Slik pynter du festbordet til 17.mai!

Tildekket bord til 17. mai
Princess
Servise på et bord
Servise på et bord
Tilbords
Tildekket bord til 17. mai
Princess // Partyland

Det nærmer seg 17.mai!

Butikkene tipser om hvordan du kan skape et lekkert festbord for gjestene med servise, blomster, pynt, og mat. Her får du masse inspirasjon til den store dagen.

Slik dekker du et stemningsfullt bord

Hos Tilbords er de svært glade i serviset Blå Mega Riflet til 17. mai. Serviset har et mønster av blå, håndmalte blomster, som passer svært godt til en vase friske blomster og en liten oppmerksomhet på hver tallerken. Andreas hos Partyland liker også den tradisjonelle stilen, og foreslår et festbord dekket i klassisk rødt, hvitt og blått. Enkelt, fint og stemningsfullt!

- Et 17. mai-bord trenger ikke være vanskelig, forteller Åse hos Princess. - En fin duk, vakre servietter, tente lys og blomster i vaser er alt du trenger. Og løperne og serviettene kan gjerne være i flaggets farger, da har du straks et klassisk festbord.

Servise på et bord
Servise på et bord
1. Tilbords // 2. Kremmerhuset
Tildekket bord til 17. mai
3. Nille

Vil du eksperimentere og være litt kreativ, anbefaler Therese hos Tilbords å bruke et hvitt servise som base. Kombiner det med ulike stiler for å lage noe annerledes og unikt - for eksempel med gamle krystallglass arvet fra bestemor, sammen med et moderne gullbestikk.

- Tenk også på underlaget, sier hun. - En hvit damaskduk vil gi et mer formelt preg enn å bruke en linduk eller et litt «rått» underlag, som et gammelt trebord. Ikke vær redd for å prøve deg frem her, du vil bli overrasket over hvor mye underlaget har å si for helheten!

Partyland har de det ultimate tipset til den kreative sjelen: Ballongoppsatser i buer og søyler! Og selvfølgelig i rødt, hvitt og blått. Kun fantasien setter grenser, og det gir feiringen det lille ekstra.

Tildekket bord med blomster
Tildekket bord til 17. mai
1. Mester Grønn // 2. Kremmerhuset
Tildekket bord til 17. mai
3. Mester Grønn
Tildekket bord med servise, kake og champagne-glass
4. Kremmerhuset

Pynt med blomster

Tonje hos Mester Grønn forteller hvordan du pryder festbordet med stemningsfulle blomster:

- Et godt tips til årets 17. mai fest er å pynte bordet med mange små vaser med snittblomster. La det bugne av blomster – nesten som en sommereng! Plukk og miks dine favoritter fra Mester Grønns store sortiment av snittblomster til 3 for 2. Sammen med norske flagg og nasjonalbånd får du den rette stemningen på 1-2-3!

Kremmerhusets huskeliste til festbordet:

Kremmerhuset har laget en egen huskeliste til 17. mai! Ha denne liggende så du lett kan sjekke at alt er på plass.

 • Duk og servietter (strykes i forkant hvis det trengs)
 • Vase med blomster og blader
 • Servise som passer med planlagt meny, glass til planlagt drikke, vakkert bestikk (sjekk at du har nok til alle gjestene!)

Varer festen utover kvelden, kan det dessuten bli ekstra fint med:

 • Stemningsfulle lyslykter og kubbelys
 • Sitteputer og pledd

Mat & drikke:

 • Planlegg meny i forkant - gjør innkjøp så tidlig som mulig, i hvert fall dagen før
 • Det som kan lages tidlig lages tidlig - godt med alt som er gjort!
 • Lag isbiter om du trenger og legg drikke til kjøling dagen i forkant
Flasker med drikke på et bord
Pikekyss hos Jordbærpikene
Tildekket bord med mat

Gi festmåltidet det lille ekstra

Lyst til å løfte maten noen hakk? Prøv Olivenlundens unike mai-nyhet: Balsamico med smak av Limoncello, Spritz eller Gin Tonic!

Butikksjef Anton fra Olivenlunden forteller at balsamicoene egner seg som en ypperlig smakstilsetning i vårens freshe drinker, både med og uten alkohol. De vil gjøre seg utrolig godt på festbordet til 17. mai. Dette er alkoholfrie smaksforsterkere som også kan brukes i matlaging!

 • Limoncello balsamico passer til en klassisk Limocello, i limonade, til sashimi, friske salater, fruktsalat og sorbet.
 • Spritz balsamico passer til en klassisk Spritz, med prosecco (boblevann for en alkoholfri variant), salat med geitost, risotto med and og sitron, fruktsalat og panna cotta med appelsin.
 • Gin Tonic balsamico passer til en klassisk Gin Tonic (boblevann for en alkoholfri variant), friske salater, grillspyd med svin og i mascarponekrem med friske bær.
Ostekake med jordbær
Oppskrift på ostekake med jordbær

Åse hos Princess forteller at det er ekstra fint å smaksette maten på koldtbordet med ulike kryddere, oljer, pesto og sjokolade med spennende smaker. Kanskje du finner en ny favoritt? Ved å sette dem på bordet kan gjestene også velge hvordan de vil smaksette selv.

Til dessert er selvsagt kransekaken en klassiker, og du kan bestille den hos Baker Hansen. Men vil du kjøre på litt ekstra, har Jordbærpikene noen ekstra tips. Butikksjef Viviann forteller at pikekyss og ostekake gjør seg godt på festbordet, og er både smakfulle og vakre å se på. Pynt dem gjerne med jordbær! Du kan bestille begge deler hos dem, eller lage selv - Jordbærpikene har til og med delt oppskriften på deres deilige ostekake med oss.

Så dekk bordet, pynt, og gjør klart for gjester. Gledelig 17. mai!