Meny
 

Meld deg inn i Storo Storsenters kundeklubb – send Storo til 2070, og du vil motta eksklusive tilbud og aktiviteter fra Storo Storsenter. Vår personvernvilkår finner du her.

Årets julegaver til den som liker å lese

Julegavetips til den leseglade

Foto: illustrasjonsbilde/produsentene

Siri hos Ark kommer med sine beste tips til bøker du kan gi bort i gave denne julen.

Hva er vel bedre enn å slappe av med en god bok i romjulen? Enten du ser etter en roman, krim, fakta eller noe til barna - her får du noen forslag til bøker som passer for de fleste.

 

Roman: «Byens spor: Skyggeboken» av Lars Saabye Christensen
- Tredje og siste bind i Christensens fantastiske skildring om Maj og familien, Oslo, og tiden som forandrer seg. Han skriver så levende, med en fin balanse mellom det melankolske og det humoristiske, og språket hans gjør bøkene til en fryd å lese.

 

Krim: «Terapeuten» av Helene Flood
- Sara er en ung psykolog som driver privatpraksis for ungdom. En dag legger mannen hennes, Sigurd, igjen en underlig beskjed på svareren hennes, for så å bli borte. Så begynner gjenstander i den gamle villaen deres å forsvinne, for så å dukke opp igjen, og er det fottrinn hun hører på loftet om natten? Hun begynner å tvile på sin egen hukommelse og virkelighetsoppfatning. Dette er en veldig velskrevet psykologisk thriller!

 

1. Julemat: Helt enkelt av Ida Gran-Jansen, kr. 379,- Ark // 2. Illvilje av Jørn Lier Horst, kr. 399, Norli // 3. Harry Potter og De vises stein av J.K. Rowling, kr. 399,- Norli // 4. Byens spor: Skyggeboken, kr. 399,- Ark // 5. Ren Poesis julehefte: Når nettene blir litt for lange av Ellen Wisløff, kr. 179,- Ark // 6. Przewalskis hest av Maja Lunde, kr. 399,- Norli // 7. Julehefte: Julestjerner av Lindell & Ragde, kr. 199,- Ark // 8. Terapeuten av Helene Flood, kr. 379,- Ark

 

Temabok: «Julemat: helt enkelt» av Ida Gran-Jansen
- I denne boken presenterer hun sin favoritt-julemat, både tradisjonelle og nye retter. Mat til adventstiden, julebakst, spiselige gaver, julemiddager og festmaten til nyttårsaften. Kort sagt alt du trenger av inspirasjon og veiledning til maten i desember.

 

Ungdom: «Følg med nå» av Trygve Skaug

- Korte, men fantastiske dikt for ungdom av instagram-poeten Trygve Skaug. Han skriver treffende og rørende om temaer som opptar ungdom.

 

Barn: «Navnebringeren» av Maja Lunde

- Maja Lunde har skrevet en nydelig bildebok for barn på ca 3-6 år. Dette er fortellingen om den sjenerte Navnebringeren, som har en hage full av navneblomster som han plukker og reiser rundt med til nyfødte barn. Boken er fantasifull og herlig!

 

 

1. Fattig student av Karen Elene Thorsen, kr. 299,- Norli // 2. 101 ord du trodde du kunne av Atle Antonsen, kr. 299,- Ark // 3. Følg med nå av Trygve Skaug, kr. 299,- Ark // 4. Over horisonten av Jojo Moyes, kr. 379,- Norli // 5. Navnebringeren av Maja Lunde, kr. 299,- Ark // 6. Foreldremagi av Hedvig Montgomery, kr. 299,- Norli // 7. Julehefte: Juleroser av redaktør Herborg Kråkevik, kr. 170,- Ark

 

Artig: «101 ord du trodde du kunne» av Atle Antonsen

- Veldig morsom bok hvor han forklarer eller omdefinerer diverse ord og begreper. Passer godt for høytlesning i romjulen, hvis man vil le litt sammen.

 

Hva skal du selv lese i julen?

- I julen skal jeg kose meg med de litterære juleheftene «Juleroser», «Ren poesi: når nettene blir litt for lange» og «Julestjerner» (Lindell og Ragde). Disse får man garantert julestemning av, med dikt, tekster, noveller og bilder i skjønn forening. Akkurat passe å lese i sofakroken med litt julemusikk i bakgrunnen og kanskje en kopp te.

Sist endret - 17 desember 2019