Alt til førsteklassingen

Barn som hopper utendørs
Skolebarn som leker med fargekritt
Ark: Beckmann sekk med hjort

Barn og foreldre venter spent på første skoledag. Her er tipsene til hva du bør ha klart før den store dagen!

Skolesekk, pennal, matboks og drikkeflasker hører med når man skal begynne på skolen. Dette er veldig stas for de små, som endelig skal bli store skoleelever.

- Til førskolestart er det mange spente og vordende førsteklassinger som synes skolesekken er veldig stas. Hos oss finner du flere farger og motiver å velge mellom, så det er greit å være tidlig ute slik at du får tak i sekken som skoleeleven aller helst ønsker seg. Det finnes også pennal, matboks og drikkeflaske i samme design, sier Siri hos Ark.

Løs oppgaver sammen med barnet for å øke lærevilje og mestringsfølelse.

- Hvis man er litt nervøs før skolestart er det betryggende å ha skoleutstyret på plass, Det er også fint å øve seg på litt oppgaver i aktivitetshefter på forhånd, sier Siri.

To barn med skolesekker og produktbilder av fem skolesekker
Øverst - Ark: Beckmann sekker med motiv av isbjørn, ninja eller hunder 999,- // Nederst - Norli: Frii of Norway sekker 699,-
Produktbilder av penal, fargeblyanter og notatbøker
Ark: Beckmann pennal ninja/isbjørn 299,- // YOLO pennal m/kalkulator søtsaker/dinosaur 200,- // Norli: Faber Castell 12pk fargeblyanter 179,- // Flying Tiger Copenhagen: notatbøker, oppgavebok, gel-penner

Skolesekk til første klasse

Pass på at skolesekken passer til barnets kropp, slik at den sitter godt og vekten fordeles riktig på barnets rygg og skuldre. Derfor er det viktig at skolebarnet er med i kjøpsprosessen, slik at de kan prøve den på.

Et godt tips er å la barnet gå litt rundt i butikken for å kjenne at sekken sitter godt og at det er lett å bevege seg med skolesekken på ryggen.

Flere sekker har muligheter til å justere ryggen, slik at sekken til en viss grad kan vokse med barnet. Skolesekken bør ikke henge lenger ned enn 10 cm under barnets midje.

NOEN PRAKTISKE TIPS

  • Sjekk at barnet klarer å åpne og lukke sekken selv.
  • Spennene bør være solide og ha enkel betjening.
  • Sjekk at skolesekken er utstyrt med nok refleks.
  • Et vanntett trekk til å dra utenpå sekken er bra å ha på dager med regn. Noen skolesekker har et eget regntrekk i lokket, slik at man enkelt kan folde det ut og trekke det rundt hele sekken hvis det plutselig kommer en skur.
  • Planlegg en øve-dag hjemme. Snakk med barnet om hvordan det er lurt å pakke sekken. La barnet kjenne forskjellen på når vekten er ulikt fordelt. At det er smart å legge det tyngste nederst i sekken og inn mot ryggen er en kunnskap som man har bruk for hele livet.

Spennende skolesaker

Det finnes et bredt utvalg skrivesaker i alle slags farger og mønstre. Det blir ekstra gøy for den nye skoleeleven å begynne på skolen med skrivesaker de liker og som de kanskje også har valgt ut selv. Du finner skrivesaker hos bokhandlene, Flying Tiger Copenhagen og Clas Ohlson.

Skolebøker utstilt i butikken
Jente på stranden i t-skjorte og shorts
Polarn O. Pyret: grå t-skjorte 149,- // Bøker fra Norli: Hvordan begynne på skolen // Skolestart i Skogen // Bokstavene i rim og regler // ABC // Frans begynner på skolen

Barnebøker for førsteklassinger

Boken til Anna Fiske om hvordan man begynner på skolen tar for seg små og store spørsmål knyttet til skolestart. Den ufarliggjør den store overgangen fra det å være førskolebarn til å begynne i 1. klasse, og er en fin bok å lese med barnet før den store dagen kommer.

I tillegg finner du en rekke andre barnebøker hos Ark og Norli, som er perfekte for barn og spente foreldre i forkant av skolestart.

Norlis anbefalinger:

  • Hvordan begynner man på skolen? av Anna Fiske
  • Skolestart i skogen av Nicolai Houm
  • Frans begynner på skolen av Christine Nöstlinger
  • Bokstavene i rim og regler av Anne-Lise Gjerdrum
  • ABC av Mari Kanstad Johnsen
Gutt som smiler på stranden
Gutt står ute ved et gjerne i t-skjorte
Junior Barneklær: Grunt T-skjorte 299,- // Cubus: T-skjorte 89,-
Gutt henger oppned i klatrestativ med regnbukse og jakke
Jente smiler og har på seg vindjakke, jeans og sneakers
Junior Barneklær: Kattnakken regnsett 899,- // Polarn O. Pyret: Vanntett skalljakke 899,-

Klær til første skoledag

Cubus har fargerike og myke plagg, som er midt i blinken for aktive barn. Butikken har et bredt utvalg av klær til skolebarn i størrelse 92-128.

Knyting og strikk i livet i stedet for knapper gjør det enkelt for barna å kle på seg selv, sier Victoria hos Cubus.

Hos Junior Barneklær fører de flere merker med gode kvalitetsklær for barn i aktivitet.

Husk at du også finner et bredt utvalg klær til skolebarn hos Kappahl, Polarn O. Pyret og Cubus.

Husk regntøy også!

Selv om barnet starter i august, kan det fort komme et regnskyll.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00