Meny
 

Gode tips til bryllupssminken

Gode tips til bryllupssminken

Maria Mauseth hos Fredrik & Louisa Storo. 

Skal du gifte deg til sommeren? Fredrik & Louisa gir deg sine beste sminketips, og KICKS viser deg hvordan du enkelt kan legge sminken selv. 

Maria Mauseth hos Fredrik & Louisa, forteller at noe av det viktigste du kan tenke på i månedene før bryllupet er hudrutinene dine.

- Man burde starte relativt tidlig med å pleie huden, gjerne noen måneder i forkant. Hvis du allerede har gode hudpleierutiner så bør du holde deg til disse, og ikke starte med noe nytt. Det kan fort resultere i at du får uren hud. Bruk en god skrubb og tilfør masse fuktighet, det gjør at du får et godt resultat på den store dagen.

 

Mange ønsker å velge det naturlige
Det er viktig å tenke på hvilken sminkelook du velger, med tanke på at dette skal være noe du også synes er fint flere år frem i tid.

- De tryggeste tonene du kan velge er dus rosa, champagne og kalde grå toner. En brudelook skal gjenspeile hvordan du er til vanlig, så hvis du bruker mye sminke til hverdag så skal du selvfølgelig gjøre det denne dagen også. Man må velge det som føles mest komfortabelt for en selv.

 

Tenk på bildene når du sminker deg
Når du sminker deg til den store dagen er det viktig å tenke på at highlightere, shimmer og glitter vil ta mye oppmerksomhet på bildene.

- Jeg ville anbefalt å unngå glitter, for det ser ikke bra ut på bilder. Man bør også bruke så lite highlighter og shimmer som mulig, da dette vil synes veldig godt på bilder. Moderate mengder er mer enn nok, sier Maria.


Les også: 10 tips for å sikre drømmedagen

Gjester bør unngå en dramatisk look 

Som gjest i et bryllup er det flere normer og regler som skal følges, og Maria anbefaler alle gjester å styre unna de mest dramatiske sminkelookene.

- Dette er kanskje ikke dagen hvor du skal kjøre på med den rocka røde leppestiften og heftig contouring. Man skal selvfølgelig sminke seg slik man er mest komfortabel, men det er viktig å huske på at dette er brudeparets dag.  

 

Ta deg god tid dersom du skal sminke deg selv

For bruder som ønsker å legge sminken selv på den store dagen, anbefales det å øve flere ganger i forkant. Prøv deg frem, og få gjerne noen til å ta bilder av deg slik at du lettere kan se hva du liker og ikke. Vi ka

- Vi anbefaler å beregne cirka to timer på den store dagen, dersom du skal sminke deg selv. Da trenger du ikke stresse, og du har god tid til å få resultatet akkurat slik du ønsker, forklarer Maria. 

 

Om du ønsker å bestille time hos en sminkør, anbefaler Fredrik & Louisa at du bestiller time god tid i forveien. Dette kan gjøres i butikk og over telefon. Du når Fredrik & Louisa på 21 51 91 00.

- Alle brudetimer inkluderer en prøvetime først. Her finner vi ut hva bruden ønsker og legger til rette for å finne tilpassede produkter, sier Maria. 

Pris for brudesminke med prøvetime er 1095 ,- og pris for vanlig festsminke er 490,-.

 

Fra øverst til venstre: Øyeskygge fra Chanel 540,- Vannfast maskara fra Helena Rubinstein 335,- Loose Powder fra La Prairie 789,- Blush fra Dior 435,- Translucent Powder fra Sensai 450,- Primer fra Guerlain 445,-

Les også: Huskeliste til deg som skal gifte deg

Fredrik & Louisa´s beste tips til den store dagen

En god Primer jevner ut porene og gjør at sminken sitter bedre. 

Bruk en beautyblender, en såkalt sminkesvamp, når du legger sminken. Det gjør at produktet smelter lettere inn i huden og gir deg et bedre resultat.

For å oppnå den fine naturlige gløden, gå for et godt serum som gir mye fukt.

Bruk litt highlighter på panne og skinnebeinene, og litt rouge, for å ramme inn ansiktet, men det er viktig å ikke bruke for mye.

Invester i en vannfast maskara! Det kan bli en dag med mye tårer.

Velg en leppestift med mye fukt. Tom Ford sine leppestifter sitter godt og gir deg masse fukt gjennom hele dagen.


Ha alltid Blotting Papers tilgjengelig i vesken. Disse hjelper deg med å opprettholde en perfekt sminke gjennom hele dagen. Blotting Papers fjerner oljen og gjør at du unngår å se blank ut i ansiktet. 

 

Shiseido Blotting Papers 230,-

 

Lag deg et nødkit som inneholder Blotting Papers, pudder, vannfast maskara, lipgloss, leppestift og et par dråper parfyme, så er du berett gjennom hele dagen.

Visste du forresten at Fredrik & Louisa er dufteksperter? Stikk innom så hjelper de deg!


Les også: Kjøpe bryllupsgave? Her er butikkenes beste tips

 

Slik legger du sminken selv

Anne Sofie Andraa fra Dermanor, en av samarbeidspartnerne til Kicks, viser deg hvordan du enkelt kan legge brudesminken selv. Alle produktene som er brukt i filmen får du kjøpt hos Kicks på Storo. 


1. Det er viktig at huden ser frisk og sunn ut på bryllupsdagen, så pass på at huden er myk og fuktig i forkant, slik at sminken legger seg finest mulig.

2. Begynn med å legge et serum som stabiliserer huden, og gir god fukt og glød. Husk halsen også!

3. Legg på en øyekrem, klem godt ut på sidene av øynene. Unngå å få øyekrem på selve øyelokket.

4. Bruk så en god dagkrem.

5. Før du begynner å legge sminken, start med en primer. Primeren gjør at sminken sitter godt hele dagen. Primeren vil jevne ut porer og urenheter, og gi deg et bedre resultat.


6. Pass på å finne en foundation som passer både ansikt og hals, slik at man ikke får noen markante sminkekanter rundt ansiktet. Bruker du kost til å påføre med, vil du få dyttet foundation tett inn i porene, noe som vil gi deg et finere resultat.

7. Bruk så et settingpudder. Dette gjør at sminken sitter godt hele dagen, og gjør at du unngår flashbacks når du blir tatt bilder av.

8. Bruk et solpudder for å få frem conturene i ansiktet ditt og litt ekstra glød. Velg et solpudder uten glitter for finest resultat. 

9. Et hot tips: legg en liner inne i håret på vippene, ved roten. Dette gjør at vippene føles fyldigere og lengre, og åpner opp blikket ditt. Stopp der hvor vippene stopper.

10. Legg en primer på øyelokket før du legger øyeskygge, så slipper du talgstriper utover dagen.

11. Velg øyeskygge og leppefarge ut i fra hva som passer til resten av fargene i bryllupet.

12. Legg litt farge i globalinjen, det åpner blikket og får frem fargene dine uten at du ser veldig sminket ut.

13. Bruk en vannfast maskara! En brun maskara gir deg et naturlig resultat. Ta gjerne av litt maskara fra kosten før du påfører, slik at det ikke blir for mye.

14. Legg en concealer under øyet. Det drysser gjerne litt når man legger øyeskygge, så det er fint å vente med dette til øynene er ferdig sminket. Pass på å ikke velge en for lys concealer, dette vil synes godt på bilder.

15. Legg litt rouge på eplekinnene.

16. Når det gjelder leppesminken, for et best resultat, er det lurt å bruke en leppeliner over hele leppene, og ikke bare rundt, før man legger leppestift eller lipgloss.

Har du noen spørsmål angående bryllupssminke? Ta deg turen innom Fredrik & Louisa eller Kicks. Du finner begge butikkene i 2. etasje!

Sist endret - 03 mai 2019