Dette trenger du til barnehagestart

jenter som leker ute
Name it: Sweat cardigan 379,- // Sweat kjole 379,-
inneklær til gutt og jente
Polarn O. Pyret: Collegegenser katt/dinosaur 349,-// T-skjorter dinosaur/skogdyr 179,- // bukse dinosaus 299,- // Tights katt 249,-
Jente med marineblå sløyfe
Gutt med trelastebil
Woolland: Bergen ullbodyer 400,-
uteklær til gutt og jente
Junior Barneklær: Reima foret regnjakke 499,- og regnbukse 499,-
alt du trenger til skole og barnehage
Ark: Beckmann 12l sekker 399,- // Beckmann matbokser 150,- // Bok Barnehagen min 199,- // Bok Hvem er Vaffeltyven 249,-
Gutt i skogen
Junior Barneklær: regnsett Celavi 799,-
Jente i burgunder sommerfuggeljakke
brettede ullklær i mange nyanser
Name It Jakke / Name Ullklær
Barn i rosa regntøy
Name It Regnklær
Barn på gård
gutt på trebru med snekkerbukse
Name It Ull / Wolland Snekkerbukse
baby med kosekanin og rosa ullbody
Wolland Ull

Vi vet hva som trengs til barnet skal begynne i barnehagen, fra plagget helt innerst mot huden til parkdresser, regnsett og tilbehør!

I noen barnehager er de flinke til å dele ut utstyrslister, men det viktigste er å se an barnehagen og om barna er mye ute eller inne, og om de får lunsj eller må ha med seg matpakke.

Sommertøy

Begynner barnet i barnehagen i august/september kan det fremdeles være sol og sommer. Da er det lurt å ha med sandaler eller lette sko, ekstra skift med sommertøy, solhatt, solkrem og solbriller.

Ull er gull

Når det begynner å bli kjølig ute er det viktig å bruke ull innerst. Ull isolerer, og transporterer fukt slik at barnet holder seg varm og tørr gjennom hele dagen. Har du et barn med atopisk eksem kan ull irritere huden. Da kan tøy i bambus være et godt alternativ.

Gode klær å bevege seg i

Klær til barnet bør være myke og gode å bevege seg i. Velger du kvalitet får du også ofte mer slitesterke plagg. Dette gjelder spesielt yttertøy og regntøy som for de minste ikke slites ut før de vokser fra det.

Barnehagesekk

Går barnet ditt i en barnehage der de er på tur er det viktig med en god sekk. En sekk med lommer utenpå beregnet på vannflasker kan være lurt. Barn blir ofte veldig tørste når de er på tur.

Barnehagekrim

Er barna ekstra spente på barnehagen, kan det være ekstra gøy med bøker og historier om barnehagen. Ark anbefaler deres spennende nyhet: barnehagekrimboka Hvem er vaffeltyven, der et mysterium må løses av Kråkeslottet barnehages egne detektiver! De anbefaler også bestselgeren Barnehagen min, med klaffer og oppgaver i kjente situasjoner i barnehagen.

Mat og drikke i barnehagen

I noen barnehager får de lunsj, i andre trenger barna å ha med seg egen matpakke. Det er viktig med drikkeflasker og matbokser barna kan håndtere selv.

Kan barnet ha med egne leker i barnehagen?

I de fleste barnehager er det forbudt å ha med egne leker hjemmefra. Men om barnet trenger en smokk, koseklut eller et kosedyr til trygghet, sovetiden eller trøst, er som regel dette greit så lenge det blir oppbevart på plassen til barnet.

Skal barnet ditt sove inne eller ute i barnehagen?

Skal barnet sove ute må du kanskje ha en sovevogn stående i barnehagen – andre ganger har barnehagen egne vogner. Til vognen bør du ha vognpose tilpasset årstiden, myggnett og regntrekk. Noen barnehager krever at du har med sengetøy om barnet sover inne. Skal barnet sove i spesielle klær (for eksempel tynn ulldress) bør den også bli med.

Utstyrsliste til barnehagen

  • Tøfler
  • Bleier
  • Klesskift (minst ett helt skift, gjerne to. Ha gjerne ekstra basisplagg som strømpebukser, sokker og bodyer)
  • Yttertøy etter årstiden
  • Lue (type etter årstid), eventuell hals og votter/hansker
  • Regntøy og støvler (de minste barna som kryper mer enn de går kan med fordel ha regnsokker eller annet mykt fottøy da de ofte krabber ut av støvlene)
  • Sinksalve, kuldekrem og solkrem etter årstid og behov
  • Matboks og eventuell drikkeflaske
  • Bamse, smokk, koseklut (eller annet overgangsobjekt som gir barnet trøst)

Husk å merke alt med barnets navn! Hos Polarn O. Pyret har de tekstiltusjer til merking av klær.

God barnehagestart!

Finn alt du trenger til førsteklassingen her.