40 år med Storo - bli med på feiringen!

Avisutklipp av et bilde av åpningen på Storo Storsenter
Avisartikkel fra Storos åpningsdag i 1984.

I 1984 åpnet Storo Storsenter dørene, og nå fyller vi 40! Sjekk den lange reisen - og få noen hint om jubileumsfeiringen.

Fra 1984 til 2024

Etter 40 år som storsenter har vi lært en del om å både være folks nærsenter, og å være det senteret folk reiser til fra hele Oslo. I 2023 fikk senteret hele 6,2 millioner besøkende! Da senteret åpnet i oktober 1984, var det kun noenogtjue butikker og et par servicetilbud - det har nå blitt til 149 butikker! Senteret skapte den gang 200 arbeidsplasser, mens vi i dag er stolte over å gi arbeid til hele 2000 mennesker.

Nå er Storo Storsenter det største handlesenteret i Oslo, og nummer fem i Norge. Det er vi stolte av!

Jubileumsfest til høsten

Senteret fyller 40 år den 18. oktober! Det betyr feiring - så følg med utover høsten, og bli med på festen! Vi har mange planer for å lage en gøyal feiring.

Psst! Handlet du på Storo Storsenter på åpningsdagen i 1984? Ta kontakt - vi vil finne på noe gøy! Send mail til unni.aasgaard@olavthon.no.

Les også intervju med vår senterleder Unni om 40 års jubileet her.

Butikkene som har vært på Storo Storsenter siden 1984 og til i dag:

  • Mester Grønn
  • Adelsten (nå KappAhl)
  • Dressmann
  • Sissi
  • Elkjøp
  • Auster Frisør

Fra jernstøperi til Oslos største kjøpesenter

Tomten senteret ligger på i dag, ble i 1937 solgt fra Aker kommune til Foss Jernstøperi. Jernstøperiet ble bygget og drevet, men etter hvert holdt ikke økonomien seg lenger. Da overtok forretningsmannen Holmen Jensen, som ble gründer og administrerende direktør av Storo Storsenter fra åpningen i 1984. Olav Thon-gruppen kom 100% inn i senteret i år 2000 for å sette i stand og utvide senteret. I 2010 sto senteret ferdig, slik dere kjenner det i dag!

Visste du at?

Storo Storsenter har faktisk satt to Guiness-rekorder: Verdens største fastelavnsbolle, og verdens største fastelavnsris!