Meny
 

Meld deg inn i Storo Storsenters kundeklubb – send Storo til 2070, og du vil motta eksklusive tilbud og aktiviteter fra Storo Storsenter. Vår personvernvilkår finner du her.

Tilbehøret du må ha til julematen

For mange er tilbehøret like viktig som julematen, men hva med å prøve noe nytt? Med dette tilbehøret vil du løfte julemiddagen til nye høyder – enten du skal servere ribbe, pinnekjøtt eller kalkun. 

ribbe med tilbehør på et pyntet julebord

Tilbehør til ribbe

Smørstekte mandelpoteter

 

4 porsjoner

 

  • 1  kg mandelpotet (ca 10 stk)
  • 2  ss smør eller margarin
  • 1  ½ dl vann
  • 2  ss hakkede friske urter (for eksempel persille, dill, timian, rosmarin)

 

SLIK GJØR DU:

 

1. Skrell potetene. Ha smør/margarin og vann i en panne

 

2. Ha i potetene og la det hele surre i 15-20 minutter, til potetene er møre og begynner å få farge, og vannet har fordampet.

 

3. Dryss over de hakkede urtene mot slutten av koketiden.

 

Brokkoli- og blomkålsalat med kremet honningdressing

 

4 porsjoner

 

  • 1  stk brokkoli
  • 1  stk blomkål
  • 100  g tørkede tranebær
  • 60  g pinjekjerner

Honningdressing:

 

  • 3  ss majones
  • 1  dl yoghurt naturell eller gresk yoghurt
  • 2  ss flytende honning
  • saften av  ½ stk sitron
  • 1  ts salt
  • ½  ts pepper

 

SLIK GJØR DU:

 

1. Kutt blomkål og brokkoli i små buketter. Bruk stilken også (skrell den tykkeste stilken og skjær av den nederste delen, som ofte er trevlete).

 

2. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne til de er gylne.

 

3. Legg blomkål, brokkoli, tørkede tranebær og pinjekjerner på et fat, gjerne hver for seg slik at man kan forsyne seg med det man vil ha.

 

4. Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper. 

 

Tips! Dressingen kan gjerne stå litt for å trekke smak og kan med fordel lages dagen i forveien.

 

5. Server brokkoli- og blomkålsalat med kremet honningdressing.

Tilbehør til pinnekjøtt

Rørte tyttebær

 

4 porsjoner

 

  • 200  g tyttebær
  • 100  g sukker , (gjerne demerara)

 

SLIK GJØR DU:

 

1. Bland bær og sukker i en bolle og visp eller rør godt sammen. Rør til en del av bærene er knust, men la gjerne noen være hele. 

 

Tips! Du kan også lage rørte tyttebær i hurtigmikser, men da må det gå fort, så syltetøyet ikke blir for finmost! Rørte tyttebær kan godt fryses, og det kan også godt lages av tyttebær som har vært fryst. Tilpass sukkermengden etter smak og behag.

Mandelpotetmos

 

4 porsjoner

 

  • 600  g mandelpotet
  • 2  ss smør
  • 1  dl melk
  • 2  ss hakket frisk timian
  • ½  ts salt
  • ¼  ts nykvernet pepper

 

SLIK GJØR DU:

 

1. Skrell potet og kok dem møre i en kjele med usaltet vann. Sil av vannet, og damp potetene tørre.

 

2. Mos potetene og rør inn smør og melk. Vil du ha potetmosen litt grov, ikke rør mer enn nødvendig.

 

3. Bland inn hakket timian og smak til med salt og pepper. Juster konsistensen med litt mer melk om du synes mosen er for tykk.

Tilbehør til kalkun

Enkel waldorfsalat

 

4 porsjoner

 

  • ½  stk agurk
  • 2  stk eple
  • 150  g røde druer
  • 60  g valnøttkjerner
  • 150  g gresk yoghurt
  • 1  ss sitronsaft
  • ½  ts salt
  • ¼  ts kvernet pepper
  • 1  ts sukker

 

SLIK GJØR DU:

 

1. Skyll godt av frukten og fjern skallet om det er grovt. Skjær agurk på langs og skrap ut den myke kjernen med en skje. Skjær agurk og eple i biter og del druene i to. Grovhakk halvparten av valnøttene og behold resten hele.

 

2. Ha alt i en bolle og vend inn yoghurt. Smak til med litt sitronsaft, salt, pepper og sukker.

 

3. La gjerne salaten stå i kjøleskapet og utvikle smak en stund før servering.

 

Tips! Denne salaten kan varieres med det du har tilgjengelig. Hvorfor ikke lage den mer eksotisk, ved å bytte ut eple med ananas eller mango? Du kan også smake den til med krydder eller urter. Litt kajenne og hakket persille eller koriander gir både smak og farge.

Stuffing

 

8 porsjoner

 

  • 200  g daggammelt brød
  • 100  g pinjekjerner
  • 100  g pistasjnøtter
  • 100  g pecannøtter eller andre nøtter
  • 300  g svisker , eller en blanding av aprikos, dadler og svisker
  • 4  ss smør til steking
  •  ts salt
  • ½  ts kvernet pepper
  • 2  ss finhakket frisk kruspersille

 

SLIK GJØR DU:

 

1. Forvarm stekeovn til 200 °C.

 

2. Kutt daggammelt brød i skiver og deretter terninger.

 

3. Legg brødterningene utover et bakepapirkledd stekebrett og stek på 200 °C midt i ovnen i rundt ti minutter eller til de er sprø.

 

4. Grovhakk nøtter og frukt. Fres det deretter lett i stekepanne med litt smør, i omtrent fem minutter.

 

5. Bland sammen brød, nøtter og frukt i en stor bolle. Smak til med salt, pepper og grovhakket persille.

 

6. Server brødstuffingen ved siden av helstekt kalkun og kylling.

 

Vi har alt du trenger til jul! Sjekk våre åpningstider her.

 

Bilder og oppskrifter er hentet fra matprat.no

Sist endret - 20 oktober 2019