Slik blir julen blomsterfin

Blomster hører med når vi skal pynte til jul! De gir rommet en varme og innbydende stemning. Hva er vel finere enn å pynte med levende og naturlige materialer?

Visste du at vi pynter med 4 millioner julestjerner hver jul i Norge?

Julestjernen troner øverst på listen over mest populære juleblomster. Den røde blomsten er for mange et viktig symbol på adventstiden.

Azelea er også en veldig populær blomst når det begynner å nærme seg juletider. Azelea er en vakker juleblomst som lyser opp i høstmørket med blomster i fargene hvit, rosa, rødt og lilla.

Pynt julebordet

For mange er lukten av svibler selve lukten av jul. Svibler som løk er flotte venteplanter i adventstiden. Fra å være en grønn knopp, blir de plutselig til en nydelig blomst.

Legg glitrende svibler i en skål og plasser det på hver tallerken på festbordet, dette gjør seg veldig fint som bordkort, med en lapp mellom bladene.

Grønne busker hele vinteren

Stuegran, einer, squarrosa og juletre i potter har blitt veldig trendy de siste årene. De bidrar til å skape en naturlig og rustikk stil inne. Vintergrønne busker finnes i mange varianter og stuegran har vært en av de mest populære juleplantene.

Tips til hvordan man kan bruke blomster til julepynt

Et pent pyntet julebord kan fort bli et blikkfang i et ellers pyntet hjem til jul. Du kan gå for den tradisjonelle røde, klassisk hvit eller fargene som trender i år, de jordfargede og duse fargene.

Julebord med blomster som blikkfang

Dekk bordet med duk, servietter, tallerkener og bestikk i samme nyanser, så fremhever du blomstene som du setter på bordet. Her kan du variere på størrelsene og antallet. Vær raus med blomster og lys når du pynter, for å skape en lun og hyggelig stemning.

Sett gjerne ut noen små telysestaker mellom blomstene. Og husk, du må ikke ha blomstene for høye, bruk lave vaser og lave lys, sånn at gjestene dine fint klarer å se hverandre over bordet.

Lag din egen julekrans

De fleste av oss har laget et julekrans og hengt på utsiden av døren. Men hvorfor ikke lage en som kan henge på innsiden av døren også? Hos Mester Grønn har de alt av utstyr til å lage julekrans, til å henge både inne og ute.

-For å komme i skikkelig julestemning anbefaler jeg å starte tidlig med juletrepynting. Ha juleverksted og lag en egen julekrans, dette har vi masse av utstyr til hos oss på Mester Grønn. Dere kan også lage egne dekorasjoner med blomster og sjokolade, anbefaler Gina fra Mester Grønn