Gavetips til baby og nybakte foreldre

Barn med bamse som sover
Sprell

Skal du i babyshower, dåp eller på barselbesøk? Da har vi gavetipsene til deg. Her er alt den nyfødte og de nybakte foreldrene trenger.

En veldig praktisk gave er bodyer, det er kanskje det man får mest av, men det finnes en rekke andre smarte ting du også kan gi. Her er gaveidéer du finner hos oss.

Gaver til baby

Smykker

Til dåp, fødselsgave til baby eller navnefest er et smykke med gullhjerte, sølvkrus med ulike motiver, smykke med emaljert marihøne, smykkeskrin eller sparebøsse gode tips. Smykkeskrin eller smykker er også fine babyshower-gaver.

hjertesmykker og smykkeeske
David Andersen: Gullhjerte, 2 990,- // Smykkeskrin, 996,- Bjørklund: Hjerte rubin 1 599,- // Aurora diamantsmykke 1 999,-

Bamse som roer ned barnet

En bamse som ikke er helt som alle andre bamser, er denne fra Moonie. Den har nemlig et helt spesielt lys i magen og er laget slik at den kan registrere når barnet gråter. Da aktiverer den en behagelig og naturlig lyd, som vil roe ned og hjelpe barnet til å sovne igjen.

- Dette er en helt super venn for den nyfødte! Denne myke og gode teddybjørnen har en godt innpakket LED-pære som gir lys. Den blir selvsagt ikke varm og er helt trygg for små å ha liggende i sengen.

- Bjørnen kan også lage lyd, blant annet lyden av mammas hjertelyd som de minste allerede er godt kjent med etter å ha ligget i magen. Lyden vil roe ned barnet og kan bidra til en fredelig nattesøvn.

kosedyr og body
Sprell: Bamse Moonie 799,- // Junior barneklær: Joha Body W/long Sleeves 299,- // ARK: Koseklut Dino 129,- // Ringo: Tinkafu Koppholder 299,-

Koseklut

Kosekluter er en enkel, men utrolig effektiv måte å gi babyer trygghet og komfort på. De er et uvurderlig verktøy for nybakte foreldre som ønsker å gjøre overgangen til foreldreskap så smidig som mulig. Ved å velge riktig koseklut og introdusere den på en hensiktsmessig måte, kan du bidra til å skape en trygg og beroligende atmosfære for babyen din.

Kosekluter er mer enn bare en klut; de er en følgesvenn som kan hjelpe babyen med å føle seg trygg og elsket i enhver situasjon. Du kan finne noen fine og myke kosekluter hos Sprell.

koseklut
Sprell

Kvalitetsklær som varer

Når det kommer til klær er det lurt å huske på at de minste vokser fort. Se gjerne etter plagg som babyen kan vokse i, som for eksempel en body med en ekstra rad knapper i skrittet og nedbrettbare ermer slik at barnet kan vokse en eller kanskje to størrelser.

- Velg klær og produkter av høy kvalitet, som kan gå i arv eller selges videre etter at man er ferdig med dem. Sørg også for at plaggene er enkle å ta av og på, slik at for eksempel bleieskift på farten blir mer overkommelig. Det gjør småbarnslivet så mye enklere, sier Line hos Polarn O. Pyret.

Baby med body
Barn med kjole med blå blomster på
Junior barneklær

TIPS!

Hos Polarn O. Pyret kan du levere inn fravokste plagg og få en verdisjekk som betaling. Plaggene selges videre i deres second hand-avdeling. Det er ikke feil å gi bort en barselgave fra bruktavdelingen heller. Mange vil sette pris på at man tenker på miljøet.

Du finner også et bredt utvalg av barneklær hos Junior Barneklær i bambus og ull.

- Vi anbefaler som regel å kjøpe størrelse 56 til nyfødte hvis ikke du vet at babyen er mindre enn gjennomsnittet. Nå i sommervarmen er body i bambus med sidelukning og nydelig kvalitet et godt gavetips. Vi har også et fint hentesett fra Lillelam i tynn ull, som er perfekt både i vogn og bilsetet. I tillegg finner du nydelige sparkedresser i velour som er fine når babyen skal pynte seg litt ekstra, tipser Randi hos Junior Barneklær.

Såpe og vask

Bestselger og barnas favoritt! Burt’s Bees Baby sjampo og vask samt naturlige badesåpe er perfekte for sensitiv hud med tårefri formula som skummer godt og ikke svir i øynene. Sjampoen vasker skånsomt uten å tørke ut eller irritere, mens badesåpen pleier huden med kokosolje, solsikkeolje og soyaproteiner. Begge produkter kan brukes fra nyfødtstadiet.

Prøv også den effektive og miljøvennlige flekkfjerneren fra På Stell. Sitronsåpen fjerner vanskelige flekker som tran, blåbær og blod uten skadelige kjemikaler, laget av naturlige økologiske oljer, mild for både barnehud og naturen.

Slik bruker du sitronsåpen:

  1. Gni såpen på flekken med så varmt vann som plagget tåler
  2. Hvis det er en gammel eller ekstra gjenstridig flekk – la plagget ligge et par timer i såpevannet slik at såpen får virke.
  3. Skyll eller vask i maskinen.
babyolje og badesåpe
På Stell sitronsåpe
Sprell

Gaver til nybakte foreldre

Lærerike bøker for mor og far

Det er mye å forberede seg på når man skal bli foreldre. Er det første barnet i tillegg? Da er det hvertfall mye å sette seg inn i. En bok som tar for seg de fleste små og store spørsmål er derfor en nyttig gave å gi bort i ventetiden.

ulike bøker
Norli: Null stress! - Europa rundt i jakten på et annerledes småbarnsliv 399,- // Verdens beste pappa - hakkespettbok for småbarnsfedre 300,- // Dine første år : her er vår historie 399,- // ARK: Småbarnsforeldre - alt du trenger å vite om barnets utvikling og helse 399,- // Lilleminis sovebok - tips og kunnskap for god søvn 0-2 år 391,-

“Lilleminis sovebok” helsesykepleier Maria Bakkeid har samlet den viktigste fagkunnskapen du trenger for å forstå babyens søvn og hva som påvirker den. Boken inneholder trygge, konkrete tips og verktøy for å hjelpe deg og barnet, fra nyfødt og opp til 2 års alder.

“Småbarnsforeldre” denne boken hjelper deg med å forstå barnets utvikling, immunforsvar og allmenntilstand. Den gir også gode råd om å ta vare på deg selv også i den kanskje mest krevende fasen i livet, sier Siri hos ARK.

Smykke til barselgave

Barselgave er gjerne ment som en gave fra far til mor, og da kjøper man ofte en varig gave som mor kan ha som minne resten av livet. Her har David Andersen flere alternativer. De har også mye fint å gi til dåp.

- Georg Jensen smykket som heter «Offspring» er inspirert av det unike og tette båndet mellom mor og barn, hvor det er to ringer som henger sammen i sølv.

You & Me smykket fra Efva Attling symboliserer “You and I are linked together by love”. Dette finnes i både gult og hvitt gull med diamanter på den ene ringen. Det finnes både i kjede, armbånd, ring og ørepynt.

“Together family” er et nydelig halssmykke som er en perfekt gave til en du er veldig glad i. Halssmykket er inspirert av kjærlighet og de menneskene vi omgir oss med. Tre mennesker som holder hender.

Halssmykke avbildet av mor og barn inni et hjerte er den perfekte gaven til en mor, til en som skal bli mor, eller til den nybakte moren. Dette finner du hos Bjørklund.

Thune har de klassiske og elegante smykkene “Mynt”. Disse kan du finne i hvitt gull, gult gull og sølv. Flere av disse kan også graveres for å skape et mer personlig preg.

smykker i gull, sølv og bronse med ulike figurer
Bjørklund: Mor&barn 599,- //Together family 1 399,- David-Andersen: Offspring, 4 700,-// You & Me smykke fra Efva Attling, 20 500,- Thune: Gullanheng Massiv Mynt 3 145,-

Utstyr til baby

Barnevogn er noe man bør investere i og denne fra Sprell har mange gode løsninger som gjør reisene fra A til B litt enklere. Det er flere forskjellige innstillinger som gjør ferden over brostein, snø eller sand overkommelig for store og små. En gave man kan gå sammen med flere for å spleise på.

Når sommerværet kommer for fullt med temperatur og solstråler, er det viktig å beskytte huden. Da er et pop-up telt perfekt å gi i gave. Det gir skygge og en UV-beskyttelse på 50+. Teltet har plass til to barn eller en voksen og et barn. Perfekt når den nybakte familien skal på strandturer til sommeren.

UV-telt og barnevogn
Sprell: Rosa pop-up telt 1099,- // Barnevogn Bugaboo Fox 14 999,-

Blomster til foreldrene

Mester Grønn har mange fine produkter til enhver anledning. Gaver som alle vil sette pris på.

- Blomster er alltid en hyggelig gave for å gratulere en hyggelig begivenhet. En dekorasjon kan være praktisk så de nybakte foreldrene slipper å tenke på å snitte stilker, finne fram vase osv.

En babysko med blomster er veldig søtt, eller blomster i en krone som er verdig en liten prins eller prinsesse. Det er også hyggelig å legge ved et lite kosedyr som barnet også kan ha glede av etter hvert, sier Tonje hos Mester Grønn.

blomsterbukett i gaveeske
Oppsats fra Mester Grønn

Ekstra oppmerksomhet til mor

Til babyshowers får man åpenbart mye gaver til babyen, men det er like viktig å huske på hun som bærer frem barnet. Har du en venninne, søster eller datter som skal bli mamma? Da kan du gi henne et gavekort på en hyggelig opplevelse dere gjør sammen etter at babyen har ankommet.

Fotpleie, manikyr eller en lunsj er et perfekt avbrekk fra en hektisk hverdag som nybakt mor. Hos oss finner du både Lakkbar, Lily Beauty og Storo hud- og fotpleie samt en rekke hyggelige spisesteder.

Must haves fra apoteket

Ønsker du å gi bort noe praktisk som garantert vil bli brukt? Lag en kurv med nødvendige produkter fra apotekene. Perfekt som gave til babyshower.