Meny
 

Meld deg inn i Storo Storsenters kundeklubb – send Storo til 2070, og du vil motta eksklusive tilbud og aktiviteter fra Storo Storsenter. Vår personvernvilkår finner du her.

Optikerne på Storo gir gratis briller til vanskeligstilte

Optikerne på Storo gir gratis briller til vanskeligstilte

Optiker fra Brilleland tar synsundersøkelse på en peruansk dame. Foto: Vision for All

Visste du at dine gamle briller kan få nytt liv hos personer med synsfeil både i Norge og i utlandet?

Hos både Synsam, Krogh Optikk og Brilleland kan du levere inn dine gamle briller slik de kan sendes videre til mennesker som ikke har råd til briller eller synstest.

 

Alle optikerkjedene på Storo samarbeider nemlig med forskjellige organisasjoner som hjelper mennesker i land hvor mange har lite penger og det er dårlig tilgang på optikere.

 

Bedre syn gir større frihet

Synsam har siden 2006 samarbeidet med Right To Play om å gi barn og unge større frihet og håp gjennom å gi dem et bedre syn. 

 

-  I oktober var en gruppe med optikere og kunderådgivere i Libanon sammen med Right To Play. Der besøkte de en skole for Syriske flyktningbarn i Libanon, hvor barna fikk testet synet, og fikk gratis briller, forteller optiker Peter Steen Aamodt i Synsam.

 

Right To Play er en internasjonal humanitær organisasjon som har avtaler med 16 land, og jobber for å bedre barns skolehverdag i utviklingsland. Sammen med Synsam har de også vært i Uganda flere ganger tidligere.

 

Får briller for første gang
I land som Uganda har personer med synsfeil nesten ingen muligheter til å få korrigert synet, noe som vi her i Norge tar for gitt. I Uganda og andre utviklingsland er nemlig tilgang til optikere og penger til briller nesten ikke en mulighet.

 

Da er det jo bra at briller som ligger og støver ned i skuffen din kan gi noen en helt ny hverdag!

 

- Optikerne som er på tur har med seg kofferter fulle av briller, donert fra kunder hjemme i Norge. Mer enn tusen barn og voksne opplever å få briller for aller første gang, og det gir sterke opplevelser, sier optiker Peter hos Synsam.

 

Optikere fra Brilleland på besøk i Peru. Foto: Vision for All

 

Bekjemper blindhet i u-land

Også Krogh Optikk og Brilleland tar samfunnsansvar på alvor. Begge kjedene støtter organisasjonen Vision For All.

 

- Vi støtter Vision For All, og samler inn både penger og briller hver oktober i forbindelse med Verdens Synsdag, forteller Maja Anna hos Brilleland. 

 

- Vi samler inn gamle briller fra kundene våre, som blir undersøkt grundig i butikkene våre, med tanke på kvalitet, styrker og bruksområde. Disse blir sendt videre til Vision for All, som distribuerer brillene til mennesker omkring i verden som har behov, men ikke mulighet til å skaffe seg briller, sier Elin hos Krogh Optikk Storo.

 

Vision For All er en humanitær organisasjon som bekjemper blindhet i u-land, og arrangerer prosjektreiser til Eritrea, Guatemala og Peru.

 

- Via dem får blant annet flere av våre optikere reist ned til ulike steder for å både gi ut briller og ta synsprøver i ulike land, sier Maja hos Brilleland.

 

Gratis øyehelsesjekk til Frelsesarmeens gjester

Krogh Optikk støtter også Frelsesarmeen, og har samlet inn briller til organisasjonen siden slutten av 90-tallet. Også her blir brillene sendt videre til mennesker med behov for synshjelp i prosjektområdene deres.

 

- I anledning vårt 140-års jubileum i 2017 satte vi i gang et nytt samarbeid sammen med Frelsesarmeens Slumstasjon i Oslo, forteller Elin hos Krogh, og legger til:

 

- Hver måned inviterer vi deres gjester til synsundersøkelse i en av våre forretninger. Her får de en full øyehelsesjekk og briller med glass, uten kostnad. Dette er et samfunnsansvar-prosjekt som er svært vellykket, og som gir oss mye!

 

Har du noen gamle briller på lur? Ikke nøl med å levere dem i en av våre optikerforretninger slik at du kan gi briller til noen som trenger det! Synsam og Brilleland finner du i 1. etasje, og Krogh Optikk finner du i 2. etasje.

Sist endret - 15 januar 2020