Bøker og spill til påskeferien

Kollasj av brettspill og bøker
Kollasj av bøker

Det er påske, og tid for lesestoff og spill! ARK og Norli kommer med sine beste anbefalinger denne påsken.

Spenningsgripende krim

Vi nordmenn liker å balansere påskesola med mørk og nervepirrende krim. Siri hos ARK tipser om tre nye krimfavoritter som vil gjøre deg helt oppslukt!

"Fedrenes misgjerninger" av Åsa Larsson ble kåret til årets beste kriminalroman i Sverige i fjor. I boken dukker det opp et lik av en mann som har vært savnet i tretti år. Mysteriet er omkranset av familietragedier, kjærlighet, korrupsjon og makt i lokalsamfunnet.

"Jomfruene" av Alex Michaelides er en psykologisk thriller der psykoterapeuten Mariana etterforsker to drap på unge, kvinnelige Cambridgestudenter. Begge ofrene var medlemmer av den eksklusive studentklubben “Jomfruene”. Boken er en nervepirrende reise om Marianas kamp for å bli hørt og trodd, der ingenting er slik det ser ut til å være.

Klas Ekmans prisvinnende "De Kapable" er en klaustrofobisk thriller om vanlige mennesker som havner i en livsavgjørende ulykke. Det svarteste mørke krydres på dyktig vis med varme, humor og gjenkjennelse. Resultatet er en skrudd leseopplevelse som sitter i lenge etter at boken er ferdig.

Kollasj av brettspill og bøker
Fra Norli: En nasjon i sjakk 349,- // Crux 332,- // Den barmhjertige samaritan 349,-

Sigrid hos Norli tipser også om hennes storfavoritter i krimsjangeren denne påsken:

"En nasjon i sjakk" av Johan Høst er en nervepirrende thriller der statsministeren kidnappes, og dukker opp igjen utenfor Stortinget i et glassbur med sprengladninger festet til kroppen. Den mystiske terroristens krav? Et slag sjakk om statsministerens liv. Men hver for hver eneste brikke Norge taper, blir et menneske drept. Her er det spenning på høyt nivå!

I "Crux" av Sven G. Simonsen blandes terror, gjengkriminalitet og bistandsarbeid sammen i en reise som går fra Norge til Haiti, der hovedpersonen må bevise sin venns uskyld.

De erfarne krimforfatterne Cilla & Rolf Börjlinds "Den barmhjertige samaritan" er spekket med galskap, grådighet og konspirasjonsteorier. En politietterforsker forsvinner, og sporene leder til en hytte i skogen i full brann. Og snart ser det ut til at svenske konspirasjonsteoretikere kan være involvert.

Kollasj av bøker
Kollasj av bøker
1. Ark: Midnattsbiblioteket 399,- // Harpa 149,- // Påskequiz 2022 99,- // påskeegg i metall 109,- 2. Norli: tilintetgjøre 437,- // Fyrstene av Finntjern 375,- // Sovjetistan 129,-
Kollasj av brettspill
Fra Ark: Escape from the Grand Hotel 449,- // Crime scene London 1892 269,-

Påskens bokfavoritter

Vil du lese noe annet enn krim, har ARK også flere andre favoritter du kan la deg underholde av i påsken.

Matt Haigs "Midnattsbiblioteket" er en internasjonal bestselger (og dessuten svært populær på TikTok!) om valgene som former livene våre. Nora Seed får muligheten til å oppleve hvordan livet hennes ville blitt dersom hun hadde tatt andre valg. Dette er en filosofisk bok om valg, anger og om å omfavne livet.

Har du en ungdom i huset, anbefaler Siri hos ARK en prisvinnende roman "Harpa" av Audhild A. Solberg. Boka er en intens og fascinerende spenningsroman for de mellom 9 og 12 år. Fire ungdommer i den lille bygda Elverdal oppdager en dag noe uhyggelig i skogen som forandrer alt.

Ingen påske uten quiz! Boka "Påskequiz 2022" samler hele familien i påsken med sine 1000 spørsmål i fire vanskelighetsgrader.

Hos Norli har de også flere favoritter utenfor krimsjangeren: "Tilintetgjøre" av Michel Houllebecq er en håpefull kjærlighetsfortelling forkledd som en politisk thriller. Her får du fransk politikk, samfunnets elendighet, men også håp og kjærlighet.

"Fyrstene av Finntjern" av Lars Elling følger to tidslinjer. Den ene er om tenåringen Filip i 1985. Den andre er fortellingen fra hans bestefars bror, som forteller Filip om hvordan brødrene i 1914 ble sendt ut i Nordmarka for å lære seg å klare seg selv i noen uker.

"Sovjetistan" og "Grensen" av Erika Fatland er kritikerroste og eventyrlige reiseskildringer om land som er ukjente for de fleste.

Kollasj av brettspill
Fra Ark: Crazy eggs 249,- // Amazing maze 399,-
Kollasj av brettspill
Fra Ark: Escape from the Grand Hotel 449,- // Crime scene London 1892 269,-

Spillene som underholder igjen og igjen

Påsken er tid for å treffe de man er glad i, eller bare være med familien. Da er det gøy med spill! ARK tipser om flere spill som passer ulike aldersgrupper.

Først ut er to spill som passer for barn fra 7 år og oppover, som hele familien kan være med på. I spillet "Amazing Maze" skal man tegne seg gjennom de morsomme labyrintene med bind for øynene. Om å gjøre å komme i mål!

"Crazy Eggs" er det ultimate påskespillet for hele familien. Her gjelder det å fange flest mulig egg samtidig som man skal klare å holde dem på kroppen - uten at de faller i bakken!

Samler du en vennegjeng i påsken? Siri hos Ark har også noen spillfavoritter som passer de litt eldre. "Escape from the Grand Hotel" passer fra tolv år, der du må avsløre hotellets mørke hemmelighet. I løpet av kvelden skal du reise gjennom hotellet og løse en serie av mystiske gåter som slipper deg gjennom hvert rom. Perfekt for en vennekveld!

For de fra 18 år og oppover anbefaler Siri spillet "Crime Scene London". Reis tilbake til London i 1892 og et mystisk åsted hvor noe forferdelig har skjedd. Spillerne opptrer som etterforskere for å samle bevis, se sammenhenger og finne ut hvem som har begått ugjerningen.

Brettspillet Escape from the Grand Hotel
Kollasj av brettspill
Basic Bitch 399,- // Det store turspillet – Helt på vidda! 599,- // Mesternes mester junior 499,-

Hos Norli kan de også anbefale flere spill til ferien.

"Mesternes mester junior" - er barnas helt eget Mesternes Mester. Morsomme stunder og nervepirrende dueller garanteres, med spennende utfordringer og vriene oppdrag for barn fra fem år.

I "Det store turspillet" – Helt på vidda! er det om å gjøre å rekke innom flest hytter på turen over vidda, og bli kongen av fjellheimen. Passer best fra tolv år og oppover.

"Basic Bitch" har 18 års aldersgrense og setter fart i jentegjengen! Del hemmeligheter, gjør utfordringer, og mye mer!

Og vil du ha enda flere anbefalinger, er det bare å dra innom ARK eller Norli på senteret, så får du hjelp av de dyktige ansatte.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00