Meny
 

Meld deg inn i Storo Storsenters kundeklubb – send Storo til 2070, og du vil motta eksklusive tilbud og aktiviteter fra Storo Storsenter. Vår personvernvilkår finner du her.

Hjemme med barna? Her er tips til aktiviteter.

Aktiviteter for hele familien

Trenger du inspirasjon til hva familien kan bruke tiden til? Her finner du gode tips til hva dere kan gjøre.

Vi er inne i en helt spesiell periode hvor hverdagen er snudd på hodet. Barnehager og skoler er stengt, og mange foreldre må være hjemme av ulike årsaker som de selv ikke har kontroll over.

 

Vi har derfor satt opp noen tips til ting du kan gjøre for å aktivisere barna, om det så er ting de kan gjøre på egenhånd – eller aktiviteter dere kan gjøre sammen med dem.

 

Dette kan dere gjøre innendørs

 

1. Gjemsel

 

En klassisk lek som både barn og voksne synes er moro. Velg ut én person som skal telle til 30, så må resten løpe rundt for å finne seg et gjemmested. Når nedtellingen er ferdig, skal vedkommende prøve å finne alle som har gjemt seg.

 

2. Spille spill

 

Det finnes mange morsomme spill for barn i alle aldre. Klassikere som Monopol, Jenga, Geni, Gjett hvem, Stigespill, Fantasy, Alias og Diamanten er spill og leker som hele familien vil elske. Eller kanskje dere heller vil slå et slag Yatzy.

Gå inn på nettsiden til Ark eller Norli for å finne deres nye favoritter. Begge bokhandlerne har klikk og hent i butikk.  

 

3. Bake kake

 

Hvorfor ikke benytte den lange fritiden til å lage noe godt som hele familien liker? Bak brownies, oreokake eller noe annet som du vet at barna kommer til å elske. Eller kanskje de er mer glad i boller?


Alt du trenger til bakingen finner du på Traktøren og Jernia.


Her finner dere en bolleoppskrift som garantert vil falle i smak.

 


4. Lage hytte

 

Det skal så lite til for å gjøre hverdagen litt morsommere. Finn frem noen stoler, et høyt bord eller annet som du kan bruke som reisverk. Ta et laken, et teppe eller annet fra hjørne til hjørne, og lukk sidene mest mulig for å skape et lukket rom. Innred med puter og teppe. Barnas favorittrom kommer garantert til å bli mye brukt fremover!

 

Butikker som Princess og Kid, som begge tilbyr klikk og hent i butikk, har mye fint som kan brukes til å lage drømmehytta. 

 

5. Tegne og male

 

 Legg på en duk som det ikke er så farlig at det kan bli litt merker på. Finn frem ark, blyanter i ulike farger og/eller maling hvis dere har det. La barna få utfolde seg ved å tegne og male hva de måtte ønske. Hva med å foreslå en hyggelig tegning til noen de er glad i? 

 

Normal, Nille, Sprell og Clas Ohlson har det dere trenger for å skape kunstverk!

 


6. Leke med lego

  

Husker du tilbake til da du lekte med lego da du var barn? Lego er fortsatt veldig populært blant de yngre. Kjøp inn eller finn frem det du har av lego i huset. La barna leke seg ved å bygge noe helt fritt. Du vil garantert bli fristet til å leke sammen med dem!

 

Finn barnas favorittlego hos Lekia.

 

7. Lage middag

 

Enkelte dager er det ekstra deilig å få hjelp til middagen. Finn frem en enkel oppskrift, ingredienser til denne og utstyr som trengs. La barna få gjøre grovarbeidet, mens du tar deg av litt rydding fra kjøkkenbenken underveis – og muligens holder et øye med prosessen. Barna lærer seg å lage mat, mens du slipper å ta alt ansvaret for matlagingen. En vinn-vinn-situasjon!

 

Coop Mega har alt dere trenger får å lage en god middag for hele familien.

 

8. Quiz

 

Hvorfor ikke la barna utfordre dere på ting dere ikke kan? Gi dem en blyant og papir, og la dem skrive ned spørsmål som dere voksne skal svare på. Dette kommer garantert til å skape mye latter og moro!

 

9. Lage påskepynt

  

Det nærmer seg påske. Da nærmer det seg tiden for å lage årets påskepynt. Finn frem dorullkjerner, egg, perler, bomullsdotter, tusj, maling og annet som skal til for å pynte hjemmet. Det er lite som er så koselig som et verksted med hele familien.

Finn alt dere trenger på blant annet Sprell, Normal, Flying Tiger Copenhagen og Nille. 

10. Hjemmekino

  

Etter en hyggelig dag med aktiviteter uten skjermtitting er det lov å avslutte kvelden med en film. Senk belysningen i stua, finn frem popcorn og teppe, og la barna få velge noe å se på sammen med resten av familien.

 

Dette kan dere gjøre utendørs

 

 1. Mitt skip er lastet med…

 

Gå en tur i nabolaget eller skogen. La en i gjengen velge ut noe hemmelig hun/han ser på veien, og deretter skal vedkommende si for eksempel «Mitt skip er lastet med noe grønt». Så skal de andre gjette hva som er svaret. Bytt person som velger objekt ettersom noen gjetter riktig.

 

2. Lunsj ute

 

Pakk en sekk med et teppe, matpakker, kakao og Kvikk lunsj. Ta med barna på en spasertur i skogen, og finn et egnet sted hvor dere kan slå dere ned for å spise lunsj.

 

3. Turbingo

 

Lag et ark med et valgfritt antall ruter. Tegn bilder eller skriv ned hva barna skal se etter når dere så går dere en tur utendørs. Dere har kåret en vinner når barna har krysset av alle objektene i rutenettet.

 

4. Utebowling

 

Sett opp ti brusflasker ved en vegg hvor det ikke blåser så mye. Benytt en ball for å få ned så mange flasker som mulig. Denne leken kan også gjøres innendørs, men pass på at det ikke er glass eller annet i nærheten som kan ødelegges eller knuses.

 

5. Hinderløype

 

En morsom aktivitet som kan gjøres i hagen. Legg ut det dere har av puter til utendørsmøblement, hoppetau, rokkeringer eller annet som barna kan tråkke på. Fordel det utover i hagen slik at det blir en form for løype. Dette er en fin måte å få både store og små til å være i bevegelse.

 

6. Hjernetrim for hunden

 

Hvis du har en hund hjemme, er dette en fin aktivitet for både barn og vofsen. La barnet få legge ut litt godis til hunden rundt omkring i stuen. Be så hunden om å lete etter godisen.

 

Godis og annet utstyr til hunden finner du hos Musti.

 

Tenk kreativt

 

Det eneste som stopper deg er fantasien. Vi støtter opp om tipsene fra Nasjonalforeningen for folkehelsen, som anbefaler oss å ta i bruk det vi kan gjøre selv og det vi har rundt oss.

 

Sist endret - 19 mars 2020