Meny
 

Meld deg inn i Storo Storsenters kundeklubb – send Storo til 2070, og du vil motta eksklusive tilbud og aktiviteter fra Storo Storsenter. Vår personvernvilkår finner du her.

Bærekraftig tekstil

Bærekraftig tekstil

Her er noe av det våre butikker innen tekstil gjør for miljøet.

Days Like This

- Bruk av økologisk bomull og følger Operation Clean Sweap (OCS) og Global Organic Textile Standard (GOTS).

 

- Svanemerkede kolleksjoner.

 

- Bruk av Tencel og resirkulert polyester i plaggene våre.

 

- Vaskeposer som fanger opp mikroplast.

 

- Ecovero-plagg og yttertøy (trærne som brukes i ecovero-materiale kommer fra sertifisert bærekraftig skogbruk).

 

- Plagg merket med The Better Cotton Initiative (BCI).

 

- Medlem i Initiativ for Etisk Handel (IEH) siden 2003.

 

- Medlem i Kjemikaliegruppen og Textile Exchange, som eier OCS.

 

G-Sport og G-MAX

- Vi har som mål å tilrettelegge for aktiv livsstil og støtte små og store lokalmiljøer i hele landet.

 

- Arbeider for å være bærekraftige i alt vårt virke.

 

- Jobber for å minske vårt miljø-fotavtrykk gjennom ansvarlige innkjøp, bærekraftig produksjon, og ved å hjelpe kundene sine til å ta gode valg.

 

KappAhl

- KappAhl er medlem av Better Cotton Initiative (BCI). BCI jobber for å forbedre bomullsproduksjonen i verden, både for menneskene som produserer den og for miljøet.

 

- KappAhl tilbyr et bredt økologisk sortiment – se etter etikettene på plaggene våre. Bomullen som brukes i den populære kolleksjon for de aller minste, Newbie, er alltid 100% økologisk.

 

-  KappAhl jobber aktivt med hele vår produksjonskjede for å redusere miljøpåvirkningen og utvikle mer bærekraftige metoder for klesproduksjon. Det er stort behov for mer kunnskap om bærekraftige metoder, og KappAhl gjør en viktig innsats ved å bidra med opplæring og tiltak innen området.

 

- Vi jobber også for å bruke mer av resirkulerte materialer, for eksempel polyester og ull, samt materialer med redusert forbruk av vann og energi i produksjonen, for eksempel lyocell.

 

Mani

- I vårt arbeid med miljø og samfunnsansvar støtter Mani seg til en rekke reguleringer og konvensjoner organisasjoner som EU og FN har utarbeidet.

- Mani sine leverandører skal skrive under på at de overholder følgende krav: For FNs vedkommende snakker vi konkret om menneskerettigheter og konvensjoner om barns rettigheter og avskaffelse av alle former for diskriminering av kvinner, samt International Labour Organisation (ILO) sine kjernekonvensjoner.

 

Polarn O. Pyret

- Vi lager klær av høy kvalitet slik at barna kan kose seg i plaggene, og slite på dem lenge. Da slipper du å kjøpe mer klær enn nødvendig, noe som sparer på jordens allerede begrensede ressurser.

 

- Hvis noe av yttertøyet blir ødelagt, reparerer vi det for deg til selvkostpris, uansett hvor gammelt det er. Slik kan plagget fortsette å brukes, arves eller selges videre. Tjenesten kommer både deg og barnet ditt til gode, i tillegg til miljøet.

 

Sissi

- Vi sorterer all søppel, og bruker ting om igjen hvis mulig.

 

- Hvis varene kommer pakket i plast eller papp-ark brukes det om igjen. Plasten kan brukes til søppelkasser og pappen kan brukes til skriveunderlag.

 

- Vi prioriterer forhandlere som satser på bærekraftige materialer og sørger for begrensning i bruken av mikroplast.

 

- Vi prioriterer å kjøpe inn varer fra Europa med kort reisevei, og hvor fabrikkene er miljøsertifisert.

 

- Har sluttet å selge fleece-produkter, og de fleste plaggene består av naturmaterialer.

 

H&M

- Hos oss kan du levere inn dine gamle klær!

 

- Klær som kan brukes på nytt, selges over hele verden som bruktvarer.

 

- Tekstiler som ikke lenger kan brukes, blir omarbeidet til andre produkter som rengjøringskluter eller nye kleskolleksjoner.

 

- Tekstiler som ikke kan brukes, får en ny sjanse som tekstilfibre eller i produksjonen av for eksempel dempings- og isolasjonsmaterialer i bilindustrien. Eventuelt overskudd fra klesinnsamlingen doneres til veldedige formål og til forskning på resirkulering av tekstiler.

 

Norrøna

- Vi bruker papirposer som kundene kan resirkulere som papiravfall.

 

- Kildesorterer alt avfall som kommer til butikken gjennom vareleveringer.

 

- Tilbyr kunder kvittering på e-mail, slik vi slipper å skrive ut kvittering på papir.

 

- Vi reparerer Norrøna-produkter (knapper, glidelåser og lignende) i butikk. Større reparasjoner repareres ved systuen vår på Lysaker.

 

Only

Vi jobber aktivt for å nå blant annet disse målene:

 

- Innen 2022 skal 100% av alle menneskeskapte cellulosefibre komme fra en bærekraftige kilder.

 

- Innen 2022 skal 100% av all bomullen vi bruker komme fra mer bærekraftige kilder.

 

- Innen 2025 vil 30% av den bærekraftige bomullen vi bruker komme fra organisk bomull.

 

- Innen 2021 skal alle bygningene Only eier eller opererer i globalt være drevet av 100% fornybar energi.

 

VOLT

Volt er en del av Varner-gruppen, som har de samme kravene til bærekraftsansvar for alle våre butikker. Her er noen av tingene vi gjør for miljøet:

 

-  Vi har utviklet kjemikalierestriksjoner alle produsentene våre må følge. Restriksjonene oppdateres jevnlig og følges opp gjennom et omfattende testprogram. Tester utføres under produksjonen for å sørge for at produktene ikke inneholder skadelige kjemikalier.

 

- Er medlem av Kjemikaliegruppen. Dette er en svenskbasert interessegruppe i regi av forskningsinstitusjonen Swerea som samler tekstilselskaper som ønsker å redusere bruk av kjemikalier i produksjonsprosessene.

 

- Sammen med Better Cotton Initiative (BCI) forplikter vi oss til å forbedre forholdene i bomullsproduksjonen.

 

- Vi bruker økologisk bomull, som er dyrket uten bruk av giftige, kjemiske plantevernmidler, uten kunstgjødsel, og uten genmodifiserte frø. Ved produksjon av økologisk bomull, benytter bøndene de lokale ressursene på en fornybar og langsiktig måte.

 

- Våre leverandører jobber etter sertifiseringsordningen Organic Cotton Standard (OCS) og Global Organic Cotton Standard (GOTS). Vi er også medlem av Textile Exchange som er eier av Organic Cotton Standard og mange andre standarder som våre leverandører følger.

 

WOW

- Vi jobber aktivt for å redusere forbruket av plastposter, og begynte å ta betalt for poser for å få kundene til å heller velge handlenett. Lanserte i 2017 The better bag initiative med vårt eget handlenett.

 

- Overskuddet av disse nettene går til miljørettede prosjekter som bidrar til en bærekraftig utvikling.

 

Sist endret - 15 januar 2020