Alt til førsteklassingen

Barn som hopper utendørs
Gutt og jente står med ryggen mot kamera med genser, bukse og skolesekk på ryggen
To barn utendørs i en vanndam kledd i regntøy, sydvest og gummistøvler
Bechman-sekker fra Ark // Regntøy fra Junior Barneklær

Barn og foreldre venter spent på første skoledag. Her er tipsene til hva du bør ha klart før den store dagen!

Skolesekk, pennal, matboks og drikkeflasker hører med når man skal begynne på skolen. Dette er veldig stas for de små, som endelig skal bli store skoleelever.

- Til skolestart er det mange spente og vordende førsteklassinger som synes skolesekken er veldig stas. Hos oss finner du flere farger og motiver å velge mellom, så det er greit å være tidlig ute slik at du får tak i sekken som skoleeleven aller helst ønsker seg. Det finnes også pennal, matboks og drikkeflaske i samme design, sier Siri hos Ark.

Løs oppgaver sammen med barnet for å øke lærevilje og mestringsfølelse.

- Hvis man er litt nervøs før skolestart er det betryggende å ha skoleutstyret på plass, Det er også fint å øve seg på litt oppgaver i aktivitetshefter på forhånd, sier Siri.

Pennal med gamingkontroll på forsiden, turkis og rosa pennal, to barnebøker.
Ark: Pennal Yolo Rom Tie Day, 180,- // Pennal Yolo Gaming, 239,-
Fire skolesekker for barn i ulike mønstre
Bechman-sekker fra Ark, 999,-
Gutt med Pikachugenser
Genser fra Name It

Skolesekk til første klasse

Pass på at skolesekken passer til barnets kropp, slik at den sitter godt og vekten fordeles riktig på barnets rygg og skuldre. Derfor er det viktig at skolebarnet er med i kjøpsprosessen, slik at de kan prøve den på.

Et godt tips er å la barnet gå litt rundt i butikken for å kjenne at sekken sitter godt og at det er lett å bevege seg med skolesekken på ryggen.

Flere sekker har muligheter til å justere ryggen, slik at sekken til en viss grad kan vokse med barnet. Skolesekken bør ikke henge lenger ned enn 10 cm under barnets midje.

NOEN PRAKTISKE TIPS

  • Sjekk at barnet klarer å åpne og lukke sekken selv.
  • Spennene bør være solide og ha enkel betjening.
  • Sjekk at skolesekken er utstyrt med nok refleks.
  • Et vanntett trekk til å dra utenpå sekken er bra å ha på dager med regn. Noen skolesekker har et eget regntrekk i lokket, slik at man enkelt kan folde det ut og trekke det rundt hele sekken hvis det plutselig kommer en skur.
  • Planlegg en øve-dag hjemme. Snakk med barnet om hvordan det er lurt å pakke sekken. La barnet kjenne forskjellen på når vekten er ulikt fordelt. At det er smart å legge det tyngste nederst i sekken og inn mot ryggen er en kunnskap som man har bruk for hele livet.

Spennende skolesaker

Det finnes et bredt utvalg skrivesaker i alle slags farger og mønstre. Det blir ekstra gøy for den nye skoleeleven å begynne på skolen med skrivesaker de liker og som de kanskje også har valgt ut selv. Du finner skrivesaker hos bokhandlene, Flying Tiger Copenhagen og Clas Ohlson.

Skolebarn i regnklær med forskjellige farger
Regntøy fra Name It

Barnebøker for førsteklassinger

Boken “Skolestart og følelsene mine” av Stephanie Couturier tar barna gjennom gjenkjennelige situasjoner og forklarer følelsene som oppstår, noe som gir oppmuntring og konkrete tips til hvordan de skal takle dem. “Nye bestevenner” av Helena Boss er også en bok som passer bra for 5-6 åringer som skal lære å lese. Den handler om Aksel, som starter på skolen og blir venn med Omar.

I tillegg finner du en rekke andre barnebøker hos Ark og Norli, som er perfekte for barn og spente foreldre i forkant av skolestart.

Mørkeblå høyhalset genser og grå genser med flettestrikk.
Mørk blå regnbukse, mønstret blå/oransje regnjakke, mønstret vinrød/aprikos regnjakke, vinrød regnbukse
Junior Barneklær: Half-Zip fra Ralph Lauren, 1699,- // Regnbukse fra Reima, 499 // Regnjakke fra Reima, 499,-

Klær til første skoledag

Hos Junior Barneklær finner du flott regntøy fra blant annet Celavi! I tillegg til flere etterspurte plagg til høsten, slik som half-zip fra Ralph Lauren i både navy og grå.

Husk at du også finner et bredt utvalg klær til skolebarn hos Kappahl, Polarn O. Pyret og Cubus.

Her er alt du trenger til barnehagestart!

Produkter

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 16:00
Åpent i dag 10:00 - 16:00
Åpent i dag 10:00 - 16:00