Fristene du må huske før 17.mai

Dame i rød bunad
Embla bunader
Tre damer som har piknik i en hage
Nikita
Mann i dress og noen som tar mål av dressen
Flexi Systue

Trenger du hårklipp, rens av dress, skjorte, kjole, bunadsølv eller reparasjon av en sko før nasjonaldagen? Det kan lønne seg å være tidlig ute.

Trenger du en hårklipp før den store dagen?

Sett av tid til hårklippen i starten av mai! Frisørene anbefaler å bestille i god tid, helst allerede nå. Timelistene fylles raskt opp.

Se bestillingsinfo hos Auster, Cutters og Nikita, husk å velge Storo Storsenter.

Tilpasse og rense bunad, skjorte eller dress?

Hos Flexi Systue kan du levere dress, kjole og skjorter til tilpasning. Det tar som regel en uke å få klart, men husk at det alltid er lurt å være tidlig ute for å være helt sikker! Skal du tilpasse bunaden til 17. mai må den leveres senest to uker før.

Flexi Systue finner du i 4. etasje.

Husk at du også finner Embla Bunader hos oss, med alt du trenger til bunaden! Du må beregne god tid hvis du skal levere inn bunaden din hos skredderen til Embla.

Dersom du skal rekke å rense bunad, dress og skjorte før nasjonaldagen, må dette leveres inn hos Storo Rens og Skjorteservice minst en uke i forkant. Men ettersom det ofte er hektisk i denne perioden, anbefaler de å levere inn så raskt som mulig.

Storo rens og skjorteservice finner du ved innkjøring til p-hus ved U1.

Tips!

Nikita har tilbud på barne- og ungdomsklipp mandager og tirsdager.

BARNAS DAG (0-12 år) TIRSDAGER 379,-

UNGDOMKLIPP (13-17 år) MANDAGER 429,-

Dame med burgunger bunad
Dame med bunadsring
Embla Bunader

Frister for levering av sølv til rens eller reparasjon

La smykkene skinne på den store dagen!

Bjørklund: Lettere puss kan gjøres i butikken frem til 16. mai, såfremt det ikke er for stor pågang. Dyprensende puss tar 14 dager. Bjørklund har også en trommel for dyprens, hvor det tar 1 dag for alle typer sølv/søljer.

Thune: Fristen for å levere søljer og sølv til reparasjon er 2. mai, slik at det kan sendes til verksted og returneres 16.mai. Ellers kan du levere inn søljer til rens og tromling i butikk frem til 15.mai, avhengig av kapasitet.

David-Andersen: Skal du ha grundig puss av sølvet ditt, ved for eksempel forgylling, oksidering eller reparasjon av søljer, bør du beregne minst 3 uker. Fristen for å levere er 8. mai for å få sølvet ferdig til 16. mai. Enkel puss gjøres i butikken frem til og med 16. mai, avhengig av pågang.

I tillegg fører de stort sett alt av sølvpuss, så de hjelper gjerne med veiledning slik at du kan pusse sølvet enkelt hjemme.

Bunadsko og skjørtet på en bunad

Reparer sko, bunadsvesker og skinnprodukter

Mister Minit forteller at du kan levere inn dressko og bunadssko til dem helt fram til 16.mai.

Mange kommer i siste liten og da kan det hope seg opp, så her gjelder det også å komme på banen tidlig.

Du kan også få bunadsvesker og de fleste skinnprodukter reparert hos Mister Minit. Fristen avhenger av reparasjonens omfang.

Mister Minit finner du i 3. etasje.

To kransekaker i ulike størrelse pyntet med flagg og bonbons på et bord
Dame med hvit bunad
Embla Bunader

Kransekake på bordet?

Skal du bestille kransekake til familie og gjester, kan Baker Hansen hjelpe. De kan lage smakfull ferdig kransekake for deg til 17. mai. For å få kransekaken i tide til den store dagen, må du bestille senest 15.mai kl. 11.00, så du kan hente den 16. mai. Baker Hansen lager også andre festkaker på bestilling - se utvalget her!

Forresten, hva med å bake din egen deilige ostekake? Se oppskriften vår da vel!

Få en skinnende bil til 17.mai

Husk at bilen også bør skinne til nasjonaldagen. For time hos Lemonwax kan du ringe 90631676 eller bestille time i appen. Alle som bestiller vil bli prioritert.

Lemonwax finner du i p-huset i U2.

Sjekk værmeldingen!

Vær forberedt på været. Du finner regnponchoer i sportsbutikkene, Clas Ohlson og utvalgte klesbutikker. Her er det også lurt å være tidlig ute, før alle blir utsolgt. Vitusapotek og Boots apotek har gnagsårplaster - alltid lurt å ha liggende!

Embla Bunaders sjekkliste

Embla Bunader anbefaler deg å sjekke disse tingene nå, så du er klar til nasjonaldagen!

  • Gå over bunad og skjorte med støvrull. Finner du flekker, kan personalet hos Embla vise deg hvordan du fjerner den trygt med flekkfjerner.
  • Lukter bunaden innestengt? Heng den ut i et par timer så den får luftet seg, så forsvinner lukten.
  • Har du alt tilbehøret du trenger? Embla har sko, sølv, bunadsskjorter, hårpynt og strømper til bunad.
  • Husk å stryke/dampe bunaden og skjorta! Om bunaden har fått litt skrukker kan du gjerne dampe den hengende. Er du usikker på hvordan du stryker skjorta på en effektiv måte? Sjekk Emblas fremgangsmåte!