Høstens trender for herre

Kollasje av bilder av menn og sko
Mann som sitter i en stol
Carlings: Lee West Jeans 899,- // Lee Workwear rutete skjorte 799,- // Lee Rope t-skjorte 349,-
To menn som ser på en sjø
Carlings: Lee West Jeans 899,- // Lee Workwear rutete skjorte 799,- // Lee Rope t-skjorte 349,-

Fresh opp garderoben med jordfarger og spennende teksturer! Våre butikker tipser om de kuleste antrekkene basert på høstens herretrender.

Klassisk og komfortabel

Vi begynner med den evige klassikeren: Jeans! Elin fra Carlings forteller at en straight leg jeans er et perfekt innslag i garderoben akkurat nå.

- I høst er det denim for alle penga, sier Elin. - Gutta vil ha klassiske straight leg jeans som Karve Straight, Lee West og Levi’s 501 i autentiske jeansvasker som light stone wash. Kombiner jeansen med deilig strikk på kalde dager, og en rutete overshirt på skole eller jobb.

Gabriela fra Levi’s mener også at jeans er et godt valg denne høsten. Hun løfter frem den komfortable jeansen som en stor trend.

- En mer relaxed stil med løse og vide jeans preger motebildet akkurat nå. Klassiske grå Levi’s jeans med en nøytral t-skjorte og en fargerik flanellskjorte over, er et avslappet hverdagsantrekk. Topp det hele med en kul lue og en sherpajakke i sort!

Andre trender hun trekker frem, er fargene dus rød, blått, khaki, samt nøytrale farger som sort, hvitt og grått. I tillegg er striper og ruter tidløse mønstre som går igjen hver høst. Har du en rutete skjorte i skapet, kan du bruke den år etter år.

Mann med skjorte og jeans og en lue
Levi’s: Jackson Worker Overshirt 799,- // 501 Jeans Parrish Grey 1099,- // Ribbed beanie Black 349,-
To menn som poserer for et kamera
For Men: Polo Ralph Lauren: Corduroy Shirt Marine 1300,- // Gant: Woolblend Fleece Jacket Teddyfleece 2900,-
Menn med jeans og høst mote
Jack&Jones: Emil roll neck 399,- // Marco Conner pants 599-, // Chris original Loose Fit Jeans 699,-
Høst jakke for menn
Follestad: Oscar Jacobson: Safari Shirt Jacket 2499,- // Samir Rollneck 1999,- // Denz Trouser cordbukse hvit 1699-,

Våg å eksperimentere med teksturer

Det er ikke bare fargene som teller - utforsk også ulike teksturer og materialer! Harald fra For Men anbefaler å prøve ut ulike materialer denne høsten.

- Høstkolleksjoner inneholder ofte ull, som gir dybde til de delikate fargene som pryder høstsesongen. Et av tekstilene som har gjort sitt store comeback i motebildet den siste tiden er cord, også kalt kordfløyel. Vi ser en stor interesse for bukser i cord, som gir antrekket en mykere nyanse. Cordbukser er et plagg som kan bidra til mange allsidige looks. Skjorter i cord gir også et flott uttrykk.

Lars fra Follestad mener også at cord er tingen i høst, og mener den er perfekt i kombinasjon med årets store hit: Skjortejakken.

- Skjortejakken er en hybrid mellom en skjorte og ytterjakke. Vi har fått inn varianter i cord og flanell for året, og det er et produkt vi virkelig har tro på.

Han er også klar på hva som er hans favorittantrekk denne høsten.

- Ingenting slår et par lyse flanellbukser med en hettegenser eller rollneck i en myk og deilig ullkvalitet, et par pene sneakers og en pen blazer eller skjortejakke over.

Ben fra Jack&Jones fremhever også teksturene. Å mikse flere materialer og teksturer skaper interesse, mener han. Tenk ull, kord, denim og semsket skinn. Boltre deg i forskjellige kombinasjoner av ulike materialer, og se hvordan det gir antrekket et helt nytt uttrykk. Han oppfordrer også menn til å tørre å prøve ut nye passformer, som en loose fit jean.

Og ikke glem fargene! Både Follestad, For Men og Boys of Europe er enige: Det er nøytrale og behagelige jordtoner som går igjen i år.

- Denne høsten ser vi mye til en varm fargepalett, preget av jordtoner som brunt, oliven og beige. Dette er fargetoner som komplementerer ansiktstrekkene våre, og som lett vil passe til det man allerede har i klesskapet, sier Harald fra For Men.

To menn som vandrer på gata
Boys of Europe: Mr Capuchin: Zip Neck Genser 899,- // Slim Cord chino 999,- // Phillip Down Jacket 2399,- // Soho Frakk 2299,- // Henrik genser 699,- // Slim Melange Chino 999,-

Klær med mange bruksområder

En av trendene som har dukket opp de senere årene, er plaggene som kan brukes til flere årstider og i utallige antrekk, forteller Marianne fra Boys of Europe.

- Det å tenke «transeasonal» er en av de mest aktuelle trendene både nå og fremover. Forskjeller mellom sesonger blir mindre, og plaggene skal vare lenge. Det er stort fokus på nøytrale farger som fungerer året rundt, og plagg som har mer enn ett bruksområde. Invester i plagg i god kvalitet som du blir glad i og ser frem til å ta i bruk, også i kommende sesonger.

I tillegg er fortsatt outdoor-trenden sterk denne høsten også.

- Outdoor-trenden har vokst seg enda større nå, ettersom folk flest har brukt mer tid ute, samtidig som de ønsker å se bra ut. Du kan ta trenden med inn i hverdagsantrekket ved å kombinere outdoor-plagg med “vanlige” klær, tipser Marianne.

To menn som vandrer på gata
Boys of Europe: Mr Capuchin: Zip Neck Genser 899,- // Slim Cord chino 999,- // Phillip Down Jacket 2399,- // Soho Frakk 2299,- // Henrik genser 699,- // Slim Melange Chino 999,-
Kollasje av skjorter
The Brand store: Skjorter 599,- // Jakke svart 1299,- // Kabelstrikkede gensere 699,-

Lag-på-lag

En glimrende måte å piffe opp høstgarderoben på, er å eksperimentere med lag-på-lag. Det gir litt ekstra varme, som er perfekt nå som dagene blir kjøligere!

Sunniva fra The Brand Store har et tips til de som vil teste ut denne trenden:

- Prøv gjerne et antrekk der du har en synlig langermet skjorte under en strikkegenser. La skjortekragen stikke frem, og avslutt med en lett boblejakke over.

Kollasje av skjorter
The Brand store: Skjorter 599,- // Jakke svart 1299,- // Kabelstrikkede gensere 699,-
Kollasje av sko
Bianco: 1. Biacallister Chelsea Boot Rubber Coated 1499,- // 2. Biaajay sneakers 1299,- // 3. Biaajay skinnsneakers White 1099,- // 4. Biabyron skinnboots 1199,-
Mann som sitter
Bianco: Biaajay sneakers 1299,-

Sist, men ikke minst: Høstskoene!

Victoria fra Bianco anbefaler å bytte ut sommerens joggesko med stilige høstsko i den evige favoritten skinn! Hun trekker frem to versjoner av skinnskoen som er perfekt til høsten.

- Enkle skinnboots er kule, komfortable, og passer til alt! De er perfekte nå som været blir mer og mer varierende. Et par kule skinnboots løfter kvaliteten på antrekket uansett vær, og er enkle å style med klærne man allerede har i garderoben.

I tillegg anbefaler hun en annen knallgod høstklassiker: skinnsneakers. Prøv deg gjerne frem med ulike farger, det kan gi antrekket et helt nytt uttrykk! Motebildet har blitt preget av grønt denne høsten, og et par grønne sko kan bli et flott blikkfang.

Victoria foreslår å style skinnsneakers sammen med jeans eller chinos for et hverdagslig, kult uttrykk.

Når det regner skikkelig, anbefaler hun sko i rubbercoated leather.

- Vår Biacallister Chelsea Boot i grønt blir både komfortabelt og stilrent sammen med en god regnfrakk. Det finnes ikke dårlig vær, når man har kule klær, ler hun.