Meny
 

Det perfekte bryllupet

Noen av oss har dagdrømt om bryllup siden vi var små. Andre har kanskje ikke ofret det mer enn et par tanker. En ting som er sikkert er at det er mange ting som skal være i boks før selve bryllupsdagen. Her er våre topp 10 tips, for å sikre at drømmedagen blir til virkelighet!

Lekre brudekjoler, som denne fra Sadoni, ble vist fram under brudevisningen på Storo Storsenters brudemesse.

1. Bryllupsinvitasjoner

Når du har bestemt deg for hvor og når bryllupet skal stå, er det på tide å sende ut invitasjonene. Dette er gjestenes første inntrykk av bryllupet og den perfekte anledning til å vise hva de kan vente seg på selve dagen. Invitasjonen bør inneholde navnet på de inviterte, hvem som skal gifte seg, hvor og når bryllupet finner sted, og selvfølgelig antrekk. Skal du gifte deg i utlandet eller rundt ferietider, bør du gi gjestene god tid til å planlegge og sende ut invitasjonen i hvert fall 4-6 måneder i forveien. Har du et kortreist bryllup holder det å sende ut invitasjonen 2-4 måneder før bryllupet. 

2. Blomster til bryllup

Blomsterdekorasjoner kan lyse opp et hvert bryllup og gjenspeile både bryllupstemaet og personligheten til brudeparet. ­– Man må ikke, men det er veldig fint når alt har en rød tråd og matcher hverandre, forteller Tina Pedersen, som er produkt- og utviklingsansvarlig hos Mester Grønn. – Om det ikke brukes samme blomstene i alt, så bør fargetoner og uttrykket ha samme stil. Pedersen forteller også at det er veldig i vinden med håndbundne buketter, slik at du ser stilkene, og blomster i duse pasteller og lyse farger som hvitt og fersken.

 

Er man i tvil om hvilke blomster man skal velge, er det hjelp å få hos Mester Grønn sine butikker.

Blomsterkjeden tilbyr råd og bestillingshjelp, i tillegg til ulike bryllupspakker som inkluderer buketten, knapphullsblomsten, og borddekorasjoner.

Hvit brudebukket med ferskenfargede roser.

Brudebukett med hvite og ferskenfargede roser // Mester Grønn

Nydelig bundet brudebukket med pioner.

En nydelig bundet brudebukett med pioner // Mester Grønn

3. Brudekjole og undertøy

For mange vordende bruder er brudekjolen en av de viktigste beslutningen man må ta i løpet av planleggingsfasen. Den skal være vakker, sitte perfekt, og ikke minst føles riktig! Du skal heller ikke undervurdere undertøyet, som helst bør velges etter kjolen har blitt bestemt. På denne måten kan du finne det som vil matche kjolen best, og gjøre at den sitter perfekt.

 

BH, string og strømpeholder til bryllup.

4. Ønskeliste til bryllup

En gjennomtenkt gaveliste gjør det enkelt for gjestene å velge noe de vet du vil ha, og som de føler du vil sette pris på. Mange butikker, slik som Kremmerhuset på Storo Storsenter, tilbyr bryllupsliste i butikken, og hos både Kitch'n, Traktøren og Jernia kan du lage dine egne bryllupslister på nett.

5. Bryllupskake

For matentusiaster er det å velge bryllupskaken noe av det beste ved å planlegge et bryllup, men også her er det mange muligheter med tanke på smak, størrelse, form og dekor.

– Det man først og fremst må finne ut av er hvor mange gjester som kommer i bryllupet, og om det er noen allergier blant gjestene, forteller Wenche Kjelsaas, som er konditormester hos Baker Hansen.

 

– En trend som mange synes er fin nå er ’naked cake’, som er litt mer røff enn en standard bryllupskake, forteller Kjelsaas. – Her skal sukkerbrødet komme tydelig frem, og derfor har man ikke et tykt lag med krem eller marsipan på utsiden. Hos Baker Hansen tilbyr de marsipankaker med valg av ulike fyll, og moussekaker med smak av enten bringebær eller pasjonsfrukt. – Kakene kan bestilles på nett eller på Baker Hansen på Storo Storsenter, og da kan du også bestille prøvesmaking av kakene vi har, forklarer Kjelsaas.

 

Bryllupskaker fra Baker Hansen.

 Lekre bryllupskaker fra Baker Hansen

6. Borddekorasjon til bryllup

Det er bare fantasien som setter grenser når du skal velge dekoren på bordet, men en gyllen regel er selvfølgelig å gjenspeile det gjennomgående temaet til bryllupet ditt. Har du gått for en romantisk stil, kan bordet friskes opp med duse peoner, hvis disse er i sesong, og servise i pastell.

 

Dekorert bord med blomster til bryllup.

 Delikat borddekning fra Mester Grønn

7. Gifteringer

Trendene med gifteringer har forandret seg mye siden de tradisjonelle gullringene var det eneste du kunne ha på fingeren. Nå har gullsmedene et stort utvalg av forskjellige design og farger, og mange velger også å personalisere ringene sine med graveringer.

 

Gifteringer i gull til dame og herre.

Alle ringene er fra Thune

 

8. Bryllupsvals

Mange brudepar frykter den tradisjonsrike brudevalsen, og vil gjerne få inn litt øving før selve «oppvisningen» under bryllupsfesten. Det er mange flotte kurs rundt omrking i Oslo, og YouTube tilbyr også flere videoer man kan hente inspirasjon fra. Ta en titt på denne videoen, for å få noen gode tips!

 

 

9. Nødkit til bryllupsdagen

Du har planlagt til punkt og prikke, men det er alltid noe uforutsett som skjer på selve dagen! Er du forlover kan det være lurt å ha et lite nødkit på den store dagen, for å passe på at bruden holder roen. Noen «essentials» er hårnåler og hårspray, i tilfelle brudens hår faller litt sammen i løpet av dagen. Det er også stor sannsynlighet for at tårene kommer til å trille denne dagen, så concealer, vannfast maskara og våtservietter kan fort redde sminken.

 

Nødkit til bryllupsdagen.

Nødkit til den store dagen. 

10. Fremkalling av bryllupsbilder

Selv om mye er digitalt nå for tiden, er det ingenting som slår følelsen av å ha bildene fra den store dagen i hånda. Har du fått bildene fra en fotograf kan det være lurt å fortelle dette til de som skal printe bildene. – I de fleste fotobutikker gjøres det en autokorreksjon av bildene som printes, forteller Christian Øen, som er daglig leder hos Elite Foto Storo.

 

– I tilfeller hvor bildene er tatt, og redigert, av en fotograf er ikke autokorrigering nødvendig. Dette er fordi fotografen har redigert ferdig bildene, og en autokorreksjon vil endre denne redigeringen. Øen forteller også at det er viktig å ha en back-up av bildene, så man ikke mister de dyrebare minnene hvis PC-en eller harddisken plutslig slutter å virke. 

 

Hos Elite Foto på Storo printer de bilder på ekte fotopapir, noe som sikrer levetiden til bildene. Her kan du også få laget fotobøker, og få printet de beste bildene fra dagen på blant annet akryl, lerret eller MDF-plater. I tillegg tilbyr butikken ferdigdesignede invitasjoner, bordkort og takkekort.

 

Sist endret - 03 mai 2019