Slik nyter du sola med rett beskyttelse

Dame som sitter ute på restaurant
pose med produkter fra cosmica

Det er meldt mye solskinn fremover, og det kan være smart med både solkrem og solbriller når vårsola kommer. Se våre tips til trender og beskyttelse.

Alle solbrillene som er merket med CE skal ha tilstrekkelig UV-blokkering og gi den nødvendige beskyttelsen mot de skadelige strålene fra sollyset.

Uten solbriller myser man også mye, noe som kan føre til hodepine og slitne øyne. Det finnes også mange forskjellige typer glass som gir ulik effekt på synsinntrykk. For eksempel gir brune glass en god kontrast, og grå glass gir mest lysdemping.

Mange er ikke klar over at de kan få solbriller med passende brillestyrke, enten man er nærsynt, langsynt eller om man trenger progressive glass. Vi oppfordrer alle som bruker briller til å investere i solbriller med styrkeglass, med tanke på helse, komfort, og ikke minst praktisk nytte.

Det er stort utvalg av solbriller hos Brilleland, Krogh Optikk og Synsam.

Slik beskytter du øynene dine best mulig:

  1. Velg solbriller som dekker godt – solbrillens primære oppgave er å beskytte øynene dine, spesielt når du er i nærheten av mye refleksjon som vann og snø.
  2. Komfort er viktig! Velg briller som sitter godt på nesen og bak ørene.
  3. Sjekk alltid at brillene er CE-merket. Det betyr at solbrillene oppfyller EUs krav til beskyttelse mot UVA-og UV-stråler.
  4. Bruk solbriller når det er overskyet, også. De farlige UV-strålene trenger gjennom skylaget selv om solen ikke titter frem mellom skyene.
  5. Husk god solbeskyttelse til barna! De eksponeres for mer UV-stråling enn voksne, for øyelinsen er mer umoden og filtrerer bort en mindre andel skadelige UV-stråler.
kollasj med to produktbilder av solkrem og solbriller
Dame med solbriller som smiler

Beskytt huden din med solkrem!

Det hjelper lite med solkrem hvis du ikke bruker nok. Mange bruker ikke solkrem som de bør, og da får de heller ikke den beskyttelsen de trenger.

Slik gjør du

Beregn en håndfull, ca. 45 ml solkrem, i hver innsmøring. Smør på nytt hver 2. time for å opprettholde best mulig beskyttelse.

En flaske med 200 ml holder til ca. 4 påføringer. Bader man, svetter eller gnir av seg solkremen på et annet vis, må smøringen gjentas.

– Mange solkremer tåler noe bading, men det finnes ikke solkrem som er vannfast, sier Nina Glende, fag- og kvalitetsdirektør hos Boots Apotek.

Det er særlig viktig å smøre barn, da de har tynnere hud og blir lettere solbrent. Solspray kan være et lettere alternativ for en smidigere smøring.

Hos Boots Apotek, Vitusapotek og Coop Mega er det stort utvalg av solkremer og beskyttelse!

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00