8 tips til smart oppbevaring

Hyller med melk og annen oppbevaring
Skoreol
Bohus: Shoes Skoskap, 1699,-

Et ryddig hjem kan ha mange positive effekter på livet ditt. Se hvordan du får orden i sakene med disse oppbevaringsløsningene.

Visste du at et ryddig hjem faktisk kan påvirke din mentale helse? I tillegg til å se estetisk pent ut kan et organisert miljø faktisk hjelpe deg med å håndtere stress, forbedre humøret og konsentrasjonen, i tillegg til å spare deg for tid og penger.

1. Gjør det hyggelig å komme hjem

Gangen er ofte det første du ser når du kommer hjem eller er på besøk hos andre. Gjør det til et hyggelig sted, ved å unngå at støvler og klær flyter utover. Med sko oppbevaring får du vekk skoene fra gulvet og med stumtjener får du ekstra plass til å henge opp jakker.

Gjør det til en vane at du alltid rydder vekk sko du ikke bruker og henger opp jakken med når du kommer inn døren. Da blir også førsteinntrykk av hjemmet ditt så mye bedre, og det blir koseligere å invitere gjester.

Kurver
Clas Ohlson: Vakuumposer, 69,-

2. Spar plass med vakuumposer

Blir det ikke ryddig uansett hvor mye du rydder? Da er vakuumposer genialt for å spare plass! De beskytter klær, sengetøy og andre tekstiler mot fuktighet, støv, lukt, møll osv, slik at du enkelt kan oppbevare tingene dine i boden eller på loftet uten at det tar skade.

Posene fungerer like godt i garderobeskapet som når du skal ut og reise, og kan brukes om igjen og om igjen!

Oppbevaring til badet
Kremmerhuset

3. Smarte oppbevaringsbokser

Praktiske oppbevaringsbokser i store og små størrelser beskytter innholdet ditt og lar deg rydde unna det du ikke bruker året rundt, slik som tykke vinterjakker og skiutstyr. De passer godt inn i hyller og garderober eller under sengen.

Multifunksjonelle oppbevaringsbokser er sammenleggbare og lure for å kunne stable ting over hverandre. Velg ulike størrelser slik at du får plass til alt du trenger.

Matoppbevaring
Kitchn: Bodum Oppbevaringsglass 1,8L, 899,- // Bodum Oppbevaringsglass 2L, 899,- // Le Creuset Redskapskrukke, 429,-

4. Gjør rot om til interiør

Gjør rot om til interiør med fine og praktiske krukker, kurver, bokser og poser, som både er nyttig og dekorativt.

Samle krydder, oljer og kjøkkenredskaper i glass, kurver og på serveringsbrett. Det samme kan du gjøre på badet med apotekvarer, hårstrikker, bomullspads og andre småting. Gjør også vaskedagene til en lek med stilige bokser til rengjøringsmidler og vaskepulver, og legg papiravfall, tomflasker og annet avfall i papirposer som kan stå framme.

Ligger strikketøyet og slenger i sofaen? Legg det i en kurv ved siden av, så har du alltid en fast plass til det. Også perfekt for å samle pledd og puter du ikke bruker daglig.

Matoppbevaring i kjøleskapet
Systembokser fra Clas Ohlson

5. Spar tid og penger med organisert kjøleskap

Det finnes flere positive sider ved å ha et oversiktlig kjøleskap. Ikke nok med at du sparer tid på hektiske dager, men du kan også spare lommeboken ved å spise opp rester og matvarer du allerede har.

Med gjennomsiktige bokser får du bedre oversikt, noe som gjør at du slipper å kjøpe dobbelt opp av varer. Du kan i tillegg forberede en frokostboks til deg og familien, som er enkel å ta ut, med for eksempel pålegg, tuber, ost og smør.

Oppbevaring til sminke
Clas Ohlson: Snurrebrett, 99,-

6. Oppbevaring av sminke- og hårprodukter

Er du av typen som alltid lurer på hvor hårbørsten eller mascaraen din har blitt av? Bruk praktisk oppbevaring på badet som skuffeinnsatser, systembokser, snurrebrett eller sminkeorganiserer. Du unngår unødvendig stress ved å ha orden i sakene.

I dusjen kan det være fint å sette opp en hylle, slik at du får hår-og kroppspleieprodukter opp i høyden. Da ser det ryddig ut og er samtidig lett å få tak i.

Oppbevaring til hjemmet
David Andersen: Smykkeskrin, 1440,- // QOMO: Sammenleggbar boks fra Hay, 60,- // Glasskrukke 350 ml, 109,- // Bohus: Smykkestativ, 429,-

7. Samle smykkene dine

Det samme gjelder for smykker. Sørg for at du alltid vet hvor du har de ulike øredobbene og ringene dine, slik at det er lett å finne når du trenger det.

For å bevare smykker lengst mulig er det dessuten svært viktig å oppbevare dem på et trygt sted. Bruk et smykkestativ eller legg smykkene i et smykkeskrin, slik at de varer år etter år.

Pult med skolesaker
Clas Ohlson: Tidsskriftsamler, 149,-

8. Små hjelpere til kontoret

Hold skrivebordet og bokhyllen ryddig med tidsskriftholdere og permer til magasiner, rapporter og skolearbeid. En idé kan også være å henge opp en oppslagstavle eller kalender til huskelister og gjøremål. Husk at det blir ryddigere i hodet når du har det ryddig rundt deg.

I en travel hverdag kan viktigheten av et ryddig hjem ofte overses, men ved å redusere rot senker du også stressnivået. Oppsummert investerer du ikke bare i hjemmet ditt ved å få det fint, men også i en mer harmonisk livsstil!