Slik lager du Pavlova til 17. mai!

Pavlova-kaker dekorert med bær

Luftig marengs, vaniljekrem og friske bær - hvorfor ikke servere gjestene dine deilig Pavlova på nasjonaldagen? Her er Jordbærpikenes beste Pavlova-oppskrift.

- Pavlova-kaken er perfekt å servere til for eksempel 17. mai, konfirmasjoner og sommerbursdager, sier Viviann hos Jordbærpikene Storo.

Kaken er enkel å få til. Du lager marengs, steker den, og pynter med deilig krem eller vaniljekrem og ferske bær.

Du kan enten lage en stor marengsbunn, eller mange små, slik som vi har gjort her. Denne oppskriften utgjør rundt 8-10 små Pavlova-bunner.

Luftig marengs = suksess!

- Det viktigste du må gjøre for å få et godt resultat er å passe på at marengsen blir luftig pisket. En kontrollregel er at den ikke skal falle av vispen. Gjør den det, har du pisket for hardt, sier Viviann.

Husk at marengsen må kjøles godt ned før du pynter den, gjerne mellom 30 minutter til en time.

- Du kan med gjerne lage marengsbunnen noen dager i forveien, forteller Viviann videre. - Oppbevar bunnen tørt og innpakket i bakepapir, så holder den seg. Pynt med vaniljekrem og bær rett før servering, så holder kaken seg fin så lenge som mulig!

Se fremgangsmåten steg-for-steg under!

Ingredienser til marengs på et bord
Noen som visper eggehvite og sukker
Steg 1
Krem i en bolle
Steg 2

Jordbærpikenes Pavlova-oppskrift

Vanskelighetsgrad: Lett

Tidsestimat: Ca. 3 timer, inkludert steketid

Du trenger:

  • 4 eggehviter
  • 150 g sukker
  • 50 g melis
  • 1 ss maisenna
  • 1 ts balsamico-eddik

Til pynten:

  • Vaniljekrem eller pisket krem
  • Friske bær
  • Melis

Dette gjør du:

1. Bland sammen en luftig marengs

Ha romtempererte eggehviter i en kjøkkenmaskin, bruk visp og pisk dem litt sammen før du tilsetter sukkeret litt av gangen. Pisk så blandingen til du har en hvit og luftig marengs. Tips! Du kan gjerne ha i litt rødt fargepulver for å gi marengsen en fin, rosa farge.

2. Tilsett resten av ingrediensene

Slå av maskinen, sikt inn melis og deretter maisenna. Tilsett balsamicoeddik, og vend alt forsiktig sammen med en slikkepott til alt er blandet. Ha så marengsen over i en sprøytepose.

Noen som sprøyter marengs med sprøytepose på et brett
Steg 3
Stekt marengs på en skjærefjøl
Steg 4

3. Sprøyt ut bunnen

Dekk et stekebrett med bakepapir og bruk sprøyteposen til å sprøyte ut pavlovabunner. Du kan enten lage én stor bunn, eller flere små bunner på ca. 10 cm i diameter, som vi har gjort her.

4. Stek og avkjøl

Forvarm ovnen til 100°C, og stek marengsen i 45 minutter. Skru så ned varmen til 90°C, og stek videre i ca. 1 time. Når marengsen er ferdigstekt slår du av varmen, og lar den stå i ovnen til den er kald. Beregn 30-60 minutter til avkjøling. Når pavlovaene er ferdige, skal de være sprø utenpå og seige inni.

Noen som sprøyter vaniljekrem på marengs
Steg 5
Pavlova-kaker på en skjærefjøl
Steg 6

5. Pynt!

Topp pavlovaen med pisket krem eller vaniljekrem, og avslutt med friske bær. Bruk gjerne en sprøytepose til å fordele kremen fint. For best mulig resultat kan du med fordel lage marengsbunnen dagen før, og pynte med vaniljekrem og bær rett før servering.

6. Bon appetit!

Nå kommer den beste delen - nå kan du servere (og smake på) det du har laget! Sett deg ned og nyt.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo