Meny
 

Dette gjør senteret for miljøet

Dette gjør senteret for miljøet

Biegård på taket, miljøvennlige handlenett og mer - her er noe av det senteret gjør for å bidra til en mer bærekraftig hverdag.

Med flere og flere miljøutfordringer i verden blir det stadig viktigere for oss som senter å gjøre store og små tiltak for kloden vår. Sommeren 2018 inngikk vi et samarbeid med birøkter Alexander Du Rietz om å sette ut bikuber på taket.

 

- Etableringen av Storo biegård bidrar til å redde biebestanden. De siste årene har man verden over opplevd massiv biedød, et stort problem fordi biene har en svært viktig funksjon i økosystemet, forteller Unni Merethe Aaasgaard, senterleder på Storo.

 

Tilsammen hadde vi 80 000 små, buzzende venner hos oss, som også produserte mange liter honning.

 

Les mer om biene våre her!

 

 

 

Lanserer miljøvennlige bærenett

Er du medlem av Storo Fordelsklubb? Da kan du sikre deg vårt nye bærenett fra BOKHARI! Skal du noen ærend er det fort gjort at det samler seg mange små poser som du kanskje ikke trenger. Da er disse nettene perfekte!

 

- Nettene er laget av 100% resirkulert bomull og bidrar til å gi skolegang for barn ved LAMS- skolen i Pakistan. Vi er stolt over å ha inngått et samarbeid med BOKHARI, forteller Unni Merethe.

 

Send STORO til 2070 for å bli medlem av Storo Fordelsklubb, og motta gode tilbud og VIP-invitasjoner. Du vil deretter få tilsendt en kupong du kan vise på senteret for å hente bærenettet ditt.

 

 

Bidra til å redusere matsvinn med Too Good To Go

Visste du at i Norge kaster vi 385.000 tonn mat i året? Med appen Too Good To Go “redder” du mat fra caféer, kiosker og restauranter fra å kastes, og bidrar til å redusere matsvinn.

 

På Storo kan du hente matvarer du finner i Too Good To Go-appen hos Jordbærpikene, La Baguette, BIT og Baker Hansen for en billig penge.

 

Hos for eksempel Jordbærpikene kan du hente en forundringspose med overskuddsmat som kan inneholde blant annet søtbakst, påsmurt, salater eller annet godt. Last ned appen her for å sjekke hva som er tilgjengelig nå!

 

 

Nye ladestasjoner til el-bil

Det skal være lett å kjøre grønt til oss! Ladestasjon til elbil finner du i parkeringshuset under Thon Hotel Storo, ODEON Oslo og XXL.

 

Hurtigladerne våre leverer likestrøm med en effekt opptil 50 kW. Ved hurtiglading kan man lade bilens batteri fra 0-80% i løpet av 15-30 minutter. Hurtigladerne har to uttak: CCS og CHAdeMO.

 

Flexiladerne våre leverer vekselstrøm med effekt opptil 22 kW og hastigheten bestemmes derfor av bilen. For å lade på flexiladerne må kunden benytte sin egen Type2 ladekabel.

 

Psst, om sommeren kan du også ta en bysykkel til oss! Du finner dem i Vitaminveien utenfor senteret.

 

 

Miljøfyrtårn-sertifisering

Noen av våre butikker er også Miljøfyrtårn-sertifisert. Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. En av butikkene på senteret som er sertifisert er Mester Grønn.

 

- Dette innebærer at vi har forpliktet oss til å heve miljøprestasjonen gjennom å gjennomføre tiltak for å skape en mer miljøvennlig drift og godt arbeidsmiljø for våre ansatte. Miljøfyrtårnsertifiseringen er vår dokumentasjon for vår miljøinnsats, skriver Mester Grønn på sine nettsider.

 

Med tilpassede kriterier for over 70 ulike bransjer gjør Miljøfyrtårn bærekraft konkret og lønnsomt.

 

Miljøfyrtårn-sertifisering er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp, og godkjent som miljødokumentasjon i anbudskonkurranser.

 

 

Sist endret - 06 februar 2019