Bryllupsgjest? Her er sesongens antrekk

Dame og mann i finklær
Match
Dame i kjole
Dame i kjole
Kjoler fra VIC
Mann i dress
Dame i rosa kjole
Dress og kjole fra Match
Kollasj med antrekk til bryllup for dame
Dame i blomsterkjole
Bilde 1: Høyer: Dolly dress fra Notes Du Nord, 2199,- // Mulberry Mini Lily, 8199,- // Sorte sko fra Bukela, 1499,- // Eurosko: Rosa pumps fra Michael Kors, 1599,- // David Andersen: Armebånd, 4935,- // Bilde 2: Kjole fra Love Lolita, 2099,-
Mann i penklær
Dame og mann som holder hender
VIC

Skal du i bryllup? Her finner du sesongens nydeligste kjoler, trendy dresser og flotte pensko.

Er det ikke nevnt noe om kleskode i invitasjonen står man generelt fritt til å velge antrekk selv, men tenk på årstid og sted for bryllupet når du skal velge antrekk.

Det er likevel visse kjøreregler du bør være obs på når du skal i bryllup. Unngå hvitt, det er brudens farge. Kjoler i rødt og sort bør også brukes med varsomhet, mens bunad kan brukes uansett.

Les også: Gi bunaden et personlig preg

- Det første du bør gjøre er å sjekke kleskoden i bryllupet du skal i. Dette er ofte notert i invitasjonen. Kleskodene vi oftest ser er “pent”, “mørk dress”, “smoking” og “galla”, sier Linn hos Høyer.

Dette betyr kleskodene

 • Pent: Dette er den minst formelle kleskoden, men du skal fortsatt kle deg pent. Kvinner kan bruke sommerlige kjoler eller buksedress og menn kan bruke en lys dress eller dressbukse med jakke til.
 • Mørk Dress: Denne kleskoden er elegant. Det vil si mørk dress for herrene, som sort eller blått, med skjorte og slips. Kvinner kan både ha lang og kort kjole.
 • Smoking: Smoking for menn og gjerne lang kjole for kvinner. Stilen skal være formell.
 • Galla: Den mest formelle kleskoden. Her er det fotsid kjole som gjelder for kvinner og kjole og hvitt for menn. Bunad passer uansett.

- Er man veldig usikker på kleskode eller antrekk, kan det være lurt å høre med bruden om antrekket du har i tankene passer stilen til bryllupet, sier Linn.

Dame i grønn kjole
Dame i blomsterkjole
Olivias: Kjole fra Miss Maya // Gul kjole fra YAS
Mann i dress
Dame i grønn kjole
Dress fra Match // Olivias: Kjole fra Copenhagen Muse
Smykke og ørepynt
Gullfunn: Sølvssmykke og øredobber i dråpe med glassten og zirkonia, 549,-
Dame med smykker
Dame med ørepynt
David Andersen: Kjede med ferskvannsperler, 3990,- // Flora Hundekjeks øredobber, 2290,-

Trender 2023

Akkurat nå ser vi at det er mye farger på kjolene, både duse og sterke farger. I tillegg er det mange som kommer med print nå på sommeren.

- Vi ser at det er en stor trend med lette stoffer, blomsterprint og armer med litt puff til dame, som er supert til sommerbryllup, forteller Sondre hos Match.

- Til herre ser vi at lin er en stor trend i år, som er perfekt til sommerbryllup både her i Norge og i sydligere strøk. Samtidig er det aldri feil med den klassiske, blå dressen heller.

Se flere festantrekk til herre her.

Et sjal, stilig veske og et par lekre øredobber er også sikre vinnere til festantrekket. Du finner et stort utvalg smykker og nydelige gaver til brudeparet hos våre gullsmeder: Bjørklund, David Andersen, Gullfunn og Thune.

- Vi ser i trendbildet at forgylt gull fortsatt er populært, men sølv kommer også tilbake igjen nå. Øreringer er fortsatt det som er på topp når det kommer til øredobber. Da i alle varianter, med og uten stener, fargestener, tykke, tynne, små, store, blanke og med matt overflate. Ellers selger vi også kjeder og armbånd i mange forskjellige tykkelser og varianter. Vi ser ofte at man bruker flere kjeder og armbånd sammen, sier Isabell hos David Andersen.

Trenger du inspirasjon til hår og sminke til festantrekket? Det kan du lese om her.

Kollasj med antrekk til bryllup for dame
Dame i grønn kjole
Bilde 1: Høyer: Miriam Dress fra Hofmann Copenhagen, 5699,- // Veske fra Maria La Rosa // Øredobber??? // Eurosko: Platå sandal fra Stockholm Design Group, 1499,- // Pumps fra Stockholm Design Group, 999,- // Bilde 2: Olivias: Kjole fra Copenhagen Muse

TIPS!

Tenkt på bryllupsgave ennå? Sjekk om brudeparet har en ønskeliste liggende ute hos noen butikker! Flere butikker tilbyr ønskelister der brudeparet selv kan sette opp hva de ønsker seg, og gjestene kan klikke seg inn og se. Da kan du være sikker på at gaven vil falle i smak - så husk å spørre paret om de har en ønskeliste!

Butikker som tilbyr ønskelister til bryllupet:

 • Kitch’n
 • Tilbords
 • Traktøren
 • David-Andersen
 • Jernia
 • Thune
Kollasj med antrekk til bryllup for dame
Kollasj med antrekk til bryllup for dame
Bilde 1: Høyer: Ravn Ravn Saja maxi dress, 1999,- // Bukela Gry Sko, 2099,- // David Andersen: Perlesmykke, 3990,- // Georg Jensen ørepynt, 2350,- // Bilde 2: Love Lolita Iza midi dress, 2099,- // Suncoo Chaussure Hava, 1899,- // Eurosko: Sandaletter fra Stockholm Design Group // David Andersen: Øreringer, 2490,- // Armebånd, 3699,-
Dame i blomsterkjole
Dame i blomsterkjole
Day: Kjole fra Urban Pioneers // Høyer: Kjole fra By Malina
Dame i blomsterkjole
Kollasj med antrekk til bryllup for dame
Kjole fra Olivias // Høyer: Untold Stories Julie long dress, 2999,- // Marita Pearl pumps fra Custommade, 4449,- // Eurosko: Oransje pumps fra Stockholm Design Group, 999,- // David Andersen: Øreringer, 2490,- // Kjede, 2490,-
Pensko til herre
Pensko til dame
Eurosko

Dans natten lang med gode sko

Enten du skal være brud, brudgom eller gjest er det aller viktigste at du velger sko som er behagelige. Prioriter komfort - husk at du skal holde ut hele natten!

- Vi ser fortsatt mye av de sterke fargene som vi så i fjor, og oransje er årets nye freshe farge som vi kommer til å se en del av på skofronten, forteller Tonje fra Eurosko.

- Knæsj rosa fortsetter heldigvis fra i fjor, dette var en stor hit da og blir nok enda større i år.

Sandaletter og ballerina er også en bestselger når det kommer til bryllupsgjestene, forteller Tonje. Hun tipser om at ballerinaene gir den beste komforten, og sandalettene gjør hele antrekket litt lettere enn tunge og tette pumps.

- Her kommer det også flere varianter i sommerens freshe farger, smiler hun.

Det kan være lurt å teste skoene et par ganger før den store dagen. Sjekk om det er noe som klemmer, og gå eventuelt til innkjøp av noen smarte løsninger. Gel-innlegg for bedre demping, kippekappe mot gnagsår bak og "barfot-spray" er noen gode hjelpemidler.

- En gyllen regel er å gå for samme fargetone på kjole og sko, da for eksempel svarte sko kan bli litt hardt til en lys kjole. Lyse sko forlenger bena, og passer fint til sommerbryllup. Går du for hudfargede sko eller ton-i-ton på kjole og sko, kan du gjerne kjøre på med en fresh farge på vesken, sier Linn hos Høyer.

Sorte sko er derimot en sikker vinner til mørk dress, samtidig som loafers er i trendbildet denne våren. Sneakers kan også fint brukes til dress, dersom du ønsker en mer avslappet look.

- Hos herrene er det mye loafers, men den klassiske dresskoen er aldri et feil valg. Etter noen år uten har vi endelig fått inn modeller med spenner her også, og disse er høyt etterspurt til dressen.

Husk alltid å ha noen gode bomullssokker.

- Til menn vil vi anbefale et par merceriserte bomullsokker, enten ribbestrikket eller glatte. Noen foretrekker knestrømper for å unngå glippe mellom sokker og dressbukse. Ønsker du et litt sprekere valg kan små prikker friske opp, og noen går for morsomme fra sokker fra Happy Socks til den ellers seriøse dressen, sier Kristin hos Strømpe.

TIPS FRA DNA:

 • Velg sko i skinn og bruk dem et par ganger før selve dagen.
 • For å unngå gnagsår kan du enten være føre var med plaster eller lime inn en kippekappe i skoen.
 • Tenk nøye på høyden, orker du å gå hele dagen i et par høye sko? Vurder et par lavere sko eller ta med et ekstra par, som du kan bytte til i løpet av dagen.
Dame med strømper
Strømpe: Stay ups fra Wolford (kommer også i sort)
Dame med lårbånd
Strømpe: Bandalettes lårbånd

Strømper som løfter antrekket

Husk også noen gode kvalitetsstrømper, som varer hele dagen. Du finner et bredt utvalg av strømper og stay-ups ho Strømpe.

- Bestselgeren til bryllup er Wolford Satin Touch 20 stay ups i 20 denier. Dette er ultra-feminine og gjennomsiktige stay ups som gir bena det beste lyset og glitrende glans. De har også hele 4 rader med silikon, som gjør at de sitter godt, sier Kristin hos Strømpe.

Tips!

Ikke smør deg inn med body lotion eller olje rett før du tar på stay-ups. Prøv også å fukte silikonen lett med vann for å få dem til å sitte bedre gjennom hele dagen.

- Skal du i bryllup på en varm sommerdag og vil unngå strømpebukse kan vi anbefale lårbånd, som hjelper mot gnissing mellom lårene. En lekker løsning på et problem som rammer mange kvinner, sier Kristin.