt du må vite om felleski

Alt du må vite om felleski

Vil du slippe å smøre skiene dine før hver tur? Da kan felleski være tingen for deg!

Fellen sitter midt på undersiden av skiene, og gir deg godt feste uten festesmøring uavhengig av forhold.

 

- Felleski gjør skigåing enkelt for de som synes det er vanskelig med smøring. Det er ekstremt lite du må gjøre for å komme i gang, forteller Kristian Johansson hos G-MAX Storo.

 

Ettersom felleskiene er smørefrie bruker du minimalt med tid på utstyret, noe som gir deg mer tid i løypa. Og det er jo bra, eller hva?

 

- Det eneste du må gjøre er å rense fellen innimellom og impregnere. Fellen kan fryse dersom det er temperaturforskjell mellom pluss og minus, så da er det lurt å impregnere skiene først, sier han.

 

1. Klassisk teknikkski fra Fischer, med binding og støvel, 4499,- // 2. Tur og mosjonski fra Salomon med binding og støvel, 3499,- // 3. Junior felleski fra Fischer, med støvler 2799,- alle fra G-Sport/ G-Max.

 

Fordeler med felleski:

  1. Lettvint.
  2. Godt feste.
  3. Spar penger på smøreutstyr.
  4. Du bruker mindre tid på å fikse ski og mer tid på å gå på ski.
  5. Skiene er alltid «riktig smurt», uansett føre.   

Kommer i flere varianter
Felleski er kanskje den største og viktigste nyheten innen langrenn de siste årene, og kommer i tur-, trening- og racingmodeller. Både G-MAX, G-Sport Storo og XXL har felleski i alle prisklasser og til alle målgrupper - både brede og smale ski.

 

- Velg felleski etter hvor mye gliden har å si for deg. Det er også det som utgjør prisforskjellen. Du kan få en bra felleski med godt feste til en grei penge, men som ikke har god glid, sier Kristian, og legger til:

 

- For nybegynneren eller mosjonisten er tur- eller treningsski en god start. Disse er smalere på midten enn i endene og er mer stabile. Det er disse vi selger mest av.

  

 

Kortere fell glir bedre
Bruken av felleski begrenser seg likevel ikke til rolige turer. Er du aktiv langrennsløper, eller liker du bare å gå fort, finnes det felleski for deg også.

 

- For den mer erfarne kan en racingski passe. Der er fellene kortere og selve fellen er laget av mer mohairhår. Den korte fellen gjør gliden bedre, men man må tråkke hardere for å få feste, avslutter Kristian.

 

 

1. Mosjonist og aktivitetsski fra Rosignol med binding, 2499,- // 2. Trening og konkurranseski fra Fischer, med binding og støvel, 4999,- // 3. Markaski fra Nordmarka, med binding og støvel, 2997,- alle fra XXL.

 

Vær ærlig ved kjøp

 

XXL har også noen råd til de som ønsker å kjøpe felleski

 

-En kombinasjon av tur- og treningsski treffer de fleste. Mange kjøper også racingski til trening for å få ekstra gode ski og en så god opplevelse som mulig, forteller Halvard Hofsmo, leder for ski og sykkelavdelingen, og legger til

 

- Vær ærlig med vekt og ferdigheter, dette for å være sikker på at du får rett stivhet og modell. Se også på muligheten for å skaffe en flyttbar binding slik at detr blir lett å justere forholdet feste/gli. Husk også selv om dette er en «smørefri» ski blir opplevelsen bedre når skien blir glidet og fellen impregnert.

 

- Kom til XXL, vi har ski til alle og kompetanse til å dekke alle behov, avslutter Halvard.

 

Vil du heller bruke smøreski? Her får du råd fra G-Sport og G-Max til hvordan du kan smøre de!

 

De to viktigste tingene å tenke på når du skal velge felleski er:

1) Skien må være myk nok til at hele fellen går nedi når du tråkker til, slik at du sikrer godt feste.

 

2) Skien må i tillegg være stiv nok til at fellen ikke går nedi og subber i utforkjøringer. Da sikrer du optimal gli.

 

Stikk innom G-MAX, G-Sport eller XXL, så hjelper de deg med å velge skiene som passer for deg! 

 

 G-Max ligger vis á vis senterets hovedinngang.

G-Sport finner du i 3. etasje.

 

XXL ligger i Gunnar Schjelderups vei 2, ved Thon Hotel Storo og ODEON Oslo.

Sist endret - 03 april 2019