Meny
 

Meld deg inn i Storo Storsenters kundeklubb – send Storo til 2070, og du vil motta eksklusive tilbud og aktiviteter fra Storo Storsenter. Vår personvernvilkår finner du her.

Skjær ut gresskar til halloween

Lag en skummel gresskarlykt og la den lyse opp halloween-natten. Vi viser deg hvordan du enkelt skjærer ut gresskar til halloween. 

hender som holder et skjørt ut gresskar til halloween

Gresskarlykter er en vesentlig del av halloweenfeiringen og kalles "Stingy Jack" på engelsk. Uttrykket kommer fra eventyret om Jack som lurte og tok djevelen til fange flere ganger. For at djevelen skulle få tilbake friheten sin måtte han love at Jack ikke skulle komme til helvete.

 

Da Jack døde ville imidlertid ikke Gud ha han i himmelen, og Jack hadde dermed ikke noe sted å være. For at Jack ikke skulle leve i mørket, gav djevelen han et brennende kullstykke. Dette la Jack i en uthulet nepe som han brukte som lykt.  

 

Nepen har i senere tid blitt byttet ut med gresskar, som blir skjært ut til gresskarlykter og satt ut på trappen for å lyse opp mørket for Jack. 

 

Skjære ut gresskar

 

Selv om gresskarlyktene er ment for å lyse opp mørket for Jack, er det også blitt brukt som pynt både inne og ute. Det finnes utallige måter å skjære ut et gresskar på, så her er det bare å la kreativiteten styre. Hva med å spraye gresskaret svart før du begynner, eller kanskje vil du heller pynte det med glitter?

 

Dette trenger du: 

 

  • Kniv
  • Tusj/kulepenn
  • Skje (til å grave ut innmaten)
  • Evt. glitter og spraylakk

 

Steg 1: Fjern innmaten

 

 

Skjær av toppen på gresskaret og spar lokket til senere. Dette skal settes på igjen når du er ferdig med å skjære ut gresskaret. Bruk en skje til å fjerne all innmaten. 

 

Tips! Spar innmaten til senere og lag gresskarpai eller gresskarsuppe av restene. Her finner du våre aller beste (og skumleste) middagsretter til halloween.

 

  

Steg 2: Tegn opp formen du vil ha

 

For at det skal bli lettere å skjære ut gresskarlykten, kan det være lurt å tegne opp formen du vil ha før du begynner å skjære. Prøv deg gjerne litt frem, slik at du finner en form du er fornøyd med. 

 

Tips! Er du ikke så flink til å tegne? Bruk en stjerne- eller hjerteformet pepperkakeform til å skjære ut øynene på gresskarlykten. 

  

 

Steg 3:

Skjær i gresskaret

 

Når du er fornøyd med formen på gresskaret, kan du begynne å skjære ut der du har tegnet.

 

Tips! Bruk en tynn kniv som kan bøyes, da blir det enklere å skjære ut de små detaljene. 

 

Sist endret - 05 september 2019