Fristene du må huske før 17.mai

Dame i rød bunad
Embla bunader
Tre damer som har piknik i en hage
Nikita
Mann i dress og noen som tar mål av dressen
Flexi Systue

Har du behov for hårklipp, rens av dress, skjorte, kjole, bunadsølv eller reparasjon av en sko, før feiring av nasjonaldagen? Det kan lønne seg å være tidlig ut

Trenger du en hårklipp før den store dagen?

Sett av tid til hårklippen i starten av mai! Frisørene anbefaler å bestille i god tid, helst allerede nå. Timelistene fylles raskt opp.

Du finner bestillingsinfo hos Auster, Cutters, Nikita og Sayso på Storo Storsenter.

Tilpasse og rense bunad, skjorte eller dress?

Hos Flexi Systue kan levere inn dress, kjole og skjorter til tilpasning. Det tar som regel en uke å få klart, men husk at det alltid er lurt å være tidlig ute for å være helt sikker! Skal du tilpasse bunaden til 17. mai må den leveres senest to uker før. Husk at du også finner Embla Bunader hos oss, med alt du trenger til bunaden! Du må beregne god tid hvis du skal levere inn bunaden din hos skredderen til Embla.

Flexi Systue finner du i 4. etasje.

Dersom du skal rekke å rense bunad, dress og skjorte før nasjonaldagen, må dette leveres inn hos Storo Rens og Skjorteservice minst en uke i forkant. Men ettersom det ofte er hektisk i denne perioden, anbefaler vi å levere inn så raskt som mulig.

Storo rens og skjorteservice finner du ved innkjøring til p-hus i U1.

Tips!

Nikita og Sayso barne- og ungdomsklipp mandager og tirsdager.

BARNAS DAG (0-12 år) 329,-

UNGDOMKLIPP (13-17 år) 399,-

Dame med burgunger bunad
Dame med bunadsring
Embla Bunader

Frister for levering av sølv til rens eller reparasjon

Bjørklund: Lettere puss kan gjøres i butikken frem til 16. mai, såfremt det ikke er for stor pågang. Dyprensende puss tar 14 dager. Bjørklund har også en trommel for dyprens, hvor det tar 1 dag for alle typer sølv/søljer.

Thune: Fristen for å levere søljer og sølv til rens og reparasjon er 2. mai.

David-Andersen: Skal du ha grundig puss av sølvet ditt, ved for eksempel forgylling, oksidering eller reparasjon av søljer, bør du beregne minst 3 uker. Enkel puss gjøres i butikken frem til og med 16. mai, avhengig av pågang.

Siste innlevering av reparasjoner hos David Andersen er 5. mai, men hvis du har mulighet til å hente på kveldstid 16. mai er 9. mai absolutt siste frist. Ved forgylling, forsølving og andre typer oppussing av bunadssølv som vi ikke kan gjøre i butikk gjelder de samme fristene som over.

Enkel puss kan vi gjøre i butikk hvis vi har kapasitet. I tillegg har vi stort sett alt av sølvpuss, så vi hjelper gjerne med veiledning slik at man kan pusse sølvet enkelt hjemme.

- Vi har bunadslørdag lørdag 30. april med fokus på bunadssølv og 20 prosent på alt av sølvpuss, tipser Isabell hos David Andersen.

Bunadsko og skjørtet på en bunad

Reparer sko, bunadsvesker og skinnprodukter

Mister Minit anbefaler å levere inn bunadssko og dressko senest 12. mai, men i nødstilfeller kan du levere inn en dag i forveien. Mange kommer i siste liten og da kan det hope seg opp, så her gjelder det også å komme på banen tidlig.

Du kan også få bunadsvesker og de fleste skinnprodukter reparert hos Mister Minit. Fristen avhenger av reparasjonens omfang.

Mister Minit finner du i 3. etasje.

To kransekaker i ulike størrelse pyntet med flagg og bonbons på et bord
Dame med hvit bunad
Embla Bunader

Kransekake på bordet?

Skal du bestille kransekake til familie og gjester, kan Baker Hansen hjelpe. De kan lage smakfull ferdig kransekake for deg til 17. mai. For å få kransekaken i tide til den store dagen, må du bestille senest fredag 13. mai, så du kan hente den 16. mai.

Få en skinnende bil til 17.mai

Husk at bilen også bør skinne til nasjonaldagen. For time hos Lemonwax kan du ringe

90631676 eller bestille time i appen. Alle som bestiller vil bli prioritert.

Lemonwax finner du i p-huset i U2.

Sjekk værmeldingen!

Husk å stille forberedt på været! Du finner regnponchoer i sportsbutikkene, Clas Ohlson og utvalgte klesbutikker. Her er det også lurt å være tidlig ute, før alle blir utsolgt. Vitusapoteket og Boots apotek har gnagsårplaster - alltid lurt å ha liggende!

Embla Bunaders sjekkliste

Embla Bunader anbefaler deg å sjekke disse tingene nå, så du er klar til nasjonaldagen!

  • Gå over bunad og skjorte med støvrull. Finner du flekker, kan personalet hos Embla vise deg hvordan du fjerner den trygt med flekkfjerner.
  • Lukter bunaden innestengt? Heng den ut i et par timer så den får luftet seg, så forsvinner lukten.
  • Har du alt tilbehøret du trenger? Embla har sko, sølv, bunadsskjorter, strømpebukse og strømper til bunad.
  • Husk å stryke/dampe bunaden og skjorta! Om bunaden har fått litt skrukker kan du gjerne dampe den hengende. Er du usikker på hvordan du stryker skjorta på en effektiv måte? Sjekk Emblas fremgangsmåte!