Sykler til barn i farta

Jente på sparkesykkel og jente på sykkel
Gutt på en sykkel
Jente på sparkesykkel og jente på sykkel
Barn på sykkel
Sprell: Highwaykick 1 1399,-

Anton Sport og Sprell tipser om det viktigste du må huske på når du skal skaffe barnesykkel! Og husk: Vær tidlig ute om du skal skaffe deg sykkel i år.

For de aller minste

Hos Sprell får du nå tak i sparkesykler og løpesykler for de aller yngste barna. De er opptatt av at sparkesykler og løpesykler er bra for utviklingen av barnas koordinasjon, motorikk, balanse, og mye mer. Og så er det jo gøy! Sprell tipser om å bruke sparkesykkelen til barnehagen. Da blir turen morsommere, og dere kan også spare masse tid.

Sprell anbefaler deres bestselger Highwaykick 1 til de aller minste. Den gjøres enkelt om fra løpesykkel til sparkesykkel, som gir grunnlag for timesvis med moro! De forteller også at Highwaykick 3 for de litt større barna har gøyale LED-lys i alle hjulene.

Hos Ringo finner du også trehjulssykler med styrestang for de yngste, der voksne kan være med og styre sykkelen rundt. I tillegg har de vanlige trehjulssykler til barn fra 12 måneder og oppover, som er ypperlige for å lære barna balanse.

Kollasj av sykler til barn
Fra Ringo: Kiwicool trehjul balansesykkel 699,- // Kiwicool sykkel med styrestang 899,- // Sykkelhjelm hvit/grå 349,- // Sykkelhjelm rød 249,-
Kollasj av sykler til barn og hjelm, gutt som sykler
Fra Anton Sport: Xeed blå/oransje XCR16 2399,- // Xeed støvrosa XC20 MIX 3199,- // Xeed rosa Fox 16 1899,- // Sweet protection hjelm 599,-
Kollasj av sykler til barn og hjelmer, jente som sykler
Fra Anton Sport: Xeed blå XC 24 3499,- // Xeed burgunder XC 20 MIX 3199,- // Xeed mørkeblå/oransje XC 20 3199,- // Lazer bob hvit hjelm 399,- // Sweet Protection blå Dissenter hjelm 899,-

Hvordan velge riktig barnesykkel til litt større barn?

Når barnet har vokst fra løpesykkel, er det på tide å se på en barnesykkel. Hos Anton Sport er de drevne på barnesykler, og butikksjef Filip forteller at det viktigste du må tenke på når du kjøper sykkel til barnet ditt, er størrelsen.

- Sykkel er ikke noe man kjøper stort slik at barnet skal vokse inn i den, forteller han. - Barn skal vokse ut av sykkelen. En sykkel som er for stor blir vanskeligere å kontrollere for barnet. Det går fort utover mestringsfølelsen og gleden ved å sykle. Derfor er det viktig å finne riktig størrelse til barnet ditt slik de er nå.

Men hvordan ser man om sykkelen passer? Filip anbefaler først og fremst at barnet må settes på sykkelen og prøve selv før du kjøper. Barnet må rekke komfortabelt frem til bremser og gir, og de skal kunne sette tærne og tåballene i bakken når de sitter på setet. De må sitte behagelig på setet, og kan sitte oppreist når de holder på styret. Dersom sykkelen er for lang, tvinges blikket naturlig nedover, og da er sykkelen for stor.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00