Meny
 

Meld deg inn i Storo Storsenters kundeklubb – send Storo til 2070, og du vil motta eksklusive tilbud og aktiviteter fra Storo Storsenter. Vår personvernvilkår finner du her.

Gi tingene dine nytt liv

Gi tingene dine nytt liv

Har du klær, tekstiler eller andre ting du ikke bruker? Flere av våre butikker tar i mot produkter til resirkulering eller donerer tingene dine videre til andre som trenger det.

Har du noen gang tenkt over at ting du ikke tror har noen verdi, kan ha stor nytte for andre? Eller at ødelagte tekstiler eller el-produkter inneholder ressurser man kan bruke på nytt?

 

Ved å gjenbruke for eksempel tekstiler sparer du miljøet for den belastningen det er å produsere nye - og nettopp derfor er det viktig at tingene vi ikke trenger lenger går til gjenbruk eller resirkulering. For eksempel kan en ødelagt skinnjakke forvandles til mange nye skinnprodukter. Ganske kult, eller hva?

 

Vil du vite mer om hva vi som senter og butikkene våre gjør for miljøet? Sjekk vår oversikt her.

 

Kaffekapsler får nytt liv som sykkel

Elsker du kaffe, og eier du kanskje en Nespresso-maskin? Da vet du kanskje at du kan få med en gratis gjenvinningspose i Nespressos butikker.

 

- Alle kapsler som leveres inn til Nespresso sine returpunkter blir gjenvunnet. Kaffegruten separeres fra kapslene, som senere gjøres om til biogass og kan brukes som drivstoff for Oslo-bussene. Aluminiumet får nytt liv som for eksempel sykkel, en støtfanger eller en hermetikkboks, sier Souliman hos Nespresso. 

 

Miljøfyrtårn-sertifisering

Noen av våre butikker er også Miljøfyrtårn-sertifisert. Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. En av butikkene på senteret som er sertifisert er Mester Grønn.

 

- Dette innebærer at vi har forpliktet oss til å heve miljøprestasjonen gjennom å gjennomføre tiltak for å skape en mer miljøvennlig drift og godt arbeidsmiljø for våre ansatte. Miljøfyrtårnsertifiseringen er vår dokumentasjon for vår miljøinnsats, skriver Mester Grønn på sine nettsider.

 

Med tilpassede kriterier for over 70 ulike bransjer, gjør Miljøfyrtårn bærekraft konkret og lønnsomt. Miljøfyrtårn-sertifisering er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp, og godkjent som miljødokumentasjon i anbudskonkurranser.

 

Kilder: sortere.no, mestergronn.no

 

Hvorfor ikke ta en titt hjemme og se om det er noe du vil kvitte deg med? Her er en liste over noen av butikkene på senteret der du kan levere tekstiler, el-varer og annet:

 

El-avfall

 • Clas Ohlson: Tar i mot og resirkulerer lyspærer, el-avfall, har pant på blekkpatroner, og tar imot batteriet til gjenvinning.

 

 • Elkjøp: Tar i mot og resirkulerer el-avfall.

 

Klær og sko

 • Dna, Eurosko og Shoeday: Tar imot pent brukte sko og donerer Shoes for soles, som gir skoene til de til som som trenger!

 

 • H&M: Tar imot klær, tekstil og sko. Ting som kan brukes på nytt selges brukt. Tekstiler som ikke kan brukes lenger blir omarbeidet til nye produkter, eller får en ny sjanse som for eksempel isolasjon.

 

 • Gina Tricot: Tar imot klær som doneres videre til Human Bridge eller Fretex.

 

 • Strømpe: Tar imot gamle slitte sokker og strømpebukser, og leverer til Fretex. Mange kaster ting som er hull på, men Fretex tar også imot hullete sokker og strømpebukser som er slitt og ødelagt, så kan de brukes til materialgjenvinning, som for eksempel til isolasjon, tepper, pussefiller eller redesignprodukter.

 

 • Polarn O. Pyret: Reparerer alt yttertøy bortsett fra accessoirer uansett hvor gammelt det er, forutsatt at plagget beholder sin funksjon og skaden sorterer under det som er inkludert i deres tjeneste. Reparasjonene de gjør er for eksempel å bytte ødelagte glidelåser og å lappe hull. De reparerer alle typer yttertøy fra PO.P. bortsett fra regntøy. Tjenesten er gratis for deres VIP-medlemmer og til selvkostpris for alle andre. Selvkostprisen varierer avhengig av hva som skal repareres og hvilke reservedeler som eventuelt er nødvendige.

Interiør

 • Jernia: Tar i mot din gamle stekepanne, og gir deg 20% i innbytte-rabatt på ny.

 

 • Kid interiør: Tar imot gamle boligtekstiler som gardiner, håndklær, sengetøy, dyner og puter. Alt går til resirkulering.

 

 • Tilbords: Tar imot gamle stekepanner og resirkulerer disse.

 

Annet

 • Brilleland og Krogh Optikk: Tar imot briller og solbriller til Vision for All, en organisasjon som reiser rundt i verden og gir ut gratis synsundersøkelser og gir briller til de som trenger det. Krogh Optikk donerer også til Frelsesarmeen.

 

 • Synsam: Tar i mot briller og solbriller og donerer til Right To Play.

 

 • Nespresso: Brukte kaffekapsler.

 

Les mer om optikernes samarbeid med de ulike organisasjonene her.

Sist endret - 28 januar 2020