Gavetips til baby og nybakte foreldre

Barn med bamse som sover
Kollasj med baby klær og bøker
Norli: Bare Vent 199,- // Mine første år 279,- // Miraklenes tid 99,- // ARK: Nybakte foreldres overlevelsesguide, 199,- // Bare Barnemat 399,- // Moonie Bamse fra Sprell 769,- // Body og Hentesett fra Junior Barneklær

Skal du i babyshower, dåp eller på barselbesøk? Da har vi gavetipsene til deg. Her er alt den nyfødte og de nybakte foreldrene trenger.

Bodyer er kanskje det man får mest av og det er veldig praktisk, men det finnes en rekke andre smarte ting du også kan gi. Her er gaveidéene du finner hos oss.

Lærerike bøker for mor og far

Det er mye å forberede seg på når man skal bli foreldre. Er det første barnet i tillegg? Da er det hvertfall mye å sette seg inn i. En bok som tar for seg de fleste små og store spørsmål er derfor nyttig gave å gi bort i ventetiden.

- “Nybakte foreldres overlevelsesguide” er en superhendig bok pakket med praktiske råd og enkle tops som kan komme godt med den første tiden med baby i huset. “Bare bra barnemat” er også en superpopulær bok om alt man måtte lure på om barnemat, sier Siri hos ARK.

“Mine første år” fylles inn med viktige framskritt i barnets utvikling og gode minner fra morsomme hendelser. Det er morsomt å se tilbake på hva som er blitt skrevet når barnet blir eldre.

Bamse som roer ned barnet

En bamse som ikke er helt som alle andre bamser er denne fra Moonie. Den har nemlig et helt spesielt lys i magen og er laget slik at den kan registrere når barnet gråter. Da aktiverer den en behagelig og naturlig lyd, som vil roe ned og hjelpe barnet til å sovne igjen.

- Dette er en helt super venn for den nyfødte! Denne myke og gode teddybjørnen har en godt innpakket LED-pære som gir lys. Den blir selvsagt ikke varm og er helt trygg for små å ha liggende i sengen.

- Bjørnen kan også lage lyd, blant annet lyden av mammas hjertelyd som de minste allerede er godt kjent med etter å ha ligget i magen. Lyden vil roe ned barnet og kan bidra til en fredelig natts søvn.

Baby med body
Baby med varme klær
Polarn O. Pyret
Pakker og klær på et bord
Polarn O. Pyret

Kvalitetsklær som varer

Når det kommer til klær er det lurt å huske på at de minste vokser fort. Kun det mykeste er godt nok for de minste. Se gjerne etter plagg som babyen kan vokse i, som for eksempel en body med en ekstra rad knapper i skrittet og nedbrettbare ermer slik at barnet kan vokse en eller kanskje to størrelser.

- Velg klær og produkter av høy kvalitet, som kan gå i arv eller selges videre etter at man er ferdig med dem. Sørg også for at plaggene er enkle å ta av og på, slik at for eksempel bleieskift på farten blir mer overkommelig. Det gjør småbarnslivet så mye enklere, sier Line hos Polarn O. Pyret.

Tips!

Hos Polarn O. Pyret kan du levere inn fravokste plagg og få en verdisjekk som betaling. Plaggene selges videre i deres second hand-avdeling. Det er ikke feil å gi bort en barselgave fra bruktavdelingen heller. Mange vil sette pris på at man tenker på miljøet.

Du finner også et bredt utvalg av barneklær hos Junior Barneklær i bambus og ull.

- Vi anbefaler som regel å kjøpe størrelse 56 til nyfødte hvis ikke du vet at babyen er mindre enn gjennomsnittet. Nå i sommervarmen er body i bambus med sidelukning og nydelig kvalitet et godt gavetips. Vi har også en fint hentesett fra Lillelamm i tynn ull, som er perfekt både i vogn og bilsete. I tillegg finner du nydelige sparkedresser i velour som er fint når babyen skal pynte seg litt ekstra, tipser Randi hos Junior Barneklær.

Kollasj med ting til baby fra apoteket
Inotyol salve bleieutslett, 154,- // Sitronsåpe til flekker på ullkær og andre tekstiler, 149,- // Ammeinnlegg, 129,- // Dr. Greve badeolje, 134,- // Philips Avent Soothie smokk, 184,-

Must haves fra apoteket

Ønsker du å gi bort noe praktisk som garantert vil bli brukt? Lag en kurv med nødvendige produkter fra apoteket. Perfekt som gave til babyshower.

Kollasj med smykker, smykkeskrin og kopp til baby
David-Andersen: Smykke fra Georg Jensen, 3850,- // You & Me smykke fra Efva Attling, 15900,- // Gullhjerte, 2049,- // Sølvkrus, 3880,- // Smykke med emaljert marihøne, 890,- // Sparebøsse fra Georg Jensen, 1199,- // Smykkeskrin, 996,-

En gave som varer

Barselgave er gjerne ment som en gave fra far til mor, og da kjøper man ofte en varig gave som barnet kan ha som minne resten av livet. Her har David Andersen flere alternativer. Passer også til dåp.

- Georg Jensen smykket er inspirert av det unike og tette båndet mellom mor og barn, hvor det er to ringer som henger sammen. You & Me smykket fra Efva Attling symboliserer “You and I are linked toghether by love”.

- Til dåp eller navnefest er et smykke med gullhjerte, sølvkrus med ulike motiver, smykke med emaljert marihøne eller sparebøsse fra Georg Jensen blant våre tips. Smykkeskrin eller smykker kan også fint gis som gave i for eksempel babyshowers.

Blomster med bamse i
Mester Grønn

Blomster til foreldrene

Mester Grønn har mange fine produkter til enhver anledning. Gaver som alle vil sette pris på.

- Blomster er alltid en hyggelig gave for å gratulere med en hyggelig begivenhet. En dekorasjon kan være praktisk så de nybakte foreldrene slipper å tenke på å snitte stilker, finner fram vase osv. En babysko med blomster er veldig søtt, eller blomster i en krone som er verdig en liten prins eller prinsesse. Det er også hyggelig å legge ved et lite kosedyr som barnet også kan ha glede av etter hvert, sier Tonje hos Mester Grønn.

En mor som holder et barn
Polarn O. Pyret

Ekstra oppmerksomhet til mor

Til babyshowers får man åpenbart mye gaver til babyen, men det er like viktig å huske på hun som bærer frem barnet. Har du en venninne, søster eller datter som skal bli mamma? Da kan du gi henne et gavekort på en hyggelig opplevelse dere gjør sammen etter at babyen har ankommet.

Fotpleie, manikyr eller en lunsj er et perfekt avbrekk fra en hektisk hverdag som nybakt mor. Hos oss finner du både Lakkbar, Lily Beauty og Storo hud- og fotpleie samt en rekke hyggelige spisesteder.