Meny
 

Bryllup? Huskeliste til deg som skal gifte deg

Brud

Skal du gi ditt ”ja” til din kjære i nærmeste fremtid? Under finner du gode råd og tips til planleggingen av den store dagen.

Bryllupsinvitasjoner

Invitasjoner til bryllupet er noe av det første du bør tenke på. En bryllupsinvitasjon bør inneholde dato, sted for vielse og festen, kleskode, hvor man kan gi beskjed om allergier, kontaktinformasjon til brudeparet og hvor en har opprettet gaveliste. Elitefoto kan hjelpe deg med invitasjoner til bryllupet.

 

Mat og drikke til bryllupet

Bryllupsmiddagen er selvfølgelig viktig i et bryllup. Enten du skal ha sjuretters meny på herregård eller ha hagebryllup med hjemmelagde vegetarburgere, er det smart å være tidlig ute med å bestemme seg for hva man skal servere. 

 

Bryllupsgave – lag liste med tips

Det er ikke alltid lett å vite hva man skal kjøpe i gave når man skal i bryllup. Derfor er det smart å sette opp gavelister og informere gjestene om hvor man finner disse. Du kan registrere gavelister til bryllup hos KitchnTraktøren og Jernia

 

Bryllupslister på nett finner du hos: Kitch’n, Traktøren, og Jernia

 

Brudekjole

Det er lurt å være tidlig ute når du skal finne den perfekte brudekjolen. Mange produsenter har rundt et halvt års leveringstid på brudekjoler. Er du sent ute, eller bare ønsker å bruke din mors brudekjole eller en brudekjole du finner på nett, er det lurt å bestille time hos skredder i god tid før bryllupet. Skal kjolen til rens hos et renseri, er det ogå smart å bestille dette i god tid. Skal du gifte deg i bunad, bør du i god tid i forveien sjekke at den passer. Husk også å pusse bunadssølvet.

 

Kjole og hvitt, smoking eller dress?

Det er selvfølgelig også viktig at brudgommen føler seg fin på den store dagen. Uansett om du velger dress, kjole og hvitt, smoking eller noe annet bør du også her være ute i god tid. På Storo kan Flexi stysue hjelpe deg med å skreddersy passformen på antrekket. Her er det lurt å finne noe som sitter godt i utgangspunktet for då få best resultat av sømtilpasningen. 

 

Undertøy til bruden

Er det en gang i livet du virkelig bør investere i fint undertøy, så er det til ditt eget bryllup. Mange kjoler sitter penere med riktig undertøy til, og dessuten er det jo hyggelig å føle seg fin fra innerst til ytterst. På Storo har vi flere gode forretninger som har spesialisert seg på undertøy slik som Change, Marinka og Sissi.

 

Bryllupsfotograf

Det er hyggelig å la en fotograf forevige dere på den store dagen. Selv om det ofte koster litt, er det i ettertid trolig vel verdt pengene. Ønsker du å gjøre denne posten i bryllupsbudsjettet så rimelig som mulig, kan du selvfølgelig også få hjelp av gjestene til å ta fine bilder selv.

 

Tips:

Setter du frem noen kameraer og noen morsomme effekter på et bord, kan bryllupsgjestene ta morsomme bilder av seg selv under hele selskapet. 

 

  • Ektepar med ringer.png
  • Kake.png

 

Bordkort

Hvis du planlegger bryllup med mange gjester er det en fordel å ha bordkort. Her kan du enten kjøpe ferdige kort, eller være kreativ og lage dine egne. Elitefoto produserer både invitasjoner, bordkort og takkekort.

 

Gifteringer

Tidligere valgte de fleste enkle gullringer som gifteringer, men nå er utvalget av ringer langt større. Gå til gullsmeden og få hjelp til å prøve dere frem til de gifteringene som passer nettopp dere. Storo Storsenter har 4 gullsmeder som kan hjelpe deg med denne saken: Thune, GullfunnBjørklund og David-Andersen.

Bryllupskake

Det er hyggelig å ha en bryllupskake, og også her er det mye å velge blant. Riktignok er det viktigste av alt at dere velger kake basert på det dere liker, samt at dere tenker på gjester med eventuelle allergier. Hos Baker Hansen kan du få hjelp til å velge bryllupskake ut fra smak, hensyn som må tas og antall gjester. 

 

Blomster til bryllupet

Blomster hører med, både med tanke på pynting av brud og brudgom, kirken og bryllupslokalet. Husk at blomstene bør passe til både kjole, brudgommens antrekk og lokalet. Er man i tvil om hvilke blomster man skal velge til bryllupet, er det hjelp å få hos Mester Grønn Storo. 

Tips:

Kjøp blomsterdekorasjoner som passer både i vielseslokalet og i festlokalet, så kan du bruke samme blomster begge steder. 

 Blomsteroppsatster fra Mester Grønn:

  • Pyntet festbord 2.png
  • Brudebukett.png
  • pyntet festbord1.png

 

Underholdning til bryllupet

Husk å booke et band eller sette sammen din egen spilleliste til bryllupsfesten. Det kan også være fint å pynte festlokalet med heliumballonger og andre morsomme ting.

 

Brudepynting – hår og sminke til bruden

Mange bestiller brudepynting hos frisør når de skal gifte seg, og det er ikke vanskelig å forstå at det på selve bryllupsdagen er herlig å bli stelt og pyntet av en profesjonell. Du kan selvfølgelig også kjøpe inn noen gode produkter og ta sminke- og hårjobben selv.

 

Husk at det også tar seg ut med nystelte negler når du skal stå brud, og å spandere litt pleie på føttene er heller ikke å forakte. 

Hva med å booke en time hos Storo hud og fotpleie før den store dagen?

 

Bil til bryllupet

Etter vielsen er det selvfølgelig hyggelig å reise av gårde i en stilig bil. Kanskje du skal booke bryllupsbil fra et firma, men husk at du også fint kan bruke egen bil eller spørre en du kjenner pent om å få låne hans eller hennes på deres store dag. Uansett er det hyggelig at bryllupsbilen er skinnende ren, så husk å vaske den godt kvelden før. Dette gjelder spesielt hvis du gifter deg i vinterhalvåret når bilen bør vaskes oftere enn på tørre sommerdager. 

 

Nødkit til bryllupsdagen

Det er alltid greit å være forberedt hvis noen av bryllupsgjestene skulle støte på små uhell eller utfordringer – eller bare trenger å freshe seg opp litt. Et tips her er å sette frem en liten kurv på toalettet, og å fylle denne med hårnåler, hårspray, gnagsårplaster, smertestillende, lommetørklær og litt sminke. 

Sist endret - 03 mai 2019