Tips til et sunnere kosthold

Dame som smiler, blender, airfryer og proteinpulver
Fra Elkjøp: Blender fra Wilfa 1499,- // Airfryer fra Philps 2399,- // Get Fit: Iso Whey Zero 2270g, 799,- // Sunkost: Økologisk kakaopulver 107,- // Økologisk spirulina 215,-

Ønsker du å få i deg sunnere mat? Her får du noen gode tips til hvordan du kan spise sunnere.

Nøkkelen til å få en sunnere hverdag er å lage gode vaner. Lag en plan, ta små steg av gangen og spis mat du synes virker både spennende og godt.

- Du kan gjøre ganske enkle grep for å få en sunnere hverdag. Ikke sett deg for strenge og høye mål. Husk at endringene du gjør gjerne skal vare over lang tid og være til å leve med, sier Hege hos Sunkost.

- Du må være tålmodig og god mot deg selv underveis. Det aller beste er at med gode vaner kan du godt tillate deg å skeie ut innimellom, sier Viviann hos Jordbærpikene.

Spis mindre sukker

Etter en adventstid og juleferie med mye kos er det mange som ønsker en sunnere livsstil. Et naturlig sted å starte er å spise mindre søtsaker.

- Ha fokus på å kutte ned på sukkerinntak, hvitt mel og raske karbohydrater. Du trenger ikke kun å spise sunt for å få resultater, forteller Hege.

- Bytt ut det fine hvetemelet med grovere mel, med urkorn som inneholder mer næringsstoffer enn vanlig mel, og meltyper med mindre gluten. Bruk økologiske råvarer når du har mulighet.

Sunkost har mange produkter som kan hjelpe deg på veien hvis du ønsker å få et sunnere kosthold. Både når det gjelder søtning, meltyper, vegetarmat og rene økologiske råvarer.

5 om dagen er nøkkelen

Som kjent er 5 om dagen viktig når du ønsker en sunn hverdag. Du må derfor sikre at du får i deg det du trenger av frukt og grønnsaker.

- På den måten får du i deg de vitaminene og antioksidantene som kroppen trenger. Rene og naturlige råvarer er det aller beste! Grønt trenger absolutt ikke være kjedelig. Smoothie med for eksempel jordbær er en genial måte å spise 5 om dagen på, sier Viviann.

Smoothier og juice kan enkelt blandes i en blender, og du kan tilsette nær sagt all slags supermat. Perfekt som mellommåltid eller når du er på farten.

- Blendere er noe av det vi selger mest av i januar, da flere starter året med sunne smoothies. Wifa blenderen er best i test, og er en helt rå maskin til å lage gode og sunne smoothies med, sier Ermina i Elkjøp.

- Samtidig har airfryer vært et svært populært produkt de siste årene. Nettopp fordi du kun trenger dette produktet for å lage utallige gode og sunne middager på kort tid, uten tilsatt olje.