Meny
 

Mat og drikke for miljøet

Mat og drikke for miljøet

Her er noe av det våre butikker innen mat og drikke gjør for miljøet.

Baker Hansen

- Har brødposer i stoff som vi gir til faste kunder slik at de kan ha med seg egen pose å hente brød i når de handler, fremfor å få ny pose hver gang.

 

- Benytter i hovedsak papirposer til brød og bakervarer per i dag, og leverer kun ut brødposer i plast ved forespørsel fra kunden.

 

- Har også gjenbrukskopper, som kundene kan kjøpe rabattert, og bruke i stedet for pappkopper når de skal kjøpe varm drikke.

 

- 10 prosent rabatt ved kjøp av take-away kaffe når man har med egen gjenbrukskopp.

 

- Bruker per i dag både plast og papirsugerør og lar kundene bestemme selv hva de ønsker å benytte seg av.

 

- Er med i Too Good To Go-ordningen.

 

BIT

- Har inngått et samarbeid med Too Good To Go for å unngå matsvinn på slutten av dagen.

 

- Jobber aktivt for å unngå annet matsvinn i butikkdriften.

 

- Maten vår er i høyeste grad kortreist, ettersom de fleste råvarene produseres i garnityrdisken i butikken. All bakst bakes også på stedet.

 

Funky Frozen Yogurt

-  Yogurtisen til Funky Frozen Yogurt er 100% økologisk, noe som er bra for mage og sinn i en tid med mye tilsetningsstoffer og masseproduksjon.

 

- Frappene er også helt økologiske og lages på 100% økologisk Arabica-kaffe.

 

- Alt av is-beger, kaffekopper, frappe-beger, skjeer, og til og med de ansattes uniformer er laget av bioplast og er nedbrytbart.

 

- Bruker såper og andre vaskeartikler fra økologiske og miljøvennlige merker slik at alt som havner i sluket ikke skal skade miljøet.

 

Kaffebrenneriet

- Få 2 kroner i avslag på alle kaffedrikker dersom du har med egen kopp. Første kaffedrikk er også gratis dersom du kjøper Kaffebrenneriets termobeger.

 

- Har byttet ut plastsugerør med sugerør av maisstivelse og 80% resirkulert materiale. Gjestene forsyner seg selv med sugerør dersom de ønsker det.

 

- Serviettene er byttet ut mot servietter laget av minst 80% resirkulert materiale, og de har byttet lokket på salat og begeret på chiapudding, yoghurt, kaldgrøt, dressing og krutonger til emballasje laget av 100% plantestivelse (mais), såkalt PLA-plast.

 

Nespresso

- Nespresso på Storo har et sterkt fokus på miljø og bærekraft. I hverdagen er vi nøye med å sortere, i tillegg har vi sluttet å servere kaffe fra take away-kopper.

 

- Tar imot brukte Nespresso-kapsler fra kundene våre hver dag, som sendes videre til Norsk Gjenvinning. Kaffegruten foredles til biogass og gjødsel, mens aluminiumet videreforedles til nye aluminiumsprodukter.

 

- Det meste av butikkinnredningen vår er produsert av gjenvunnede materialer, som for eksempel at bordplatene er laget av gjenvunnet kaffegrut og treverket i møblene våre er rester fra treproduksjon.

 

Pink Fish

- Valget av laks som stjernen i menyen er et viktig bærekraftvalg. Karbonavtrykket per kilo oppdrettslaks konsumert er betydelig lavere enn for alle sammenlignbare kjøttråvarer.

 

- Pink Fish bruker kun leverandører som tar miljøansvaret seriøst, og all fisken vi serverer er ASC-sertifisert. Det betyr at den oppfyller strenge bærekraftskrav utarbeidet av WWF i samarbeid med oppdrettsbransjen.

 

- Strekker seg langt for å unngå å kaste mat i restauranten, og har utviklet strømlinjeformede bestillings- og leveringsrutiner som gjør at råvarer ikke blir liggende til de går ut på dato. Vi forsøker også å bruke så mye som mulig av råvarene våre for å minimere matavfallet.

 

- All emballasje er biologisk nedbrytbar, og behandles som matavfall. Fun fact: Den kan faktisk spises!

 

- Har alltid kaldt, friskt vann fritt tilgjengelig for alle gjestene våre, slik at du slipper å kjøpe en plastflaske.

 

Vinmonopolet

- Er Miljøfyrtårn-sertifisert.

 

- Vi satser stort på lettvektemballasje. Lettvektemballasje omfatter lettere glassflasker, PET-flasker (PET-flaskene er laget av polyetylenereftalet, og er lett gjennvinnbart), «stående poser», aluminium og kartong. Felles for alle er at de skal veie under 420 gram per 0,75 liter. Vinmonopolet har introdusert merkingen «miljøsmart emballasje» for all emballasje under denne vektgrensen.

 

- Alle flasker som koster under 150 kroner er laget av miljøsmart emballasje.

Sist endret - 15 april 2019