Meny
 

Lær mer om minigolf på 1-2-3

Lær mer om minigolf på 1-2-3

Visste du at minigolf opprinnelig ble oppfunnet for å være et treningsopplegg for golfere i USA? Her har du seks ting om minigolf du kanskje ikke visste.

  1. Mens golf har sin opprinnelse er engelsk-skotsk og kan spores helt tilbake til det 15. til det 16. århundre, er minigolf mye yngre. Minigolf dukket opp i vårt århundre og er med det et relativt nytt spill.
  2. Det finnes flere kinesere som hevder at minigolfens far, golf, har sin opprinnelse fra Kina.
  3. Minigolf ble opprinnelig oppfunnet for å være et treningsopplegg for golfere i USA.
  4. Første gang man så minigolf var i England på innrammede linoleumbaner. Dette spillet ble opprinnelig kalt for dverggolf.
  5. Vindmøllene og landingsportene vi ofte ser i minigolf var det amerikanerne som sto bak. Nesten samtidig som dverggolf oppsto i England, ble det rullet ut minigolfbaner med vindmøller og landingsporter i USA.
  6. Minigolf er både en fritidsaktivitet og en konkurranseidrett, og det avholdes både nasjonale og internasjonale mesterskap.

 

Kilde: "Dansk minigolf union"

 

 

Detaljer fra minigolfbanen.

 

Usikker på reglene?
-Ballen legges på et avmerket utslagssted og slåes med køllen mot hullet. Du har maks syv slag per bane.

-Treffer du hullet på et slag kalles dette Speak, og ikke hole in one som i vanlig golf.

 

-Minigolfbanene har en rødfarget grenselinje som ballen må krysse for at man skal slippe å legge ballen tilbake på utslagsstedet. Når ballen er slått fordi grenselinjen kan ballen slås videre mot hullet fra det stedet den stoppet.

 

-Det er ikke lov å gå på hindrene etc som er i minigolfbanene.

 

18 hulls minigolfbane utenfor senteret 

Storoisen har i flere år vært et tilbud fra Storo Storsenter som har blitt godt tatt i mot av kundene, og derfor hadde vi lyst til å gjøre noe også på sommerhalvåret. Slik ble den 18 hulls store minigolfbanen til.

 

-       Vi er veldig heldige som har dette torget på utsiden av senteret som gir oss muligheter til å kunne tilby kundene våre flere opplevelser enn shopping, sier senterdirektør Unni Merethe Aasgaard.

 

 

 

Utstyret du trenger for å spille, som golfkøller og golfballer kan du enkelt leie ved banen. Pris for dette er kr. 50,- per person.

 

 

Åpningstider

Mandag til søndag kl 12.00-19.00.
 NB! Værforbehold

 

Du kan også spille sjakk på Storotorget. Boccia finnes også der!  

 

Sist endret - 11 september 2018