Meny
 

Meld deg inn i Storo Storsenters kundeklubb – send Storo til 2070, og du vil motta eksklusive tilbud og aktiviteter fra Storo Storsenter. Vår personvernvilkår finner du her.

Hockey, kunstløp og fleksible barneskøyter

Hockey, kunstløp og fleksible barneskøyter

Med en snøfattig vinter er Storoisen et fint sted for aktivitet for både liten og stor. Her får du tips og råd til hvordan du kan velge riktig skøyte!

Til de aller minste

 

Kjøp riktig størrelse så du får strammet skøyten godt rundt ankelen og risten.

 

- Jeg anbefaler å kjøpe med ekstra innlegg-såle for bedre varme, så sitter skøyten litt bedre, forteller Kim Andre hos G Sport og fortsetter:

 

- Selv ville jeg anbefalt Frost sine som er de beste vi har. De kommer i størrelse 29-32, 33-36 og 37-40, men vi har også et rimeligere alternativ med samme størrelsesspenn.

 

1. Barneskøyte, Canadian, 299,- // 2. Hockeyskøyte, Baud, 399,- // 3. Barneskøyte, Frost, 699,- // 4. Barneskøyte, Frost, 699,- // 5. Justerbar skøyte, Leo, 299,- alle fra G Sport // 6. Justerbar skøyte, Thinsulate, 499,- // 7. Justerbar skøyte, Thinsulate, 499,- begge fra XXL.

 

 

Lær å stå på skøyter på Storoisen!

 

-Generelt er hockeyskøyter lettere å stå på hvis man ikke har stått på skøyter tidligere, så dette kan anbefales til både kvinner, menn og barn, legger Christopher fra XXL til og fortsetter:

 

- På XXL selger vi to ulike modeller fra Graf, en variant med fôr og en uten. Disse justeres enkelt med en knapp på siden og strammes med en spenne slik at barnet lettere kan ta de på seg på egenhånd.

 

 

Til junior

 

For de som skal kose seg på isen er det ofte justerbare skøyter som gjelder.

 

-Når det kommer til kunstløpsskøyter, så ville jeg valgt en godt isolert skøyte fra merket Marina. Denne kommer med Thinsulate-isolasjon, og holder varmen.

 

 

1. Kunstløpsskøyte, Marina, 499,- // 2. Hockeyskøyte JR, CCM, 679,- begge fra G Sport // 3. Hockeyskøyte, Bauer, 849,- // 4. Kunstløpsskøyte, Thinsulate, 499,- // 5. Ullsåler, 99,- alle fra XXL.

 

-For de litt mer aktive som står ofte på skøyter, anbefaler jeg CCM Tacks 9044 JR. Disse sitter godt har godt stål så de blir skarpe. Kommer i størrelse 30-38, legger Kim Andre til.

 

- Bauer S27 og S29 er gode skøyter i mellomklassen som passer de fleste føtter, legger Christopher til.

 

 

Til voksen

 

- Skal du stå på skøyter med barna kan du fint klare seg med en hockeyskøyte fra Baud eller en kunstløpsskøyte fra Davos, sier Kim Andre og fortsetter:

 

-For de litt mer aktive og lekne ville jeg lagt på noen hundrelapper og valgt en skøyte med litt bedre passform og støtte.

 

 

Skøyter med snøring er det som anbefales til voksne.

 

 

1. Hockeyskøyte SR,  CCM, 699,-  fra G Sport // 2. Kunstløpsskøyte, Victoria, 299,- // 3. Pelssokk til skøyte, McKenzie, 29,- per stykk // 4. Hockeyskøyte, Bauer, 849,- // 5. Skateguard, 39,- alle fra XXL.

 

- Det bør maks være én cm til overs foran, hvis ikke risikerer du å miste mye av støtten i skøyta og at foten beveger seg mens du står, forteller Christopher og fortsetter:

 

- Det optimale er en skøyte som sitter som en strømpe, som ikke presser for hardt eller gjør at du må bøye tærne, men som sitter godt rundt hele foten.

 

Kim Andre deler også sitt beste tips når du skal kjøpe skøyter:

 

-Kjøp skøyter i riktig størrelse. Da får du en mye bedre opplevelse på isen!

 

Vedlikehold av skøytene

 

  • Tørk av skøyten etter bruk, ikke la de ligge med kalosjen på ved oppbevaring.
  • Rens med syrefri olje en gang iblant.
  • Ta ut sålen etter bruk når du kommer hjem, og la den tørke separat.
  • For å ta vare på slipen å unngå unødvendige hakk i skøytestålet er det også lurt å investere i en skateguard, for eksempel CCM Easy Step som man bare kan tråkke oppi å gå på.
  • Lever skøyten til slip en gang i sesongen!

 

Slip skøytene dine hos G Sport for 49 kr når skøyten kjøpes i butikk, ellers koster det 99 kr. Hos XXL koster det 50 kr for å slipe skøyter.

Sist endret - 15 januar 2020