Bærekraftig shopping

Dame som måler opp lengden på en skjorte
Polarn O. Pyret tilbyr second hand
Jakker som henger opp
Second hand barneklær fra Polarn O. Pyret

Tenk nøye gjennom kjøpene du gjør, reparer det som er mulig og resirkuler ødelagte varer.

På Storo finner du en rekke bærekraftige tjenester, som hjelper deg med å få en grønnere hverdag.

 • Second hand
 • Reparasjon
 • Skomaker
 • Systue
 • Tekstilretur
 • Knivsliping
 • Innbytteordning
 • Utleie
 • Pant
 • Renseri

Gjenbruk av barneklær

Baby og barn vokser veldig raskt ut av klærne sine. Polarn O. Pyret jobber aktivt med bærekraft og tilbyr blant annet second hand. Leverer du inn brukte PO.O-plagg, får du rabatt på nye i butikken.

- Ta vare på det du allerede har, ved å for eksempel vaske ulltøy bare når det er helt nødvendig. Ofte trenger du kun å lufte det! Reparer hull og sømmer som har gått opp istedenfor å kaste plagget. Det er mye som kan fikses, sier Christine hos Polarn. O Pyret.

- Velg høykvalitets klær som kan vokse med barnet. F.eks en body i god kvalitet med nedbrettbare mansjetter og dobbel knepping i skrittet gjør at den kan forlenges, før den gis videre i arv til neste barn.

Second hand er et godt alternativ til å kjøpe nytt. Hvis du leverer inn brukte PO.O-plagg, får du rabatt på nye i butikken.

- Vi tar imot og selger brukt Polarn O. Pyret yttertøy, ull, jeans og babytøy opptil størrelse 80 i vår butikk. I tillegg er 84 prosent av alle produktene våre laget av bærekraftige materialer, som GOTS sertifiserte jeans og ytterjakker laget av restmaterialer.

Du kan også fikse tøy som er kjøpt hos Polarn O. Pyret reparasjonstjenesten.

Jakker som henger opp
Second hand barneklær fra Polarn O. Pyret
Butikkinngangen til Flexi Systue
Flexi Systue finner du i 4. etasje.
Dame som måler opp en gardin
Få hjelp til å sy opp gardinene dine hos Princess

Reparer klær og tekstiler

Trenger du å stoppe et hull, sette i nytt glidelås eller legge opp en bukse? Flexi Systue i 4. etasje tilbyr spesialtilpasset reparasjon og montering av alle typer klær og tekstiler.

Hos Princess får du hjelp til å legge opp og tilpasse gardiner, endre oppheng og bytte ut maljer. Du får også kjøpt ferdigsydde gardiner, som kan prøves i 14 dager før du bestemmer deg.

Har du kjøpt noe som ikke passer, er det lurt å returnere produktet, slik at du ikke ender opp med ting som ikke brukes.

Inngangen til butikken Norrøna
Knapper i hyller
Norrøna reparer ditt ødelagte turtøy // Fiks selv med stoppegarn og lapper fra Nøstet Mitt

Reparasjon av turtøy

Visste du at du kan reparere ødelagte Norrøna-klær? Lever i butikk hos Norrøna og du får beskjed når produktet er ferdig.

Når reparasjonen er ferdig sender Norrøna produktet til deg eller du kan hente i butikken du leverte til.

- Produkter av høy kvalitet med lang levetid er et av de beste tiltakene for å gjøre et produkt mer miljøvennlig. Derfor har vi tilbudt reparasjoner siden 1929, sier Andreas i Norrøna.

Reparer selv

Føler du deg handy? Noen reparasjoner kan du gjøre raskere selv. Dersom du har et ødelagt plagg fra Norrøna kan du bestille reservedeler hos oss og sjekke ut DIY-videoer her.

Har du fått et hull i kjolen eller fått en flekk på favorittbuksa får du også kjøpt stoppegarn og lapper hos Nøstet Mitt. I dag finnes det masse inspirasjonsvideoer på Youtube og Instagram til hvordan du kan sy opp bukser, redesigne plagg eller enkelt stoppe hull i klærne dine.

Inngangen til butikken Norrøna
Knapper i hyller
Norrøna reparer ditt ødelagte turtøy // Fiks selv med stoppegarn og lapper fra Nøstet Mitt
Mann som sliper en sko
Skomaker/Mister Minit finner du i 3. etasje

Skomaker

Har du en ødelagt hæl på bunadsskoene eller en løsnet såle på støvlene, kan du få hjelp av Mister Minit i 3. etasje. Skomakeren reparerer ødelagte sko, klær, vesker, belter og andre lær- og skinnprodukter.

- Vi reparerer sko på kort varsel, og gjør en rekke forskjellige lær- og skinnreparasjoner. Slik at du kan forlenge varigheten på ting du er glad i, fremfor å kjøpe nytt.

- Vi anbefaler å levere produkter som bunadssko og dressko i god tid før for eksempel 17. mai, så du er sikker på å få skoene dine klare i tide, sier Nichirvan hos Mister Minit.

Mann som sliper en sko
Skomaker/Mister Minit finner du i 3. etasje
Plastisk pose fra Kid
Gi nytt liv til gamle interiørtekstiler hos Kid

Tekstilretur

Lurer du på hva du skal gjøre med dine gamle gardiner, dyner og sengetøy som ikke brukes lenger? Du kan gjøre mye fint redesign med gamle tekstiler, men dersom det ikke er mulig å gjenbruke kan du også returnere interiørtekstiler, dundyner og puter til gjenbruk hos Kid Interiør.

Slik gir du dine interiørtekstiler videre:

 1. Samle dine brukte interiørtekstiler – gardiner, duker, håndklær, sengesett, dyner og puter o.l
 2. Legg de rene tekstilene i en returpose (som du får i en Kid-butikk og hos Hentepunktet) eller bruk en vanlig bærepose. Knyt igjen!
 3. Putt posen i en returcontainer eller lever den i din nærmeste Kid-butikk.

Du finner returcontainere i Gunnar Schjelderups gate vis a vis NoDe, hvor du kan levere gamle klær som ikke brukes lenger. Du kan kjøpe returposer fra Fretex for 50 kroner hos Hentepunktet i 1. etasje.

Plastisk pose fra Kid
Gi nytt liv til gamle interiørtekstiler hos Kid
Mann som sliper en kniv
Slip uskarpe kniver hos Jernia.

Knivsliping

En god og skarp kokkekniv er et av de viktigste redskapene du har på kjøkkenet. Med litt omtanke og stell varer knivene enda lenger, og hos Jernia får du hjelp med profesjonell knivsliping.

- Sjekk alltid om det er mulig å fikse det produktet du allerede har, istedenfor å kjøpe nytt. Vi bruker Tormek slipesten med tilpassede jigger. Etter sliping og polering har kniven fått tilbake sin skarphet, sier Henrik hos Jernia.

Dersom du har en gammel kniv du ønsker å levere, får du 20 prosent rabatt når du kjøper en ny hos oss.

Mann som sliper en kniv
Slip uskarpe kniver hos Jernia.
Stekepanner i en haug
Jernia har både innbytteordning for kjeler og stekepanner.

Innlevering av kjeler, porselen og glass

Gi nytt liv til gammel keramikk, porselen og glass ved å levere inn ødelagte stekepanner, gryter, kniver og serviser til gjenvinning hos Jernia. Til gjengjeld får du 20 prosent innbytterabatt på en tilsvarende vare.

- Det viktigste er å velge riktig produkt fra starten av, for eksempel velge en stekepanne som passer dine behov. Videre gjelder det å ta vare på produktet i henhold til produsentens anbefalinger og tips og triks fra oss i butikken. Hvis du har en vare du ikke vet hvordan du skal ta best mulig vare på, kom gjerne innom oss og spør. Vi fikser det sammen, sier Henrik hos Jernia.

- Av tjenester tilbyr vi hjemkjøring med sykkel, knivsliping, innbytteordning på kjeler/panner/glass/keramikk/kniver. Her får kunden 20 prosent rabatt hvis man leverer for eksempel en gammel kniv og kjøper en ny, sier Henrik.

Nå kan du også levere inn utgåtte brannslukningsapparater hos Jernia. I samarbeid med Miljø Norge har de introdusert gjenbrukte brannslukkere som et alternativ til nye i butikkhyllene. Ved kjøp at Miljø Norges gjenbrukte brannslukker sparer du 100 kroner.

Stekepanner i en haug
Jernia har både innbytteordning for kjeler og stekepanner.
Utleie utstyr på Jernia
Samt har Jernia utleie av verktøy, griller og mye mer.

Lei griller, kjøkkenmaskiner og verktøy

Du kan også leie produkter som griller og kjøkkenutstyr hos Jernia. I tillegg hjelper vi deg med å sende produkter til reparasjon.

- Vi tilbyr utleie av et bredt sortiment med produkter, alt fra grill til elektrisk verktøy og kjøkkenmaskiner.

- Vi har også et bredt utvalg reservedeler sånn at du kan erstatte enkeltdeler. Dette gjelder f. eks. grill, kjøkkenelektrisk, bålpanne, termoser, gressklippere, snøfresere, hagesaks, motorsag, dørlåser, stekepanner og kjeler, forteller Henrik.

Det å leie fremfor å eie er bedre for både miljøet og lommeboka. Særlig hvis det er ting du bruker sjelden eller bare én gang.

Hos Clas Ohlson kan du derfor leie verktøy og andre smarte produkter på nett og hente i butikken på Storo. Det kan være alt fra tepperenser og vindusvaskere til drill og spikerpistol.

- Vi har også pant av tonere og blekkpatroner, og tilbyr et stort utvalg av reservedeler slik at levetiden på produktene vi selger blir lengre, forteller Trond hos Clas Ohlson.

Les mer om Clas Ohlsons bærekraftige tjenester her.

Utleie utstyr på Jernia
Samt har Jernia utleie av verktøy, griller og mye mer.
Mann som fikser en mobil
Teknikmagasinet, Dr. Mobil og teleoperatørene tilbyr mobilreparasjoner.

Reparasjon av elektronikk

Elkjøp tilbyr både reparasjoner og reservedeler, så det blir lettere for deg å ta vare på elektronikken din. Lever produktet på Elkjøp Storo og få hjelp til å finne riktig reservedel for deg.

- Vi hjelper deg med å ta bedre vare på ting. Det kan være enkle ting som å rense filter på vaskemaskinen, ha riktig temperatur i kjøleskapet så maten bevares lengst mulig, eller å bruke batterier smartere!

- Har du el-produkter hjemme som ikke brukes lenger? Da kan du bytte det inn gjennom vår Trade-in løsning. Produktet får da et nytt liv et annet sted, og du får rabatter på et nytt kjøp.

Teknikmagasinet, Dr. Mobil og teleoperatørene tilbyr mobilreparasjoner, som skjermbytte, batteribytte og rengjøring av iPhones.

Om det ikke er mulig å gi produktet lenger levetid, kan du levere det til Elkjøp og de resirkulerer for deg.

Har du en ødelagt klokke? Du finner Urmaker Larsen i 2. etasje. Verkstedet er autorisert til å utføre service og reparasjoner på merker som Breitling, Omega, Tag Heuer, Baume & Mercier med flere.

Bjørklund utfører også alle slags reparasjoner på smykker, søljer, klokker og i tillegg graveringer.

Mann som fikser en mobil
Teknikmagasinet, Dr. Mobil og teleoperatørene tilbyr mobilreparasjoner.
 Mann som ser med forstørrelsesglass på gull
Urmaker Larsen utfører reparasjoner og service på klokker.

Byttegull

Har du gull og gamle smykker i skuffen? Mange av oss har eldre smykker som vi aldri bruker. Resirkuler og selg ditt gull og sølv til Thune, og du kan få penger overført til din konto, eller velge deg et nytt, flott produkt hos dem.

- Gull er en begrenset ressurs og resirkulering av gull bidrar derfor til at det kan brukes om og om igjen. Dette er også godt for miljøet, sier Hilde hos Thune.

Ta med deg smykkene du ønsker å resirkulere til Thune på Storo, og de hjelper deg gjennom prosessen.

Hos Bjørklund har du også muligheten for å benytte tjenesten byttegull. Bjørklund kjøper gull og gir kunden penger for det, eller gir gode priser på et stort utvalg andre varer.

I tillegg fører de smykkemerket ByBiehl, som har 100% resirkulert sølv i smykkene sine. Det kan du lese mer om her.

Bjørklund bytter batterier og reparerer også alt fra smykker og klokker, til garasjeportnøkler, søljer, pokaler og andre ting. De har urmakere og gullsmeder med bred kompetanse som utfører mer kompliserte reparasjoner, og de har en generell filosofi om at det meste kan repareres og vedlikeholdes.

 Mann som ser med forstørrelsesglass på gull
Urmaker Larsen utfører reparasjoner og service på klokker.
Plakat fra Power om miljøvennlig retur av produkter i butikken
Lever inn gammel elektronikk hos Power.

Pant på elektronikk

Mange av oss har en brukt mobiltelefon, PC eller kanskje til og med en vaskemaskin som vi ikke bruker lenger. Nå kan du pante det du ikke trenger hos Power, og la andre få nytte av det. Produktene settes i stand på en trygg måte for videresalg, og på toppen av dette har kunden garanti og 60-dagers åpent kjøp slik som på et helt ordinært nytt produkt.

- Hver eneste dag har vi kunder som kommer innom butikken vår på Storo for å pante elektronikk de ikke har behov for lenger. Til gjengjeld får du som panter “poeng”, som kan brukes til å handle andre varer i butikken, sier Danial hos Power.

Gå inn på RePOWER pantekalkulator for å registrere produktet ditt. Da vil du få et estimat av poeng, som produktet ditt er verdt.

- Mitt beste tips til folk som ønsker å bli flinkere til å ta vare på produktene sine er å ta de med inn til butikken for en sjekk i ny og ne. Dette kan være alt fra støvrens på en PC til mer komplisert vedlikehold. Til de som alltid ønsker seg det nyeste og vil kjøpe det vil jeg anbefale å bruke Power sin panteordning, slik at produktet havner hos noen som har bruk for dette. I tillegg vil du få rabatt ved kjøp av et nytt produkt.

Plakat fra Power om miljøvennlig retur av produkter i butikken
Lever inn gammel elektronikk hos Power.
To damer som står utenfor butikken renseri
Mye kan fikses ved hjelp av en skikkelig rens!

Rens- og skjorteservice

Det er fort gjort å tenke at man må kjøpe nytt når klær og tekstiler får flekker, men slik trenger det ikke alltid å være. Mye kan fikses ved hjelp av en skikkelig rens!

Når du har en skjorte, dress, kjole eller et gulvteppe som trenger en ordentlig vask, står vårt lokale renseri i Vitaminveien, ovenfor NoDe og XXL, til tjeneste. Renseriet har også skjorteabonnement på rens.

To damer som står utenfor butikken renseri
Mye kan fikses ved hjelp av en skikkelig rens!