Slik skal dressen sitte

Mann retter slipset på dressen, nærbilde
Mann i mørkeblå dress
Buste med målebånd rundt

Er dressen klar til jul? Flexi Systue kan hjelpe deg med den skreddersydde passformen, men noen viktige valg må du ta allerede i butikken.

Butikksjefen hos For Men forteller oss hvilke.

Det viktigste er at passformen passer deg!

– En velsittende dress, som følger kroppens linjer uten å være for smal eller vid, gir et velkledd og elegant uttrykk, uavhengig av kvalitet, forteller butikksjefen hos For men og fortsetter:

– Vi starter med bredden på skuldrene, da dette er den mest kompliserte konstruksjonen på dressen og det vanskeligste å sy om. Det er forskjell på hvordan skuldrene er bygd opp, men sømmen fra skulder til arm skal sitte ytterst på skulderen.

Unngå knekk på slaget

Du skal heller ikke få en tydelig knekk i slaget når du står normalt. Velg heller en annen modell, eller gå opp en størrelse og få hjelp til å tilpasse dressen.

– Sy inn, aldri ut, presiserer han. Ofte går vi med dressjakken åpen, men når den kneppes igjen, skal de øverste lukkes, aldri den nederste.

Behold pressen i dressbuksen

Forsvinner pressen når du prøver buksen, er den for smal. Henger man buksen pent opp i pressen med en gang etter bruk holder den lenger.

– Heng den på badet en dag eller to, tipser han.

Fuktigheten vil hjelpe med å glatte ut rynker og friske opp dressen. Den kan også leveres inn til rens og ny press.

Skredderjusteringer

Ta høyde (og tid) for at det trengs et par justeringer når du kjøper dress, det er normalen! Det vanligste er å korrigere lengde på ermer og ben.

– Når du står rett opp og ned, skal en drøy centimeter av mansjetten på skjorten synes.

Bukselengden vil avhenge av fotvidden. En bukse med smalere avslutning er fin å legge i kant med skoen, en videre fotvidde vil hvile litt lenger frem på skoen.

HER HAR DU EN ENKEL SJEKKLISTE:

  • Mørk dress til jul er et sikkert valg. Mørkeblå, mørkegrå eller svart er alle farger som passer fra til høytiden. Til svart dress og mørke grå dress brukes sorte sokker, og til blå dress brukes mørkeblå sokker.
  • En hvit skjorte er alltid elegant og passer til alle dresser.
  • Slips eller sløyfe må du ha! Dropp heller ikke lommetørke, dette er et tilbehør som gir hele antrekket et løft!
  • Match fargen på belte og sko.
Symaskin og hender for fører tøyet