Slik nyter du sola med rett beskyttelse

pose med produkter fra cosmica
kvinne som smiler med solbrillene på

Det er meldt mye solskinn fremover, og det kan være smart med både solkrem og solbriller når vårsola kommer. Se våre tips til trender og beskyttelse.

Alle solbrillene som er merket med CE skal ha tilstrekkelig UV-blokkering og gi den nødvendige beskyttelsen mot de skadelige strålene fra sollyset.

Uten solbriller myser man også mye, noe som kan føre til hodepine og slitne øyne. Det finnes også mange forskjellige typer glass som gir ulik effekt på synsinntrykk. For eksempel gir brune glass en god kontrast, og grå glass gir mest lysdemping.

Mange er ikke klar over at de kan få solbriller med passende brillestyrke, enten man er nærsynt, langsynt eller om man trenger progressive glass. Vi oppfordrer alle som bruker briller til å investere i solbriller med styrkeglass, med tanke på helse, komfort, og ikke minst praktisk nytte.

Slik beskytter du øynene dine best mulig:

  1. Velg solbriller som dekker godt – solbrillens primære oppgave er å beskytte øynene dine, spesielt når du er i nærheten av mye refleksjon som vann og snø.
  2. Komfort er viktig! Velg briller som sitter godt på nesen og bak ørene.
  3. Sjekk alltid at brillene er CE-merket. Det betyr at solbrillene oppfyller EUs krav til beskyttelse mot UVA-og UV-stråler.
  4. Bruk solbriller når det er overskyet, også. De farlige UV-strålene trenger gjennom skylaget selv om solen ikke titter frem mellom skyene.
  5. Husk god solbeskyttelse til barna! De eksponeres for mer UV-stråling enn voksne, for øyelinsen er mer umoden og filtrerer bort en mindre andel skadelige UV-stråler.

Det er stort utvalg av solbriller hos Brilleland, Krogh Optikk og Synsam.

kvinne som smiler med solbrillene på