Slik får du det ryddig hjemme

Metallnett tavle med notatbøker, hengeplante og bilder
Kollasj av oppbevaringsbokser
Fra Jernia: Nordiske plast kildesorteringssett, 539,- // Mepal husholdningsbokser i forskjellige størrelser, fra 89,50 // Fra Flying Tiger: Oppbevaringskrukke stor, 70,- // liten 35,-
Oppbevaringsbokser med mat
Clas Ohlson Coline-bokser fra 49,90,-

Nyttige tips og råd til hvordan du kan holde det ryddig og organisert hjemme. Finn gode oppbevaringsløsninger til ditt hjem.

Få et ryddig hjem

Det er lettere å vite hva du har hvis alt er sortert. Det gjelder mat, vaskeartikler, turutstyr og alt annet du eier.

Hvis alle ting har en bestemt plass i hjemmet, vil du heller legge dem tilbake dit de skal etter bruk. Da vil du unngå å la ting ligge rundt på bord og benker, og få et ryddigere hjem.

Når alt er organisert vil du også slippe unødvendige kjøp av ting du allerede har. På den måten sparer du både lommeboka og miljøet.

Et ryddig kjøleskap

På kjøkkenet kan det fort hope seg opp med småtteri som trenger et hjem. Da kan det være lurt å gå til innkjøp av et sett med oppbevaringsbokser som du kan plassere dette i.

Flere av interiør- og kjøkkenbutikkene på senteret har serier med gjennomsiktige oppbevaringsbokser, slik at du ser hva som er i dem. De er også enkle å stable i skap.

Orden i skuffer og i kjøleskap kan gjøre det enklere å bli inspirert til å lage god mat. Invester i oppbevaringsartikler til både skuffene og skapet, så er det lettere å finne akkurat det du trenger.

Det er lurt å oppbevare tørrvarer i glassbeholdere i stedet for i originalemballasjen, for det beskytter mot fukt, skadedyr, og ser bedre ut ved at det blir en del av interiøret.

Kollasj av produkter for badet
Fra Kremmerhuset: Boks til rengjøringsmiddel, 449,- // Vaskepulverboks farget tøy, 229,- // Vaskepulverboks hvitt, 229,- // Marmorfat, 349,- // Fra Kid: Skittentøyskurv hvit, 299,90 // Skittentøyskurv natur, 699,9 // Fra Flying Tiger: Stor boks, 40,- // Liten boks, 10,-
Kollasj av bokser- og oppbevarings-produkter
Clas Ohlson: Brevkurv, 199,90,- // Skrivebordstativ, 179,90,- // Klappboks av resirkulert plast stor, 59,90,- // Oppbevaringsboks, 179,90,- // Hylle, 399,90,- // Tidsskriftsamler, 149,90,-

Oppbevaring til baderom

På badet vil smarte oppbevaringsløsninger være med på å skape orden.

Strikk, q-tips, spenner, barberblader, sminke, deodorant og sminkeservietter er småting som man kan putte i skuffer eller bokser uten lokk.

Da får man bedre oversikt over alle småtingene man har og får renere flater på baderommet. Ved å ha mindre ting stående rundt på badet, blir det også lettere å vaske og tørke støv.

En enkel hylleseksjon med små kurver, oppbevaringsbokser eller plastbeholdere kan være med på å samle og holde orden i sakene. Det kan også bidra til interiøret og romfølelsen.

En tøypose eller kurv til skittentøy, og krukke eller en boks til vaskepulveret er en fin måte å “kamuflere” hverdagslig rot og få det til å se penere ut.

Metalplate
Kollasj av hyller
Bilde 1- Fra Clas Ohlson: Oppslagstavle metallnett, 149,90,- // Bilde 2 - Fra Clas Ohlson: Kroker og klips til metallnett, 29,90,- // Avis/bladholder til metallnett, 29,90,- // Vegghylle tre/metall, 249,90,- // Boks til metallnett, 29,90,- // Hylle til metallnett, 39,90,-

Lurt å ha på kontoret

Det er ikke bare badet og kjøkkenet det fort kan bli rotete, det kan også bli et rot på kontoret. Da kan det være lurt å ha orden på alt utstyr du bruker i løpet av dagen.

For å holde skrivebord, papir og selve rommet ryddig kan man bruke brevkurv, bokser, permer, kurver og hyller.

- Vi har ulike typer oppbevaring for dokumenter og brev, pennekopper og permer i flotte farger. En oppslagstavle til viktige notater og post it-lapper er supert, sier Hanne hos Clas Ohlson.

Kollasj av garderobeprodukter
Flying Tiger: Hengende oppbevaring, 130,- // Klesoppbevaring, 70,- // Clas Ohlson: Hylle, 399,90,- // Klespose, 99,90 // Kleshengere i metall 5-pk, 59,90,- // SpacyShoe skooppbevaring, 39,90,- per stk (100 kr for 4)

Inspirasjon til garderoben

Et nytt år er også den perfekte anledningen til å rydde litt i garderoben. Brett klærne pent, organiser etter plagg og gi bort klær du ikke bruker.

- Det er smart å bruke metallhengere i stedet for kleshengere av tre til klær. Dette tar mindre plass og gjør det lett å ha det mer ryddig blant klær som skal henge.

Hengegarderober til sko og klesposer til litt finere tøy er kjempeflotte løsninger, anbefaler Hanne. Det finnes også mange lure løsninger som gjør det enda enklere å få en ryddig garderobe.

- Ikke la småting ligge og slenge. Rydd vekk sesongklær når de ikke brukes lenger. Rengjør klærne og pakk dem ned i esker eller bokser, så er de klare til bruk til neste år.

Vi har flytteesker og bokser fra SmartStore i ulike størrelser. En lagerreol gjør at det er oversiktlig og lett å sette inn og ta ut esker og bokser, forteller hun.

Har du klær du har vokst ut fra eller ikke ønsker ta vare på lenger, kan du samle dem opp og levere de på returcontainere. På Storo Storsenter finner du returcontainere for klær i Gunnar Schjelderups gate vis a vis NoDe.

På senteret er det også forskjellige butikker som man kan levere gamle klær og tekstiler hos. Det er også flere forskjellige gjenbruksstasjoner i Oslo det er mulig å både kaste og levere ting til.

Kollasj av produkter for å skjule ledninger
Kjell & company: Kabelhåndteringssett, 99,90,- // Luxorparts bordfeste for grenuttak, 99,90,- // Flying Tiger: Kabelskjuler, 130,-

Skjule ledninger

I stua kan det fort hope seg opp ledninger til tv, kontorpulten, mobilladere, eller pc lader. Dette samler ofte mye støv og blir fort et knytekaos.

Det finnes heldigvis hjelp å få!

- Mange av våre kunder kjøper kabelkurver for å holde grenuttak under pulter eller montering på vegg. Disse kommer i to forskjellige størrelser, 490mm og 790mm, forteller Ole hos Kjell & Company.

- Ved hjelp av kabelhåndteringssettet kan du også feste kablene på plass uten å gjøre permanent skade. Det meste kommer med dobbeltsidig teip, sier han.

Vegghyller
Kremmerhuset: Embla konsollbord i sort, 1599,- // Høy hylle, 1699,- // Embla konsollbord m/ kurv, 1499,- // Settbord Embla 2 stk, 1299,-

Dekorative stuemøbler med oppbevaring

I stuen kan du eksempelvis benytte deg av noen flotte møbler som både er praktiske og ser fine ut.

- Det er ikke så vanskelig å få til et ryddig hjem. En effektiv måte å gjøre det på er å samle småting i dekorative kurver. Bruk gjerne kurver i samme serie for å skape et ryddig uttrykk.

- Vi har eksempelvis Embla-møbelserien som finnes i konsollbord, høy hylle og lite konsollbord med kurv under. Disse hyllene kan man fint plassere flere kurver eller bokser i, sier Steven hos Kremmerhuset.

- Frisk gjerne opp med ekte grønt eller evigvarende kunstige planter om du ikke har grønne fingre. En lampe og et par dekorative gjenstander, så blir det også fint for øynene å se på, anbefaler han.

Sekk for å kaste søppel
Jernia iSekk standard 189,- // Stor 239,-

Kaste søppel i Oslo

Når ryddesjauen først er i gang er det fort gjort å ende opp med en del ting man vil bli kvitt. I Oslo er det genialt å bli kvitt ting ved å selge på Finn.no eller Tise.

- Ønsker du å ta en skikkelig ryddeøkt og kaste unødvendig rot, men har ikke mulighet til å kvitte seg med søpla selv, er iSekk tingen for deg. Du kjøper sekken hos oss på Jernia, fyller den med det du vil bli kvitt og bestiller henting på isekk.no, sier Henrik.

Men husk; noen ting må leveres på avfallsanlegg, se listen over hva du ikke kan kaste iSekk her.

Kjøp flere sekker dersom det er forskjellige ting som bør sorteres, det er både billigere og mer miljøvennlig å gjøre selv.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00