Meny
 

Meld deg inn i Storo Storsenters kundeklubb – send Storo til 2070, og du vil motta eksklusive tilbud og aktiviteter fra Storo Storsenter. Vår personvernvilkår finner du her.

Resirkulert plast fra solidarisk handel hos The Body Shop

Resirkulert plast fra solidarisk handel

The Body Shop ønsker å håndtere plastkrisen på en annerledes måte. Oppdag hvordan de kjemper for planeten vår og menneskene som bor på den ved hjelp av resirkulert plast fra Bengaluru i India, kjøpt inn gjennom deres program for solidarisk handel, Community Trade. Gjennom handelen med The Body Shop får menneskene som er avhengig av å plukke søppel for å overleve, muligheten til en lønn å leve av, bedre sanitærforhold, bedre arbeidsforhold og den anerkjennelsen de fortjener.

Hvor stort problem er plast?


Det er ingen hemmelighet at plastavfall har blitt en global krise, og at planeten vår drukner i plast. Det påvirker livet i havet, men det påvirker mennesker også. I India blir så mye som en tredjedel av avfallet ikke samlet inn.

 

Dette har gitt grobunn for at 1,5 millioner mennesker, kjent som «søppelplukkere», uoffisielt jobber med å samle inn dette avfallet. I Bengaluru jobber The Body Shop med en organisasjon som med stolthet kaller seg «Green Force». De jobber sammen med søppelplukkerne, og jobber utrettelig med å rydde byens gater for avfall. Det kaller vi ekte helter!

 

Søppelplukkerne består stort sett av dialiter, også kjent som «de urørbare» – den laveste sosiale gruppen i Indias kastesystem. Dette betyr at de er sårbare for diskriminering og dårlige arbeidsforhold. Det er grunnen til at The Body Shop ønsker å gjøre mer enn å bekjempe forsøpling. De ønsker å være pådriver til sosiale endringer, og hjelpe med å myndiggjøre utsatte grupper av mennesker.

 

 

Hvordan skal de hjelpe?

The Body Shop ønsker å håndtere plastkrisen på en annerledes måte. Å slutte å bruke plast er ikke hele svaret. Dersom plast brukes ansvarlig, er dette et bærekraftig materiale. Vi trenger derfor å utnytte den plasten vi bruker på en bærekraftig måte. På jordkloden finnes plast i store mengder - som ikke blir kildesortert. Derfor har de startet et prosjekt i Bengaluru i India, der de betaler søppelplukkere en rettferdig pris for plasten de samler inn.

 

 

På denne måten får menneskene som er avhengig av å plukke søppel for å overleve, muligheten til en lønn å leve av, bedre sanitærforhold, bedre arbeidsforhold og den anerkjennelsen de fortjener. 


Community Trade er deres unike, uavhengig verifiserte program for solidarisk handel. Programmet hjelper deres handelspartnere over hele verden med å få tilgang til markeder, forbedre sin livssituasjon og investere i prosjekter som gagner lokalsamfunnet. 

 

 

Møt Annamma


Annamma har vært søppelplukker siden hun var barn. Nå er hun leder for et innsamlingssenter for tørt avfall. Med hjelp fra Plastics for Change og Hasiru Dala har Annamma fått ledertrening og hun sysselsetter nå en rekke mennesker, inkludert hennes ektemann. 


Annammas datter er med på et kurs i plastteknikk. Annamma ønsker at datteren skal fortsette karrieren i søppelhåndteringsbransjen.

 

 

Hva vil de gjøre med plasten de samler inn?


The Body Shop har begynt å bruke deres Community Trade resirkulert plast i deres 250ml Sjampo- og Balsamflasker.***


Etter at plasten er plukket og sortert i avfallshåndteringssentrene blir den vasket, presset sammen og transportert til Europa hvor den blir vasket igjen og sterilisert. Det ferdige materialet blir testet etter matvarestandard, og deretter resirkulert inn i The Body Shop sine flasker.

 

 

I fremtiden ønsker de å kjøpe mer Community Trade resirkulert plast fra deres partnere, til bruk i deres bærekraftige produktemballasje.
 Dette er bare starten av deres Community Trade-program og deres forpliktelse til å håndtere plastkrisen. 


***100% resirkulert plast, med 15% Community Trade resirkulert plast. Gjelder ikke deres plastkorker.

Sist endret - 15 januar 2020