Slik pynter du festbordet til 17.mai!

fint dekket bord med pynt
Servise på et bord
Servise på et bord
Tilbords
fint dekket bord med pynt
fint dekket bord med pynt
Princess // Tilbords
fint dekket bord med pynt
fint dekket bord med pynt
Princess
vimpler med det norske flagg
røde, blå og hvite ballonger
Partyland

Skal du arrangere 17. mai frokost eller middag? Se hvordan du lykkes med borddekkingen!

Slik dekker du et stemningsfullt bord

Et tradisjonelt bord i rødt, hvitt og blått blir aldri feil på 17. mai, og hos våre butikker finner du alt du trenger av serviser, glass, duker, lys, blomster og servietter med mer.

- Vi er veldig glade i serviset Blå Mega Riflet til 17. mai. Serviset har et mønster av blå, håndmalte blomster, som passer svært godt til en vase friske blomster og en liten oppmerksomhet på hver tallerken, sier Therese hos Tilbords.

- Jeg er også glad i de tradisjonelle stilen, og foreslår et festbord dekket i klassisk rødt, hvitt og blått. Enkelt, fint og stemningsfullt, sier Andreas hos Partyland.

- 17. mai nærmer seg og vi forbereder oss til å feire den store festdagen. Det å dekke et vakkert bord er lett! Med en fin festduk, matchende servietter, blomster i vaser og tente lys er mye gjort, sier Emma hos Princess.

Er du på utkikk etter duker, lys og servietter til din 17. mai-feiring finner du et stort utvalg hos Princess.

Vil du eksperimentere og være litt kreativ, anbefaler Therese hos Tilbords å bruke et hvitt servise som base. Kombiner det med ulike stiler for å lage noe annerledes og unikt - for eksempel med gamle krystallglass arvet fra bestemor, sammen med et moderne gullbestikk.

- Tenk også på underlaget, sier hun. - En hvit damaskduk vil gi et mer formelt preg enn å bruke en linduk eller et litt «rått» underlag, som et gammelt trebord. Ikke vær redd for å prøve deg frem her, du vil bli overrasket over hvor mye underlaget har å si for helheten!

På Partyland har de det ultimate tipset til den kreative sjelen: Flaggbanner og ballongoppsatser i buer og søyler! Kun fantasien setter grenser, og det gir feiringen det lille ekstra.

Tildekket bord til 17. mai
Mester Grønn

Pynt med blomster

Marianne hos Mester Grønn forteller hvordan du pryder festbordet med stemningsfulle blomster:

- Et godt tips til årets 17. mai fest er å pynte bordet med mange små vaser med snittblomster. La det bugne av blomster – nesten som en sommereng! Plukk og miks dine favoritter fra Mester Grønns store sortiment av snittblomster til 3 for 2. Sammen med norske flagg og nasjonalbånd får du den rette stemningen på 1-2-3!

Kremmerhusets huskeliste til festbordet:

Kremmerhuset har laget en egen huskeliste til 17. mai! Ha denne liggende så du lett kan sjekke at alt er på plass.

 • Duk og servietter (strykes i forkant hvis det trengs)
 • Vase med blomster og blader
 • Servise som passer med planlagt meny, glass til planlagt drikke, vakkert bestikk (sjekk at du har nok til alle gjestene!)

Varer festen utover kvelden, kan det dessuten bli ekstra fint med:

 • Stemningsfulle lyslykter og kubbelys
 • Sitteputer og pledd

Mat & drikke:

 • Planlegg meny i forkant - gjør innkjøp så tidlig som mulig, i hvert fall dagen før
 • Det som kan lages tidlig lages tidlig - godt med alt som er gjort!
 • Lag isbiter om du trenger og legg drikke til kjøling dagen i forkant
fint dekket bord med pynt
fint dekket bord med pynt og flagg
Kremmerhuset
Flasker med drikke på et bord
fint dekket bord med pynt
Olivenlunden // Kremmerhuset

Gi festmåltidet det lille ekstra

Lyst til å løfte maten noen hakk? Prøv en av Olivenlundens ferskpressede oljer til matlagingen og balasmico-basert drinkmikser.. Du kan velge mellom smakene Limoncello, Spritz eller Gin Tonic!

- Balsamicoene egner seg som en ypperlig smakstilsetning i vårens freshe drinker, både med og uten alkohol. De vil gjøre seg utrolig godt på festbordet til 17. mai. Dette er alkoholfrie smaksforsterkere som også kan brukes i matlaging, forteller Anton hos Olivenlunden.

 • Limoncello balsamico passer til en klassisk Limocello, i limonade, til sashimi, friske salater, fruktsalat og sorbet.
 • Spritz balsamico passer til en klassisk Spritz, med prosecco (boblevann for en alkoholfri variant), salat med geitost, risotto med and og sitron, fruktsalat og panna cotta med appelsin.
 • Gin Tonic balsamico passer til en klassisk Gin Tonic (boblevann for en alkoholfri variant), friske salater, grillspyd med svin og i mascarponekrem med friske bær.
fint dekket bord med pynt
Princess
olivenlunden olje på fint dekket bord
kake pyntet med flagg
ostekake med rød gele og jordbær og blåbær
Oppskrift på ostekake med jordbær

Åse hos Princess forteller at det er ekstra fint å smaksette maten på koldtbordet med ulike kryddere, oljer, pesto og sjokolade med spennende smaker. Kanskje du finner en ny favoritt? Ved å sette dem på bordet kan gjestene også velge hvordan de vil smaksette selv.

Til dessert er selvsagt kransekaken en klassiker, og du kan bestille den hos Baker Hansen. Vil du kjøre på litt ekstra, har Jordbærpikene noen gode tips. Butikksjef Viviann forteller at ostekake gjør seg godt på festbordet, og er både smakfulle og vakre å se på. Du kan bestille begge deler hos dem, eller lage selv - Jordbærpikene har til og med delt oppskriften på deres deilige ostekake med oss.

Så dekk bordet, pynt, og gjør klart for gjester. Gledelig 17. mai!