Slik blir julen blomsterfin

Julestjerner er favoritt-blomsten til jul.

Blomster hører med når vi skal pynte til jul! De gir rommet en varm og innbydende stemning. Hva er vel finere enn å pynte med levende og naturlige materialer?

Mester Grønn tipser om hvilke blomster som gjør seg ekstra godt i juletiden!

Visste du at vi pynter med 4 millioner julestjerner hver jul i Norge?

Julestjernen troner øverst på listen over mest populære juleblomster. Den røde blomsten er for mange et viktig symbol på adventstiden.

Azelea er også en veldig populær blomst når det begynner å nærme seg juletider. Azelea er en vakker juleblomst som lyser opp i høstmørket med blomster i fargene hvit, rosa, rødt og lilla.


Azalea som står på et bord med tente lys i bakgrunn
Azalea er veldig fine å dekorere med til jul.

Pynt julebordet

For mange er lukten av svibler selve lukten av jul. Svibler som løk er flotte venteplanter i adventstiden. Fra å være en grønn knopp, blir de plutselig til en nydelig blomst!

Legg glitrende svibler i en skål og plasser dem på hver tallerken på festbordet. Med en lapp mellom bladene får du veldig fine bordkort.

Grønne busker hele vinteren

Stuegran, einer, squarrosa og juletre i potter har blitt veldig trendy de siste årene. De bidrar til å skape en naturlig og rustikk stil inne. Vintergrønne busker finnes i mange varianter, og stuegran har vært en av de mest populære juleplantene.

Julebord med blomster som blikkfang

Et pent pyntet julebord kan fort bli et blikkfang i et ellers pyntet hjem til jul. Du kan gå for tradisjonelt rødt, klassisk hvit eller fargene som trender i år, nemlig de jordfargede og duse tonene.

Dekk bordet med duk, servietter, tallerkener og bestikk i samme nyanser, så fremhever du blomstene du setter på bordet. Her kan du variere størrelsene og antallet. Vær raus med blomster og lys når du pynter, for å skape en lun og hyggelig stemning.

Sett gjerne ut noen små telysestaker mellom blomstene, med god avstand dersom du tenner levende lys. Og husk, du må ikke ha blomstene for høyt. Bruk lave vaser og lave lys, sånn at gjestene dine fint klarer å se hverandre over bordet.

Dekket bord med amarylis i glass

Lag din egen julekrans

De fleste av oss har laget en julekrans og hengt på utsiden av døren. Men hvorfor ikke lage en som kan henge på innsiden av døren også? Hos Mester Grønn har de alt av utstyr til å lage julekrans som kan henge både inne og ute.

- For å komme i skikkelig julestemning anbefaler jeg å starte tidlig med juletrepynting. Ha juleverksted og lag en egen julekrans. Vi har masse utstyr til dette hos oss på Mester Grønn. Dere kan også lage egne dekorasjoner med blomster og sjokolade, anbefaler Gina fra Mester Grønn.

Takk for at du overholder påbud om munnbind hos oss, når det ikke er mulig å overholde 1 meter avstand. Velkommen til hyggelig og trygg julehandel!

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 19:00