Vårens festantrekk til menn

Mann som smiler i lindress
Mann som sitter i en trapp
Mann som smiler i dress
Bilde 1: Volt: Overshirt fra These Glory Days, 1399,- // Rosa skjorte fra These Glory Days, 799,- // Bukse fra These Glory Days, 1099,- // Sko fra Human Scales, 1899,- // Bilde 2: Bukse fra oscar Jacobsen, 1699,- // Frisild blazer, 5499,- // Pique fra Lindeberg, 1699,- // Sneakers fra Garment Project, 1800,- // Solbriller fra Krogh Optikk

På jakt etter antrekk til 17. mai, bryllup eller sommerfest? Sjekk ut vårens feteste dresser, eller sjekk ut et kreativt og kult alternativ til bunaden.

Lin til 17. mai og bryllup

Lin hører vår og sommer til, og er et supert alternativ til 17. mai, sommerbryllup, konfirmasjon og andre festlige anledninger. Stoffet er både behagelig og luftig, noe som gjør det ideelt for varmere festdager.

I bryllup er det ofte pen kleskode som gjelder og en hel dress er å foretrekke, men undersøk gjerne med brudeparet hva som forventes.

Til 17. mai og sommerfest kan du tone det litt ned og kombinere linjakken med en chinos. Bruk gjerne en pique under, som et alternativ til den tradisjonelle skjorten.

Les mer om antrekk til bryllup her.

Mann med dress
Mann med dress
Bilde 1: Follestad: Frisild Houston Bukse, 2499,- // Frisild Sorrento Blazer, 5999,- // Bilde 2: Volt: Archer lindress fra The glory days, 5 795,-

Slik skal en klassisk dress sitte

Alle trenger en sort dress i klesskapet, men det anbefales å ha en alternativ farge også. Det kan være blå, grå, beige eller en annen farge du foretrekker. Uansett hvilken dress du er ute etter, finner du et stort utvalg hos blant annet Dressmann, Follestad, 4 Men, Jack & Jones og Volt.

En huskeregel for alle dresser er at den skal følge kroppens linjer uten å være for smal eller vid. Det skal sitte pent over skuldrene uten å trekke eller bule, mens ermene avsluttes rett ved håndleddet. Livet på buksen bør ha en lengde som møter skoene, men kan variere ut i fra hvilke sko du bruker.

Når du skal ha dress er du nødt til å prøve for å sikre at den sitter som den skal. Gå derfor i fysisk butikk for å få hjelp av butikkansatte til å finne riktig størrelse og passform.

Les mer om dress og hvordan den bør sitter her.

Mann med dress
Volt: Archers dress i bomull og lin fra The Glory Days, 2499,-

Stilfullt tilbehør

For en avslappet og vårlig look kan du gjerne bruke hvite sneakers til dress. På 17. mai går man mye og da er det viktig med komfortable sko. For mer høytidelige anledninger som konfirmasjon og bryllup er det pent med dressko.

Sjekk alltid værmeldingen før du bestemmer deg for antrekk. Er det varmt i været kan det være fint å bruke en kortermet pique eller en tynn skjorte. Dersom det er kjølig kan et alternativ være å bruke genser under dressjakken for litt ekstra varme.

Du kan også bytte ut det tradisjonelle slipset med et lekkert silkeskjerf i halsen, for å få litt ekstra farge og varme til antrekket.

Mann som går ned en trapp
Mann med sølje
Carlings: Stay jeans, 599,- // Embla Bunader: Sort bunadsskjorte, 5000,- // Silkeskjerf fra Tyrihans, 1150,- // Sølje, 4360,-
Mann med bunad
Embla Bunader: Gudbrandsdalbunad med Eufemia silkeskjerf fra Tyrihans i halsen.

Bunad til herre

Har du lyst på bunad? Embla Bunader leverer de mest staselige herrebunadene i Norge, inkludert Rogalandsbunad, Hallingdalbunad, Romeriksbunad, Nordlandsbunad og mannsbunad fra Vest-Telemark. Alle herrebunadene fra Embla har ekte skreddersøm.

Her finner du også et bredt utvalg av bunadskjorter, silkeskjerf, bunadssko, hatter og annet tilbehør, hvis du ønsker å oppgradere bunaden.

Tips!

Ønsker du et kreativt alternativ til bunad? Style bunadskjorten med en jeans eller dressbukse!