Gi bunaden et personlig preg!

Dame i bunad
Dame i bunad
Dame i bunad
Silkeskjerf 1150,- // Hvit silkeskjorte 3500,-
Damer i bunad som sitter ved et tildekket bord
Dame i bunad
Bunadsskjorter 4000,- // Brodert hårbøyle 1500,- // Ørepynt 639,- // Sjal 1100,-

Vi elsker den tradisjonelle bunaden, men kanskje du vil gi den en mer personlig touch til årets begivenheter?

Embla Bunader viser oss det kreative tilbehøret som skaper et personlig preg. Enten du vil legge til noen kreative detaljer eller kjøre på i stor stil - sjekk Emblas tips!

Kreativ med skjorter og skjerf i silke

Hos Embla elsker de å style bunader! De er spesielt glade i å piffe opp bunaden med silkeskjorte og silkeskjerf i forskjellige farger og mønstre.

- Silkeskjerf et tilbehør som har kommet for å bli! Rundt hver 17. mai får vi kunder som har sett andre med dette, og får hjelp av oss til å finne det fineste til seg og sin bunad, forteller Sophie fra Embla bunader.

- Det er kjempestort utvalg i både mønstre og farger, som gjør at alle kan skape sitt personlige preg. Her er det store variasjonsmuligheter! Du kan for eksempel ha skjerfet i halsen, inni skjorta, utenpå skjorta, eller i håret.

De siste årene har Embla også merket at mange ønsker å bytte ut de tradisjonelle, hvite linskjortene med fargede eller mønstrede skjorter som gjør mer ut av seg. Det synes Sophie er kjempegøy.

- Ønsker du en stor endring i uttrykket, er en luksuriøs silkeskjorte en klar vinner! Det setter et veldig personlig preg på bunaden, og du får fremhevet akkurat de fargene du selv liker. Velg mellom ensfargede skjorter i vakre nyanser, eller skjorter med mønster som gjør enda mer ut av seg. I tillegg kan de brukes til bukser eller et skjørt om du bare vil pynte deg litt ekstra til vanlig også!

Hennes favoritt er en mørk burgunder silkeskjorte. Når den har stått utstilt, har den fått masse oppmerksomhet. Med god grunn, mener hun. Ikke bare er den vakker, den skaper et helt eget uttrykk, og passer godt til flere hudtoner.

Dame i bunad
Dame i bunad
Silkeskjorte 5000,- // Silkeskjerf 1150,- // Brodert hårbøyle 1500,- // Ørepynt 560,-
Dame med bunadsko
Klara støvletter fra Klaveness 2600,-

Lekre bunadsstøvletter

De fine Klara bunadsstøvlettene fra Klaveness en klar favoritt av bunadsko.

- Ikke bare er de utrolig lekre, de er kjempegode å gå i også! Jeg investerte selv i et par for noen år siden, og har aldri klaget over vonde føtter siden, smiler Sophie.

- Man kan knyte dem godt rundt ankelen for ekstra støtte, som er perfekt for de av oss som aldri bruker hæler ellers.

Hæler med god støtte? Det kan vi like!

Dame med bunadsring
Ring 995,-
Dame med bunadsøredobber
Dame med bunadsøredobber
Øredobber til venstre 1540,- // Øredobber til høyre 427,- og 2175,-

Tidløst tilbehør

- Et tidløst tilbehør er selvsagt ringer og øredobber, forteller Sophie. - I nyere tid er det kommet så mye gøy, både for minimalistene, og de som vil ha noe stort som gjør mye ut av seg. Man kan også få ringer og øredobber med sten! Plukk en farge fra bunaden du har og la den gå igjen i smykkestenene - det blir utrolig fint!

Og vil du kjøre på med enda litt mer stæsj, kan du også «stacke» ringer/øredobber. Det er mange fine kombinasjoner man kan sette sammen!

De siste årene har det også blitt veldig populært med hårbøyler eller hårbånd med broderi som matcher bunaden.

- Hårbøyler og hårbånd er et fint alternativ til de som ikke har eller vil bruke kysen som hører med bunaden, sier Sophie. - Vi har for eksempel hårbøyle med perler som passer til bringekluten i Hardangerbunad, eller brodert hårbånd til Nordlandsbunaden.

Hos Marinka finner du også røde, hvite, svarte og blå strømper og strømpebukser som passer fint til ulike bunader. Siri fra Marinka tipser om å bruke et underskjørt.

- Da faller gjerne bunaden penere, og det blir mye mer behagelig å gå i.

Bunadsølje
To personer i kjønnsnøytral bunad
Pride-sølje 2830,- // Kjønnsnøytral bunad fra 32 500,-
Kjønnsnøytral bunad
Kjønnsnøytral bunad fra 32 500,-

Kjønnsnøytral bunad

Embla Bunader lager et bredt utvalg av bunader både til dame og herre, men visste du at de også har laget et kjønnsnøytralt bunadskonsept? Nå kan du komponere din egen bunad som uttrykker den du er, og det finnes en rekke alternativer innenfor skjorter, underdeler og jakker. De har også en Pride-sølje.

- Du kan for eksempel kombinere skjørt, jakke og silkeskjorte, og vi har både feminine og maskuline snitt i jakkene.

Priseksempelet ovenfor er med jakke i kalemank eller fløyel, bukse/skjørt i ulldamask, strikkevest og skjorte i lin eller silke. Sølv kommer an på valg, og er ikke inkludert.

Jente med blå bunad
Stølebelte fra 4000,-
Dame med blå bunad
Stølebelte fra 4000,-

Tilbake til det tradisjonelle

Vil du gjøre bunaden personlig, men holde det tradisjonelt?

En annen mer tradisjonell måte å style bunaden på er med et stølebelte. Stølebelter er en del av flere norske bunader, og dekoreres med små mønstrede metallplater, såkalte støler.

- Fra gammelt av var stølene noe man fikk av mannen sin for hvert år man var gift, men nå er vi i et friere samfunn og damene kan kjøpe det de vil ha selv, forteller Sophie. - Derfor er det flere, både yngre og eldre, som starter på et sølvbelte. Det som er gøy med disse beltene er at man kan f.eks. ønske seg støler til jul og bursdag, og samle opp til man får et fullt! Da får man jo alltid en go-to gave som blir brukt resten av livet.

SLIK SKAFFER DU DEG BUNAD HOS EMBLA

  • Kom til Embla Bunader i 2.etasje på Storo minst et halvt år før bruksdato. Dette er for å garantere levering i tide, og for å ha tid til eventuelle justeringer. Bunad er sesongbasert - skal du ha bunad til 17.mai må du komme i god tid før jul!
  • Embla går gjennom dine bunadsvalg med deg, og veileder om du er usikker. Deretter tas det mål av deg.
  • Bunaden sys i Emblas egen systue i Nord-Thailand, der skredderne læres opp i bunadssøm i to og et halvt år. Både ullstoffet og tråden som benyttes i bunadene er norske.
  • Etter noen måneder settes det opp prøvetime. Som oftest sitter bunaden som den skal, men om den trenger justeringer, har Embla en dyktig lokal skredder som utfører omsøm. Du får også 6 måneders kostnadsfri omsømsgaranti.
  • Nyt din nye bunad!

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo