Vil du ha en aktiv start på året?

Dame som gjør yoga/pilates øvelse på en matte

Hils det nye året velkommen! SATS Storo forteller hvordan du kan komme i form, enten det er inne eller ute.

Trening gjør godt for kropp og sinn. Uansett hva du trener, så er det bra for den fysiske og psykiske helsen. Vil du trene på treningssenter, trene hjemme, eller kanskje bare komme deg ut og bevege deg?

Hvordan opprettholde motivasjonen?

SATS har et viktig tips til deg som vil begynne med trening og gjøre det til en vane.

- Ikke sett for høye mål fra start! Mange går ut veldig hardt i starten av året, og vi ser at mange slutter allerede i midten av februar, forteller Linn fra SATS. - Sett deg heller et lavere mål og prøv å holde det i minst 8 uker. Det er tiden hjernen din bruker på å danne en ny vane. Trapp opp trening suksessivt og finn noe du synes er gøy, da mister du ikke motivasjonen. Variasjon er også viktig - gjør litt forskjellig!

Dame som holder treningsutstyr og kollasje av treningsutstyr
SATS: Foamroller fra 499,- // Triggerpunktball fra 199,- // Flying Tiger: Fitnesskort Kroppsvekttrening og Strikktrening 25,- // Yogamatte 200,- // Kettlebell 120,- // Yoga Belt 35,- // Treningsstrikk 25,-

Enkel hjemmetrening

Vil du trene hjemme? Du trenger ikke allverdens utstyr for å få til en god økt. Linn fra SATS forteller at du kan komme godt i gang med en matte, noen vekter og et par treningsstrikker eller minibands. Har du dette, kan du få til veldig mange forskjellige treningsøvelser. Du kan ta med deg dette utstyret ut i frisk luft dersom du ikke har så mye plass å trene på hjemme. Linn anbefaler også en foamroller for å myke opp og massere store muskler, eller triggerpunktball der du kan punkt-massere de små områdene på kroppen.

SLIK GJØR DU

SATS viser enkle øvelser du kan gjøre inne eller ute

Sjekk ut hvordan du gjør øvelsene her.

Mann som løper på en tredemølle og treningsutstyr
Fra GetFit: Biotech vektbelte 399,- // Treningshansker 199,- // X-tape 5 meter 159,-
Dame og mann som gjør treningsøvelser og kollasje av treningsklær
SATS: yogamatte 299,- // Intersport: t-skjorte herre New Balance 259,- // Adidas shorts herre 379,- // Energetics t-skjorte dame 99,- // Reebok tights dame 629,- // Reebok sports-BH 429,-

Treningssenteret

Er du litt usikker på hva slags trening som passer deg, kan også treningssenter være lurt. Da kan du teste ut forskjellige treningsmåter og gruppetimer, og finne det du liker best. På treningssenter kan du også lære deg nye øvelser sammen med PT, slik at du kan lære deg å trene riktig og unngå skader. Mange synes også det er ekstra motiverende å trene med en PT.

Du finner det meste av utstyr på treningssenteret, men det kan være lurt å skaffe seg noe personlig utstyr som vektbelte og treningshansker.

- Det viktigste er at du har treningsklær du føler deg komfortabel i, et par gode sko og en vannflaske, sier Linn.

Det er lurt å tenke over hva slags treningsklær du vil bruke. Du må kunne bevege deg i dem, og de bør sitte riktig på. Klær som glir av og må rettes på hele tiden, eller klær som sitter ukomfortabelt stramt, kan distrahere fra treningen.

Mann som går på ski og kollasje av klær til skitur
Norrøna: Lyngen flex1 bukser 2799,- // Lyngen Alpha90 jakke 1399,- // Trollveggen warmwool2 tights 1599,- // Warm halfzip dame 1399,- // Lumberjack beanie 349,- // Trollveggen merinosokker unisex 349,-
Mann som holder gåstaver på fjellet og sko og gåstaver
XXL: Mackenzie folding poles gåstaver 599,- // piggsko dame 1899,- // piggsko unisex 1799,-

Kom deg ut!

Trene ute om vinteren? Så klart du kan, bare du kler deg godt nok! Å trene ute gir deg frisk luft og muligheten til å oppleve vakker natur eller det levende bybildet.

Og du trenger ikke være skientusiast for å trene utendørs om vinteren. Det gjelder bare å kle seg godt. Ta på deg gode sko og nok med klær, så kan du fint ta deg en løpetur i nærmiljøet.

Men husk gode pigger under skoene! Både XXL og Intersport tilbyr pigging av sko til kr 199,-. Perfekt om du har noen sko du liker å trene i, som du også vil bruke om vinteren.

- SATS har også utendørs gruppetimer nå i tider med restriksjoner, tipser Linn.

Inngangen til SATS
Kom innom de freshe lokalene hos SATS Storo i 4. etasje, hvor dyktige instruktører kan hjelpe deg med å sette sammen et medlemskap som passer for deg og dine mål.

Lettere for hver gang

Har du ikke trent så mye før, og synes det er litt overveldende å skulle starte ordentlig, så har Maz fra GetFit et godt råd for hvordan du kan gå frem.

- Det beste er nok å bare komme i gang med litt fysisk aktivitet, som enkle turer i nabolaget, eller parker og andre tur-områder. Etterhvert som man føler seg piggere, og kanskje har fått positiv effekt av dette, kan man starte med trening på treningssenter. Der får man oppfølging og hjelp av utdannede PT’er som kan vise og lære riktige øvelser, slik at man reduserer sjansen for treningsskader.

Han understreker også at det første steget er det vanskeligste - men har man først kommet i gang, ville det føles lettere og lettere for hver dag som går.

- Det tar heller ikke lang tid før man gleder seg og ser frem til trening. Dette skyldes bl.a. frigjøring av endorfiner, som skjer automatisk under trening. Man får rett og slett en lykkefølelse av å trene. Derfor tjener også den psykiske helsen på trening.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 08:00 - 19:00